‘Investigation Discovery succesvolst nieuw digitaal station’

Geplaatst op Fri 18 Nov 2011 om 11:01

Het tv-station Investigation Discovery is sinds haar lancering op 1 september de derde grootste digitale zender van Nederland. Daarmee is het de meest succesvolle zenderlancering van 2011. Dat heeft Discovery vrijdag laten weten. Investigation Discovery zendt non-fictie misdaadprogramma’s uit, zoals Disappeared en Nightmare Next Door. Het is één van de drie nieuwe zenders die Discovery dit jaar lanceerde. De andere stations zijn Animal Planet HD en TLC.

Jochem de Jong, algemeen directeur van Discovery Benelux, is blij met de behaalde resultaten. “Met TLC hebben we de meest selectieve vrouwenzender van Nederland neergezet, Investigation Discovery behoort binnen twee maanden al tot de top 3 best bekeken digitale zenders en met Animal Planet HD hebben we de eerste echte vol HD zender met natuur en wildlife geïntroduceerd.”

Hiermee laten we opnieuw zien dat we de meest actieve zendergroep van Nederland zijn“, besluit De Jong.
5 Reacties op “‘Investigation Discovery succesvolst nieuw digitaal station’”


 1. JaJa

  Is ook een lekker kanaal. En professioneler van opzet dan bijvoorbeeld CI, die vergelijkbare programma’s heeft. RTL Crime valt trouwens vet tegen. Die hebben herhaling tot kunst verheven.

 2. Gk

  Kan me er weinig van voorstellen , kanaal is typisch kromme tenen puur Amerikaanse rommel .

 3. Roel

  In de SKO-kijkcijfers van oktober 20011 stond Investigation Discovery in de doelgroep 6+ op de dertiende plaats. Toch benieuwd waar die geclaimde “derde plaats” dan vandaan komt…

 4. JaJa

  @Roel… dat zou je toch moeten weten als je hier vaker komt. Dat heeft vast met scoren in de doelgroep te maken. En die is vast niet 6+.

 5. Suzan

  Ik begrijp niet dat TLC ook bij die top 3 zit.
  Een zogenaamde vrouwenzender, waar ik als vrouw niks aan vind en niet naar kijk.
  Wat voor beeld heeft die zender van vrouwen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.