Guido Weijers maakt ‘extreem veel soorten tv’

Wat men in de nieuwe tv-show Weijers Ontweekt te zien krijgt, staat nooit vast. Over de eerste aflevering, zondag op televisie, kan cabaretier Guido Weijers dan ook niet vertellen. “Het hangt van de week af“, legt hij uit in Televizier. Het wordt voor ieder wat wils. “Het worden extreem veel verschillende soorten tv. Ik doe stand-up voor een livepubliek in de studio, ik maak filmpjes, doe interviews, een spelletje en ik ga de straat op. En dat dan in Guido-stijl, dus geen blad voor de mond.

Het is niet alleen maar lachen geblazen, benadrukt hij. “Het wordt een mix, net zoals ik in het theater doe. Ik vind iets van wat er gebeurt; dat is mede de reden dat ik ben overgestapt naar de Publieke Omroep. Maar niet alles heeft inhoud. Ik wil wel dat mensen met frisse moed de week in gaan.

Bang voor een nieuwsloze week, is Weijers niet. “Dat dacht het NOS Journaal waarschijnlijk ook toen het ooit begon: als er maar nieuws is. Dat lukt tot nu toe aardig, dus ik ben er ook niet bang voor.

Door zijn overstap van SBS naar de KRO, zit er geen oudejaarsconference op tv in voor Weijers. “Het is een prachtig jaar met Talitha van Son, Bin Laden, Khaddafi, Griekenland, Steve Jobs en natuurlijk de bruiloft van Jan Smit. De hele wereld staat in de fik, dus af en toe kriebelt het wel. Youp heeft geluk dit jaar.

De Week van Weijers is om 21.55 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen