‘SBS 6 blijft kijker als achterlijk behandelen’

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf vindt dat SBS 6 niet van haar fouten leert. De nieuwe tv-show Wat zou jij doen met die poen? is exempla- risch. Dat zegt Voller vrijdag in de krant. Een item over het droppen van 30.000 stuiterballen uit een helikopter, vond hij ‘ouderwets opgeklopt’. “Lachwekkend. ‘Zelfs de pers is afgekomen op het wereldrecord!’, zo wordt geroepen. De pers bestaat uit welgeteld één mannetje van Shownieuws… Zucht. De kijker is niet achterlijk.

Voller vond het hele item van de stuiterballen slecht. “Een man wil een wereldrecord vestigen door 30.000 stuiterballen uit een helikopter te droppen. Dat legt hij voor aan de jury in de studio, die dit plan goedkeurt. Dan wordt een filmpje gestart waarin we de recordpoging zien. Nou ja, niet echt: het is in delen geknipt. Zo spectaculair is de stunt nu ook weer niet, maar het wordt zo lang gerekt dat de ballen pas vallen als we een uur verder zijn.”

Een slechte productie van producent John de Mol, de nieuwe eigenaar van SBS, vindt Voller. “Het programma ziet er niet alleen uit als bordkarton; zo prik je er ook doorheen. Zitten die juryleden daar nu echt te oordelen, of spelen zij toneel en zijn de haalbare ideeën er van tevoren uitgepikt omdat het anders niet te produceren is?

De kijker moet volgens Voller niet als achterlijke worden behandelt. “Hopelijk komt het nieuwe SBS wel op tijd tot dat besef.

Wat zou jij doen met die poen? is de nieuwe woensdagavondshow van Viktor Brand. Het programma, dat deze week zeer slecht van start ging met 348.000 kijkers, geeft kijkers de mogelijkheid iets spectaculairs te doen met een groot geldbedrag.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen