Kas Stuyf in de voetsporen van Keith Bakker bij NCRV

Psycholoog Kas Stuyf, bekend van de RTL-programma’s Dames in de Dop en 10 Jaar Jonger in 10 Dagen, krijgt een programma bij de NCRV waarin hij zijn hulp biedt aan ontspoorde jongeren. Dat heeft de NCRV woensdag laten weten. Stuyf lijkt met dit project in de voetsporen te treden van psycholoog Keith Bakker, die eerder soortgelijke programma’s maakte voor de NCRV. Een jaar geleden verbrak de omroep echter de samenwerking met Bakker vanwege een schandaal.

In de achtdelige tv-reeks van Stuyf, getiteld Van de Straat, staan jongeren centraal die het niet voor elkaar krijgen iets van hun leven te maken. “Ze vullen de dag met hangen, uitgaan, veel drinken, tv-kijken en drugsgebruik en komen in aanraking met justitie, maken hun opleiding niet af of lachen om een baan“, zegt een woordvoerder.

Net als in de programma’s van Bakker gaan de jongeren op een locatie weg van hun vertrouwde omgeving werken aan zichzelf en aan hun doelen. “Behalve de coaching van Kas Stuyf, geeft ook feedback uit de groep hen het nodige zelfinzicht.”

In Van De Straat staan in totaal zes jongeren tussen de 18 en 25 jaar centraal. De makers volgen de deelnemers ook als ze weer thuis zijn.

De eerste uitzending is op woensdag 30 november om 21.20 uur op Nederland 3.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen