‘Rick Nieman té persoonlijk als nieuwslezer’

Foto: Nick van OrmondtRick Nieman doet het helemaal fout bij RTL Nieuws. Hij praat te persoonlijk. Dat zegt stemdeskundige Elizabeth Ebbink in NCRV-gids. Het lijkt wel of Nieman op een feestje aan het praten is als hij het nieuws voorleest, vindt Ebbink. “Rick Nieman heeft iets Goois en iets lossigs, waardoor ik hem als nieuwslezer té persoonlijk vind. Zijn hoge stem gaat niet naar beneden om rustpunten te maken, terwijl die juist helpen de inhoud over te brengen“, doceert de stemmenexpert in het blad.

NOS-nieuwslezer Rob Trip doet het beter, vindt Ebbink. “Lichte, iets geknepen stem, daardoor intiem, maakt mooie pauzes en zinseinden. Warm maar onkreukbaar à la de NOS.

Nieman hoeft volgens haar niet te solliciteren bij de NOS. “Hij heeft niet zo’n lage stem, daardoor iets meer een lichte uitstraling, met Gooise r. Praat vrij snel, hij zou ook op het feestje van de baas kunnen zijn. Past dus niet bij de NOS.

Ze adviseert de nieuwslezer om te praten met rustpunten. “Zonder dergelijke rustpunten gaat het meer over jou, terwijl je als nieuwslezer juiste informatie moet overbrengen. Voor het presenteren van een talkshow of amusementsprogramma zijn juist losheid en lichtheid van belang.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen