Goud voor muziekalbum De Wereld Draait Door

Geplaatst op Thu 15 Dec 2011 om 11:05

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk nam woensdag in De Wereld Draait Door een gouden plaat in ontvangst voor het muziekalbum DWDD Decordings. Er zijn binnen twee maanden meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Dat heeft de VARA laten weten. Het album is het resultaat van de rubriek DWDD Recordings in de talkshow, waarbij artiesten een liedje van een favoriete artiest coveren. Het leidde tot twee concerten in de Amsterdamse Melkweg en daar is de dubbel-cd ook opgenomen.

Van Nieuwkerk kreeg de plaat uitgereikt van Blaudzun, één van de zangers van DWDD Recordings. Andere artiesten op het album zijn onder meer Miss Montreal, Lenny Kuhr, Anita Meijer, Jan Smit en Alain Clark.

De Wereld Draait Door is dit seizoen verder gegaan met de rubriek DWDD Recordings. Tot nu toe zijn onder meer Selah Sue, Lee Towers, Sarah Bettens, Eefje de Visser, Kempi, Rita Reys en Herman van Veen te gast geweest.
11 Reacties op “Goud voor muziekalbum De Wereld Draait Door”


 1. Sjaak

  Aanpakken dat gluiperige commerciele gedrag van de publieke zenders.
  Tijd voor kamervragen.

 2. Anonymous

  @Sjaak – Inderdaad commerciele TV is gluiperig. Maar waarom dan kamervragen? Het is een vrije markt toch?

 3. Anonymous

  commerciele gedrag van de publieke zenders

  zegt hij

 4. diepe zucht

  @Anonymous
  Thu 15 Dec 2011 om 12:57

  sar·cas·me het; o bittere, bijtende spot

 5. WJ

  Ach, rijk zullen ze heus niet worden van die paar verkochte CD’s. Ik begrijp heel goed dat die CD uitgebracht is (want: leuk onderdeel van DWDD, en meestal prachtige muziek), en er is natuurlijk vraag naar. Maar hoe moeten ze het dan doen? CD’s weggeven? Ik neem het ze echt niet kwalijk als ze er een heel klein beetje aan overhouden – nu er zoveel bezuinigd wordt.
  Big deal.

 6. miepie

  Hoezo commercieel gedrag, die inkomsten gaan linea recta terug de programmapot in

 7. Braak

  Sjaak, je zegt het zoals het is, je hebt helemaal gelijk!

 8. Toxilogic

  Tut tut, hoezo succes 25.000 verkochte exempleren na maandenlange reclame voor een gemiddeld publiek van 1.000.000, Matthijs en co mogen zich gaan schamen in plaats van juichen. Maar goed zelden zo’n wereldvreemde dagelijkse talkshow host gezien als Matthijs.

 9. Braak

  Helemaal juist Tox!

 10. Anonymous

  En nu bij the voice, 25.000 voor de cd van the voice
  nou

 11. belien

  izie ik mezelf opeens in het programma op de boot voorbij komen :ss

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.