‘Talpa maakt belofte over Draadstaal-typetjes niet waar’

Foto: Merlijn DoomernikHet productiebedrijf Talpa van John de Mol is de belofte die zij maandag deed in De Wereld Draait Door over de typetjes uit Draadstaal niet nagekomen. Dat laat producent CCCP woensdag weten. Het duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven willen de typetjes uit hun oude CCCP-show Draadstaal terug laten keren in hun huidige Talpa-show Neonletters, maar de producenten konden het niet eens worden over een vergoeding. In ‘DWDD’ stelde CCCP een gulle donatie voor.

Commercieel directeur Eelco Keune van CCCP zei in De Wereld Draait Door dat Talpa de rechten op de typetjes mag hebben als zij per seizoen 40.000 euro overmaakt aan het Wereld Natuur Fonds. Van Koningsbrugge nam gelijk actie en belde met John de Mol. Aan het eind van de uitzending werd uitsluitsel gegeven “Een woordvoerder van John de Mol heeft nu aan de redactie laten weten: ‘Akkoord!’ Gefeliciteerd“, zei presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Aan het eind van de uitzending meldde Van Nieuwkerk dat Talpa de belofte toch introk, om er aan toe te voegen dat ze eenmalig 50.000 euro aan het WNF wil doneren. “CCCP heeft Talpa vandaag en gisteren geprobeerd te bewegen om toch in te gaan op haar voorstel tijdens de uitzending van DWDD om 40.000 euro per serie voor het WNF ter beschikking te stellen zolang de typetjes gebruikt worden. Talpa heeft dit voorstel definitief afgewezen“, aldus Keune nu.

CCCP is verbaasd over deze gang van zaken en ook teleurgesteld. “Voor een miljoen kijkers hebben ze een belofte gedaan. Die kun je dan niet zomaar weer aan het eind van de uitzending weer intrekken. Dat is niet eerlijk naar de kijkers, naar ons en naar het WNF. Kennelijk zijn de types Talpa minder waard dan ze deden voorkomen.

In de eerste onderhandeling stelde Talpa voor om 25.000 euro per serie te betalen voor het gebruik van een beperkt aantal types. “Wij hebben vandaag nog het voorstel gedaan dat ze voor dit bedrag per serie alle types mogen gebruiken. Voor 50.000 euro kunnen ze dus twee seizoenen gebruik maken van de types. Dit voorstel vinden we zeer schappelijk. We gingen er eerder niet mee akkoord omdat het onder de marktwaarde ligt, maar gezien het feit dat wij graag een oplossing willen en het bedrag naar het WNF gaat zijn we bereid het nu te accepteren. Vooralsnog verkiest Talpa niet op dit aanbod in te gaan.”

CCCP hoopt dat de typetjes alsnog terug op de buis komen. “Want een oplossing moet er komen, maar die moet wel recht doen aan ons gevoel.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen