VARA maakt thrillerserie met buitenlandse omroepen

De VARA werkt samen met vijf andere Europese omroepen aan de vijfdelige thrillerserie The Artists, waarin naast Engels ook diverse nationale talen zullen worden gesproken. Dat heeft de omroep dinsdag laten weten. The Artist gaat over een internationale groep kunstenaars met als basis Kopenhagen, die verzeild raken in een thriller als één van hen vermist raakt. De serie komt ook op de buis in België (Canvas), Zweden (SVT), Noorwegen (NRK), Finland (YLE) en Denemarken (TV3).

De Nederlandse Teun Luijkx en de Vlaams-Nederlandse Johan Leysen spelen een hoofdrol naast drie Belgische acteurs, twee Zweedse acteurs, twee Finse acteurs, twee Deense acteurs en een Noorse actrice. “Allen zijn gerenommeerde acteurs in hun land van herkomst.”

De serie The Artists is een coproductie van de zes Europese omroepen en wordt geproduceerd door het Belgische productiehuis Caviar. De regie is in handen van de Belgische Hans Herbots.

The Artists wordt in 2012 uitgezonden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen