AVRO gaat primetime met BBC-format Maestro

De AVRO komt in 2012 met een ‘mees- terlijk’ programma tijdens de prime time- uren van Nederland 1. Het gaat om een Nederlandse versie van de BBC-show Maestro, waarin sterren strijden om wie de beste dirigent is. Dat heeft de AVRO donderdag laten weten. Mediadirecteur Peter Lubbers is razend enthousiast. “Maestro is het pronkstuk van de AVRO, op een spannende toegankelijke manier willen we een groot publiek inspireren en kennis laten maken met klassieke muziek“, zegt hij.

Bekende Nederlanders gaan in Maestro de uitdaging aan om zich in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van een bekend toporkest. “Wij zijn er van  overtuigd dat  entertainment kan worden gekoppeld aan klassiek en dat ook dit muziekgenre je heel makkelijk kan raken. Een grote eer is het dat we gaan werken met het orkest Holland Symfonia onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk. Dit wordt een meesterlijk programma, waar we enorm trots op zijn“, aldus Lubbers.

In Engeland en Scandinavië was de show volgens de AVRO succesvol. “In Nederland wordt het format een mix tussen groot amusement en reality. De amateurs doen elke week hun best om de vakjury, de kijker en het orkest te verleiden met bekende klassieke muziek. Het orkest bepaalt elke week wie goed genoeg is om door te gaan, en wie het stokje mag neerleggen“, legt een woordvoerster uit.

Alleen in de grote live finale ligt de macht in de handen van de kijker. “De winnaar zal een nog nader te noemen prestigieus concert mogen dirigeren.”

Maestro wordt geproduceerd door Tuvalu Media.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen