Nieuwe SBS-baas wil meer Nederlands product

Georgette Schlick, de nieuwe directeur van SBS, wil de zendergroep er bovenop helpen met Nederlandse producties. Dat vertelt de tv-baas in De Telegraaf. Peking Express keert terug op de buis, in vernieuwde vorm en zonder de naar Net5 vertrokken Art Rooijakkers, en ook de reisshow Veronica Goes wordt nieuw leven ingeblazen. Geen oude wijn in nieuwe zakken, benadrukt Schlick. “Als je het zo bekijkt, kun je beter stoppen met televisie maken, want alles is al eens gedaan“, vertelt ze.

Schlick denkt dat dit is wat de kijker wil. “Uit onderzoek blijkt dat we met deze programma’s de kijkers een plezier doen en daar gaat het om, niet om hoe vernieuwend het allemaal wel of niet is. Met nieuwe buitenlandse series en films alleen red je het ook niet, want die kun je vrij snel overal downloaden. Daarom komen wij met steeds meer Nederlandse producties, van hoge kwaliteit.”

Verder komt Schlick met een nieuwe telenovelle, de dramaserie Clini Clowns met Johnny de Mol en The Winner is van producent John de Mol. “We gaan nu een opbouwfase in en dat gaat gepaard met vallen en opstaan. Daarbij laten we ons leiden door de kijker. Niet alleen via kijkcijfers, maar ook middels gerichte onderzoeken. En we willen ook geen ’me too’ zijn, we hebben niet de intentie om RTL 4 te kopiëren, of programma’s of sterren van hen naar SBS te halen.

De SBS-directeur vraagt de adverteerder en kijker om nog even geduld te hebben. “De eerste veranderingen zullen begin volgend jaar merkbaar worden, maar pas in het najaar van 2012 zal echt duidelijk moeten worden dat we weer op de juiste weg zijn. De profielen van onze zenders moeten scherper worden. We zijn nu, samen met producenten, aan het bekijken met welke programma’s we dat gaan doen en dat kost gewoon tijd.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen