‘Grote onrust bij Hart van Nederland’

Foto: Govert de RoosEr heerst grote onrust bij de redactie en presentatrices van Hart van Nederland. Dat meldde showkenner Albert Verlinde woensdagavond in RTL Boulevard. SBS 6 maakte deze week bekend dat ze het programma journalistieker wil maken en haalde daarom Sandra Schuurhof weg bij RTL 4. “We horen geruchten dat er mensen ontslagen worden, ook presentatrices. Ze zeggen allemaal: ‘Geen commentaar.’ Dat is al typisch. Meestal zeg je dan: ‘Wat een onzin’, of ‘we wachten het af’.

De zenderleiding van SBS 6 heeft maandag een bijeenkomst georganiseerd, waar de makers van Hart op de hoogte werden gesteld van de plannen. “Er is een bijeenkomst geweest waarbij het team te horen heeft gekregen dat er veel veranderen gaat de komende tijd. Meteen is aangegeven dat ze er niets over mogen zeggen.”

Leo van der Goot, de tijdelijke zenderbaas van SBS 6, ontkent dat er ontslagen gaan vallen. “Je informatie klopt gelukkig niet. We gaan dit met grote zorg doen, dus ‘alle meiden eruit?’ Hoor je mij niet zeggen“, zei hij per sms aan Verlinde.

Verlinde hoopt dat hij de waarheid vertelt. “Laten we hopen dat iedereen kan blijven, maar dat er veel gaat veranderen is duidelijk. Of dat zo verstandig is, weet ik niet. Het is momenteel het succesvolste programma van SBS. Dus waarom zou je dat zo veranderen?

De showkenner is zeer goed bevriend met Cilly Dartell, een van de presentatrices van Hart.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen