Sonja Barend terug op televisie

Foto: Leendert JansenSonja Barend keert voor even terug op tv. Op zaterdagavond 8 oktober presenteert ze een programma over zestig jaar tv-interviews. Dat heeft de VARA laten weten. Barend krijgt voor haar eenmalige programma een plek in de primetime- programmering van Nederland 1. De uitzending komt vanuit het Amsterdamse debatcentrum Rode Hoed. “Daar spreekt ze met interviewers en geïnterviewden over de kunst van een goed gesprek op televisie“, zegt een woordvoerder van de omroep.

In het programma zal Barend tevens de Sonja Barend Award uitreiken, de vakprijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Er zijn vier interviews genomineerd. De interviewers zijn Jeroen Pauw en Paul Witteman, Twan Huys, Sven Kockelmann en Matthijs van Nieuwkerk.

Pauw en Witteman zijn genomineerd voor hun interview met Albert Drent over misbruik op kinderdagverblijf Het Hofnarretje, Huys maakt kans vanwege het interview met Thom Karremans over de val van Srebrenica, Kockelmann viel in de smaak met zijn Marine le Pen-interview en Van Nieuwkerk viel op met het gesprek met Isa Hoes over haar overleden man Antonie Kamerling.

De VARAgids introduceerde de prijs twee jaar geleden. Vorig jaar won Clairy Polak voor haar gesprek met DSB-topman Hans van Goor.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen