Art Rooijakkers baalt van Evert Santegoeds

Foto: AVROArt Rooijakkers, de nieuwe presentator van Wie is de Mol, baalt als een stekker van Evert Santegoeds. Dat vertelt hij in Metro. Een fotograaf spotte in mei de kandidatengroep van de nieuwe Wie is de Mol op Schiphol en Santegoeds bracht die foto naar buiten. “Ik vond het heel flauw. Als ik ooit naar de film ga en ik zie dat Evert in de zaal zit dan ga ik niet naast hem zitten. Hij zo’n type dat het einde van de film zal verklappen. Iemand die het leuk vindt om de lol van anderen te bederven.”

Het is voor Wie is de Mol niet fijn dat zulke gegevens uitlekken, stelt Rooijakkers. “In het programma merk je er niks van, maar het was wel lastig voor de deelnemers. Want als een kandidaat in Nederland terugkwam, konden mensen zeggen: hé, er stond toch in de krant dat jij aan WIDM meedeed, hoe kan het dat je nu alweer hier rondloopt? Daar hebben we op geanticipeerd. En voor de toekomst zullen we voor vertrek passende maatregelen nemen.

In hetzelfde interview maakt Rooijakkers officieel dat hij de nieuwe Wie is de Mol-presentator is en daarmee de opvolger van Pieter Jan Hagens, die zich meer op journalistiek wil toeleggen. “Ik ga nu een zin uitspreken waarvan ik niet weet hoe die uit mijn mond gaat komen. Nou daar komt ie: ik ben de nieuwe presentator van Wie is de Mol?! Ik was zo afgericht dat ik vragen erover alleen maar beantwoordde met: daar kan ik niks over zeggen. En: bij Wie is de Mol? is niets wat het lijkt.

Rooijakkers hoopt nu al op een volgende serie. “Er is volgens mij nog niet bekend of er een nieuw seizoen komt. Maar als het aan mij ligt, presenteer ik het nog een keer. Ik vond het fantastisch om kandidaat te zijn en heb ooit voor de grap gezegd dat ik mijn prijzenpot zou inleveren om een tweede keer mee te doen. Maar dat mag niet. Dit was een mooie manier om er nog een keer bij te zijn.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen