Amerikanen maken eigen versie van tv-serie Penoza

Het Amerikaanse tv-station ABC laat een remake maken van de Nederlandse tv-serie Penoza met in de hoofdrol Monic Hendrickx. Dat heeft ABC vrijdag laten weten. Penoza gaat over de weduwe van een drugscrimineel, die genoodzaakt wordt het werk van haar overleden echtgenoot over te nemen om haar gezin te beschermen. De pilot van de Amerikaanse versie wordt geschreven door Melissa Rosenberg, die ook werkte aan de film Twilight en de veelgeprezen serie Dexter. 

Penoza gaat nog een keer de grens over. Ook de Poolse zender Canal+ komt met een eigen versie. “Penoza hield Nederland in de greep met een bloedstollend tempo, intelligente verhaallijnen en boeienede personages. Wij geloven dat kijkers in Polen in zijn voor een traktatie“, zegt Ryszard Sibilski van Endemol Polen.

De KRO zendt in 2012 een tweede seizoen uit van Penoza.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen