Annechien Steenhuizen volgt Eva Jinek op

Annechien Steenhuizen volgt Eva Jinek op bij het NOS Journaal. Daarom stopt ze na drieënhalf jaar met de presentatie van de nieuwsrubriek NOS op 3. Dat heeft de omroep woensdag laten weten. Steenhuizen gaat zich met name richten op de dagjournaals, inclusief het veel bekeken bulletin om zes uur ’s avonds. “Het verschil met het NOS Journaal zit vooral in het feit dat er veel meer uitzendingen zijn en ik dus veel vaker zal presenteren“, laat de presentatrice enthousiast weten.

Naast de presentatie draaide Steenhuizen bij NOS op 3 ook volop mee in de redactie. Dat wil ze ook gaan doen bij het NOS Journaal. “Ook hier ben je als presentator nauw betrokken bij het journalistieke redactiewerk. Die combinatie maakt het werk zo interessant.

Met de komst van Steenhuizen bestaat de vaste presentatieploeg van het NOS Journaal uit negen personen: Sacha de Boer, Astrid Kersseboom, Jeroen Overbeek, Steenhuizen, Jeroen Tjepkema, Rob Trip, Simone Weimans, Rik van de Westelaken en Herman van der Zandt.

Steenhuizen startte haar journalistieke loopbaan in 1999. Ze begon bij RTL als redacteur en stapte in 2002 over naar RTV Utrecht als presentator. In 2008 werkte ze een aantal maanden als Jakhals bij De Wereld Draait Door en begin 2009 kwam ze terecht bij NOS op 3, toen nog het NOS Journaal op 3.

Haar voorganger Jinek werkt momenteel bij omroep WNL.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen