Daphne Bunskoek met Idols voor politiek talent

Daphne Bunskoek gaat voor de VPRO een talentenjacht voor politiek talent presenteren. De uitzending van Premier Gezocht! is op 8 december, direct na De Wereld Draait Door op Nederland 3. Dat heeft de omroep woensdag laten weten. De redactie van het programma heeft universiteiten, hogescholen, politieke organisaties en meer afgestruind en heeft vier talenten tussen de 18 en 26 jaar geselecteerd. Vier van hen krijgen eenmalig de kans zich te bewijzen voor een professionele jury.

De vier kandidaten zijn Lynn Zebeda (26), Yair da Costa (23), Menno Schellekens (19) en Saami Akrouh (20). De jury, bestaande uit Ed Nijpels, Nebahat Albayrak, Andre Rouvoet en Alexander Pechtold, beoordeelt hen op hun leiderschapskwaliteiten en beslist na elke ronde wie door mag naar de volgende uitdaging.

In de finale strijden de twee overgebleven kandidaten om het laatste oordeel van de jury: wie van hen heeft het meeste in huis om premier van Nederland te worden?

Premier Gezocht! wordt geproduceerd door Masmedia, ook verantwoordelijk voor shows als De TV Kantine, Korenslag en Wedden Dat Ik Het Kan.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen