SBS 6 teleurgesteld in Guido Weijers

Foto: SBSSBS 6 is teleurgesteld in Guido Weijers. Hij heeft de zender niet ingelicht over zijn vertrek naar de KRO. Dat vertelde een woordvoerder van SBS dinsdag in RTL Boulevard. Door de verhuizing van Weijers verliest SBS 6 de goed bekeken oudejaarsconference van de cabaretier. “Wij zijn onaangenaam verrast door dit nieuws. We waren nog in gesprek met Guido en vinden het jammer dat hij ons hier niet op voorhand in heeft gekend. Hij had bij ons aangegeven dat hij dit jaar rustig aan wilde doen.

In plaats van het rustig aan te doen, gaat Weijers nu voor de KRO een achtdelig programma over de actualiteit maken. “We vinden het spijtig dat hij nu nog dit jaar een programma voor de KRO gaat maken en dat zijn oudejaarsconference volgend jaar daar te zien zal zijn, zonder ons hiervan op de hoogte te stellen.”

Voor de camera van RTL Boulevard wil Weijers zijn vorige werkgever toch bedanken. “SBS 6 heeft me altijd heel goed behandeld en ik heb er vijf jaar met heel veel plezier gewerkt, maar dit is een offer you can’t refuse. Ik zou een jaar niks doen, dan komt dit op je pad en dan stel je het vrij toch even uit.”

De cabaretier kreeg bij SBS 6 niet de kans om een wekelijks programma te maken. “Ik heb anderhalf jaar geleden ofzo een keer bij SBS gezeten en die hebben gewoon gezegd: ‘We willen heel graag je oudejaarsconference, maar geen tv-programma.’ Die kans krijg ik bij de KRO wel, dus die grijp ik met beide handen aan.”

Ik ben niet iemand die vertrekt waarvan ze zeggen: ‘Boeiend!’ Blijkbaar doet het hen wel wat“, besluit Weijers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen