Jacques d’Ancona: ‘Patricia Paay zakt door het ijs’

Jacques d’Ancona vindt dat Patricia Paay een aantal maanden geleden definitief door de mand is gevallen als tv-jurylid. Dat zegt hij in weekblad Party. D’Ancona, die regelmatig in de media een sneer uitdeelt aan Paay, vond haar optreden in Holland’s Got Talent lachwekkend. “Ik hoor haar in de finale zeggen dat de elfjarige winnares Aliyah Kolf een stem heeft die ze nog nóóit in Nederland heeft gehoord. Alsjeblieft, hou nou toch op. Ik vind dat ze charmant door het ijs is gezakt.

Nederland kent veel betere stemmen, oordeelt d’Ancona. “Ik kan er zo twaalf achter elkaar noemen. Glennis Grace, maar ook vrouwelijke musicalsterren en Anita Meyer hebben een prachtig stemgeluid. Het is leuk voor dat meisje dat ze de talentenjacht heeft gewonnen, maar in Holland’s Got Talent zaten betere kandidaten en dat weet Patricia natuurlijk ook.

Het voormalig jurylid van de Soundmixshow begrijpt niet dat de media zijn sneren naar Paay elke keer zo opblazen. “Ik vind de ophef nu maar vreemd. Ik doe een uitspraak, die mensen in het land blijkbaar heel belangrijk vinden. Patricia blijkbaar ook. Ikzelf zit zo gelukkig niet in elkaar. Ik hecht er totaal geen waarde aan wat men van mij vindt of over mij zegt.

Om af te sluiten hoopt d’Ancona dat de jury van The Voice Kids niet het zoette jurywerk van Paay volgt. “De jury van dat programma mag in mijn ogen niet zulke uitspraken doen als Patricia Paay, want een kind van elf jaar moet nog veel leren en heeft nog een lange weg te gaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen