Jeroen van Koningsbrugge ‘witheet’ door CCCP

Foto: Merlijn DoomernikJeroen van Koningsbrugge werd ‘witheet’ toen hij het persbericht las dat producent CCCP woensdag verzond. Dat zegt de presentator op 3FM. CCCP wil de rechten van typetjes die Jeroen en zijn collega Dennis van de Ven creëerden, niet zomaar overdragen aan producent Talpa, waar het duo nu tv maakt. De strijd duurt voort en leidde woensdag tot een persverklaring van CCCP. “Ik heb het er een uur uitgebokst. Ik was echt witheet. Ik las het persbericht en er is niets van waar“, zegt Jeroen.

Het komische duo en commercieel directeur Eelco Keune van CCCP zaten maandag aan tafel bij De Wereld Draait Door om over het conflict te praten. Keune streek over zijn hart en bood een licentie-overeenkomst aan, waarbij Talpa de typetjes mag gebruiken voor het programma Neonletters door 40.000 euro over te maken aan het Wereld Natuur Fonds. Toen Jeroen live backstage met Talpa-baas John de Mol ging bellen, voegde Keune daar opeens aan toe: “Per seizoen.

Talpa gaf via de redactie van DWDD een akkoord, maar was volgens Jeroen niet op de hoogte van die toevoeging. “Na dat charmeoffensief roept Matthijs dat Talpa akkoord gaat en vervolgens bel ik John de Mol en die wist van niks. Er was wel echt iemand aan de lijn, maar die had dan ook de toevoeging ‘per seizoen’ gemist.”

Het gaat Talpa te ver om per seizoen 40.000 euro te betalen en stelde daarom voor om eenmalig 50.000 euro over te maken. “Met 40.000 per seizoen kunnen we net zo goed inpakken, want dat zijn de productiekosten voor een aflevering. De AVRO betaalt dit en dit kan gewoon niet. De dagen erop nam Talpa contact op met CCCP, maar ze namen gewoon niet op. Ze bleven bij 40.000 euro per seizoen. Uiteindelijk stuurden we een mail of de deal doorgaat en toen belden ze dat het niet doorgaat. Toen kwamen ze met dat persbericht.”

In het persbericht stelde CCCP dat Talpa zich niet aan de ‘belofte’ houdt die zij deed in DWDD. “Toen braken bij iedereen veertig klompen. Ze verdraaien de waarheid. Er worden steeds meer dingen bijgehaald. Het is een beetje frustrerend. Het is een eeuwige discussie. We laten het maar lekker zo. Het komt niet meer goed.

We zijn niet zomaar bij CCCP weggegaan en nu blijkt waarom“, besluit Jeroen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen