Patty Brard: ‘Shownieuws soort AT5 op niveau min zeven’

Foto: SBSPatty Brard vindt de kwaliteit van het SBS 6-programma Shownieuws zeer bedroevend.  Dat zegt de presentatrice in weekblad Weekend. Brard werd eerder dit jaar ontslagen als presentatrice van de showrubriek, omdat ze het niet kon vinden met de redactieleden. “Laatst zat ik weer eens te kijken en dacht ik: wat erg, wat een uitzending! Echt een soort AT5 (lokale zender in Amsterdam, red.) op het niveau min zeven. Die teksten en allemaal andere kleine dingetjes…“, verzucht ze.

De presentatrice blijft zich bemoeien met de showrubriek. “Dan sms ik de presentator van dienst: ‘Dik je nieuws eens aan. Maak het wat smeuïger.’ Niet om degene af te kraken, maar juist om het programma verder te helpen en beter te maken. Opbouwende kritiek moet altijd gegeven kunnen worden. Helaas dacht men daar bij het programma anders over.

Brard is ontslagen, omdat ze naar eigen zeggen ‘moeilijk’ werd bevonden. “Ik heb altijd al mijn mond opengetrokken als mij iets dwars zat. Stil blijven, ik kan het gewoon niet. Er bestaat een hele waslijst aan dingen die bij dat programma volgens mij beter kunnen. Alleen bij Shownieuws ervoeren ze dat op een gegeven moment als lastig. Dat is toch een bewijs van onvermogen.

Of ik ooit zou willen terugkeren? Misschien. Alleen als de mensen, waarvan ik weet dat zij de reden zijn van mijn vertrek, hun excuses aanbieden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen