RTL 4 twijfelde over trouwshow Winston

Winston Gerschtanowitz kreeg zijn nieuwe tv-show Let’s Get Married niet zo maar op de buis bij RTL 4. Zenderbaas Erland Galjaard was huiverig voor een nieuw trouwprogramma, na het floppen van Million Dollar Wedding met Wendy van Dijk in 2008. Hoewel beide tv-shows om huwelijksaanzoeken draaien, kan RTL volgens Gerschtanowitz gerust zijn. “Erland was niet gelijk enthousiast. Er zat natuurlijk wel wat oud zeer van Million Dollar Wedding, maar dat klopte gewoon niet“, zei hij in Life 4 You.

Met een half miljoen kijkers presteerde Million Dollar Wedding dramatisch op de zaterdagavond van RTL 4. “Het waren een soort audities op basis van aanzoeken en het liefdesgedeelte kwam veel te laat. In Let’s Get Married maken we unieke aanzoeken van Venetië tot Parijs tot de achtertuin. Twee stellen nemen het vervolgens tegen elkaar op in de studio, waar een jury bepaalt wie ze het meest romantisch vinden. Niet onbelangrijk: één stel trouwt ook.

Gerschanowitz heeft de eerste opnames van het door hem bedachte programma achter de rug. “Na een jaar of 17 televisie was dit een ander moment dan alle andere keren. Het voelde gewoon zo goed. Het voelde fijn en vertrouwd, omdat het een eigen idee is. Het is een puzzel die in elkaar valt. Ik heb er zo veel tijd in gestopt, dat ik het programma adem. De trap af komen voelde gewoon heel erg leuk.”

Er komen slechts vier afleveringen. “Dat heeft ook te maken van het timeslot van de zaterdagavond. Linda is net klaar met Ik Hou Van Holland en we gaan langzaam naar de Kerst toe en dan heb je weer allerlei speciale Postcode Loterij-kerstshows. Er is maar een gaatje voor vier, dus liever vier op zaterdagavond dan geen op zaterdagavond.”

Wat de eerste aflevering zaterdag gaat scoren, wil Gerschtanowitz niet raden. “Ik heb mezelf beloofd dat ik er geen uitspraken over doe. Ik geloof dat het ongeluk brengt als ik het ga zeggen. Ik hoop het allerbeste, want ik geloof er heilig in. Maar we weten allemaal dat de concurrentie moordend is op zaterdagavond.

Dat valt volgens Life 4 You-presentator Carlo Boszhard wel mee: “Nu toch niet? We hebben een tekenfilm op SBS 6 en we hebben Paul de Leeuw nu op 1. Ja, dat weet toch iedereen, Paul scoort niet meer de sterren van de hemel.”

Let’s Get Married is zaterdagavond te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen