Henkjan Smits vindt reservebank ‘verhelderend’

Foto: Nick van OrmondtHenkjan Smits vindt het geen probleem dat hij, net als SBS-gezichten als Bart Boonstra en Tooske Ragas, voorlopig op de reservebank zit. Dat vertelde hij woensdag aan RTL Boulevard. Smits, die Het Beste Idee van Nederland moest afgeven aan Beau van Erven Dorens, vindt het zelfs fijn. “Het is voor mij nieuw om pas op de plaats te moeten maken, maar het is wel heel erg verhelderend. Maar ik heb vorig jaar pas bijgetekend voor vier jaar, dus voorlopig zijn jullie nog niet van mij af.

Zijn werkgever SBS 6 presenteerde woensdag haar toekomstplannen, voor het eerst onder leiding van eigenaren Sanoma en Talpa. “Er wordt niet meer geschreeuwd: ‘Heel Nederland raakt niet uitgepraat’, terwijl je denkt: ik heb er niemand nog over gehoord. Het is nu: wat wil de kijker eigenlijk zien?“, aldus Smits in Shownieuws.

Danny de Munk zit na de tv-flops The Sing-Off en Zand Erover ook zonder tv-project. “Mijn vrouw Jenny, die hoort al jaren bij Danny, is vijf dagen geleden door Eric Dekker gebeld voor een afspraak met de directie. Als ze mij vragen of mijn contract is afgelopen, zeg ik heel eerlijk: ‘Ja, dat is zo.’ Waarom zou ik dat niet durven zeggen?

Tooske heeft alleen een klus op oudejaarsavond in het vooruitzicht. “Ik weet nog weinig. Ik weet dat ik weer een live-uitzending ga maken met oud en nieuw. En voor het voorjaar weet ik nog niet veel“, zegt de presentatrice.

Toch zijn de SBS’ers niet zenuwachtig, benadrukte Hart in Aktie-gezicht Leontine Borsato. “Ik heb totaal geen onzekerheid. We voelen ons eigenlijk een groot front, wat gewoon een heel leuk tv-seizoen tegemoet gaat.

Ook Hart van Nederland-gezicht Marlayne Sahupala heeft veel vertrouwen. “We gaan niet overhaaste beslissingen nemen. We gaan heel goed kijken, onderzoeken en voor we met iets nieuws komen, gaan we er goed over nadenken. Dat vind ik een heel goede.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen