Patty Brard vond Televizier-gala ordinair feest

Foto: RTLPatty Brard vond het Gouden Televizier- Ring Gala alles behalve chic. Volgens haar mag de organisatie het zelfs geen gala noemen. “Het lukt de AVRO elk jaar weer niet om van dit feest een gala te maken“, zegt ze in Privé. Ook presentator Cornald Maas vond ze ongeschikt. “Het is toch intens treurig dat de AVRO sinds het laatste talent dat daar het licht uitdeed, met een spontane grap over Fatima Moreira de Melo, niemand meer in huis heeft die deze klus met enige klasse kan overnemen?

Het begon volgens Brard al met een vreselijke rode loper. “Iedereen wordt elk jaar weer onder dat spuuglelijke neonlicht van de overkapping van de rode loper op de gevoelige plaat vastgelegd. Daar word je zo niet mooier van!

Brard vond haar collega’s ook niet altijd even verzorgd. “Sophie Hilbrand heeft haar haar voor de gelegenheid gewassen en zich voor het deftige feest een Hiawatha-coupe aangemeten. Vlechten zijn namelijk ook zo enorm gala. Not!

Binnen werd het er volgens Brard niet veel beter op. “Eenmaal binnen op het deftige feest is het vechten om een glas wijn, en daarna zoeken naar je stoel. En elke keer als er een BN’er uit jouw rij wat moet doen op het podium, staat de hele rij mensen gedwee op en worden de lege stoelen met figuranten opgevuld voor de shots. Ik gok dat mijn rij zo’n tien keer is opgestaan en weer moest gaan zitten.

Oh ja, en waag het niet op een andere plek te gaan zitten dan vastgesteld, want als de bloednerveuze, zwetende Cornald Maas een flauwe grap over je plaatst, moet de regisseur wel weten waar je zit natuurlijk.

Na afloop van de tv-uitzending bleef Brard niet lang meer hangen. “In rijen van tien op zoek naar een geïmproviseerde disco, waar je met je hakken over de kabels struikelt. Via de achteruitgang ben ik langs borden met koude saucijzenbroodjes weggesneakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen