BBC-hitdocu over jonge nonnen bij Publieke Omroep

Een half jaar lang lieten drie jonge Britse nonnen zich volgen voor een documentaire op BBC. Het resultaat trok vorige maand twee miljoen kijkers naar de Britse zender, buitengewoon veel voor een religieuze documentaire. En nu komt Young Nuns naar Nederland. De katholieke omroep RKK heeft de documentaire aangekocht en zal deze integraal uitzenden in haar programma Kruispunt TV. Net als bij de BBC, krijgt de docu ook op Nederland 2 een plekje op de late avond.

Young Nuns is volgens RKK een ‘onroerende documentaire. “Ieder jaar geven een aantal Britse vrouwen hun carrières, vrienden en al hun bezitten op, om hun leven volledig te wijden aan God. Deze groep is klein, maar groeiende. Wie zijn deze vrouwen? En waarom kiezen ze voor een leven van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid?“, is volgens de omroep de centrale vraag van de docu.

In het programma worden onder meer de 23-jarige Clara en de 25-jarige Catherine gevolgd. Clara is afgestudeerd aan de universiteit en verraste vriend en vijand door het klooster in te gaan. Catherine reisde de wereld rond als model en had een onstuimig leven met veel verschillende relaties.

Young Nuns, geproduceerd door Warner Bros International, is op zondag 8 januari om 23.00 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen