Isa Hoes stond te trillen na De Wereld Draait Door

Isa Hoes vindt het gek dat Matthijs van Nieuwkerk voor hun interview in De Wereld Draait Door is genomineerd voor de Sonja Barend Award. Dat vertelt de actrice in weekblad VARAgids. De award is een prijs voor het beste tv-interview van het jaar. “Bizar toch eigenlijk. Ik moet toch eens aan Matthijs vragen hoe hij dat vindt, om genomineerd te worden voor een interview met iemand wiens man dood is. Ik was zeker emotioneel. Het was nog zo vers. Na afloop stond ik te trillen“, zegt ze.

Vier maanden na de zelfmoord van haar man Antonie Kamerling gaf Hoes in De Wereld Draait Door haar eerste tv-interview. “Ik kreeg na Antonies dood ontzettend veel interviewverzoeken. Ik begreep dat ook, ik wilde er iets over vertellen en ik wilde het daar doen. Dat had te maken met Marc-Marie Huijbregts. Ik vind Matthijs al een prettig iemand, al kende ik hem niet voor het interview, maar Marc-Marie en ik zijn al twintig jaar bevriend.

Huijbregts was tafelheer tijdens de uitzending. “Hij zei: ‘Als het niet gaat, dan ben ik er en vang ik het op.’ Maar het ging goed. Na afloop hoorde ik van veel mensen dat ze zo verrast waren door mijn openheid. Maar het zou raar zijn geweest als ik daar was gaan zitten en geen vragen wilde beantwoorden.

Nu wordt het interview mogelijk bekroond met een prijs. “Ik wilde open zijn. Dat is wie ik ben.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen