Miss J Alexander in nieuwe Holland’s Next Top Model

Geplaatst op Tue 23 Aug 2011 om 13:02

RTL 5 heeft Miss J Alexander gestrikt voor de nieuwe serie Holland’s Next Top Model. De Amerikaanse catwalk coach, bekend als jurylid in America’s Next Top Model, komt speciaal naar Nederland om de kandidaten een hart onder de riem te steken. Dat heeft RTL dinsdag laten weten. De topmodellen in spe krijgen ook ‘tips and tricks’ van bekende Nederlandse topmodellen. Zo maken onder meer Cecile Sinclair, Lonneke Engel en Yfke Sturm hun opwachting in de realityshow.

Het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model krijgt als thema ‘Made in Holland’. “Zo gaan de topmodels to be tijdens een van hun opdrachten gekleed in creaties van het bekende duo Spijkers & Spijkers en hebben ze een doorpas bij Addy van den Krommenacker“, meldt een woordvoerster van RTL.

Juryleden Daphne Deckers, Bastiaan van Schaik, Mariana Verkerk en Paul Berends bepalen wekelijks samen met een gastjurylid wie het strijdtoneel moet verlaten. De winnaar krijgt een contract bij Touche Models ter waarde van 75.000 euro, een auto én is ze te zien in gezichtsbepalende campagnes van Max Factor en Zalando.

De nieuwe Holland’s Next Top Model gaat op 5 september in première.

Dé modellenwedstrijd van Nederland kleurt vanaf maandag 5 september rood-wit-blauw. Na de afgelopen twee jaar te hebben samengewerkt met de zuiderburen, is het nu weer tijd voor een editie met uitsluitend modellen van eigen bodem. Met het thema ‘Made in Holland’ en de vertrouwde titel ‘Holland’s Next Top Model’ gaat het RTL 5-programma terug naar haar roots.

‘Holland’s Next Top Model’ gaat van start met vijftien meiden die maar één droom hebben: doorbreken als model en schitteren in glossy’s en op de runway. Het duurt niet lang voor de deelneemsters merken dat de weg naar de finale lang en zwaar is. Samenleven met concurrenten in de Top Model Mansion blijkt een recept voor onderlinge irritaties. Daarnaast vallen de meiden ten prooi aan de genadeloze metamorfose die inmiddels een ‘Holland’s Next Top Model’-traditie is geworden.

Hoogte speelt dit seizoen een belangrijke rol, waardoor duidelijk wordt wie van de modellen echte daredevils zijn. Gelukkig staan de meiden er niet alleen voor. De bekende stylist Fred van Leer staat hen vanaf het allereerste begin tot aan de finale met raad en daad bij. Ook leren deelneemsters tips & tricks van onder meer Cecile Sinclair (winnares ‘HNTM’ 2007), Yfke Sturm en Lonneke Engel; allen bekende Nederlandse topmodellen die alles over de fashion industry weten. Miss J, het opzienbarende jurylid uit ‘America’s Next Top Model, komt speciaal naar Nederland om de meiden een hart onder de riem te steken.

Met het thema ‘Made in Holland’ mogen Nederlandse couturiers natuurlijk niet ontbreken. Zo gaan de topmodels to be tijdens een van hun opdrachten gekleed in creaties van het bekende duo Spijkers & Spijkers en hebben ze een doorpas bij Addy van den Krommenacker. Hij ziet als geen ander wie van hen catwalkproof is en daarmee een onuitwisbare indruk achterlaat.

Iedere aflevering worden de modellen beoordeeld door een jury bestaande uit presentatrice en voormalig topmodel Daphne Deckers, stylist Bastiaan van Schaik, catwalkcoach Mariana Verkerk en modefotograaf Paul Berends. Bijgestaan door een gastjurylid bepalen zij wekelijks wie van de deelneemsters het minst geschikt is en het strijdtoneel moet verlaten. Na elf afleveringen zal blijken wie de beste looks én skills heeft en zich de winnares van ‘Holland’s Next Top Model 2011’ mag noemen. Behalve de eer gaat zij naar huis met een contract bij Touche Models ter waarde van 75.000 euro, een auto én is ze te zien in gezichtsbepalende campagnes van Max Factor en Zalando.

‘Holland’s Next Top Model’: RTL 5, wekelijks vanaf maandag 5 september van 20.30 tot 21.30 uur.
14 Reacties op “Miss J Alexander in nieuwe Holland’s Next Top Model”


 1. Anonymous

  dan gaa ik verder zappen met dit slaapwekkend tv programma

 2. Anonymous

  Ze krijgen in ieder geval wel een prijs die er een beetje toe doet, en daarmee kansen om zichzelf te laten zien.

 3. Female81

  Nou moeten ze alleen wél mensen laten meedoen die niet alleen maar leuke tv opleveren, maar ook daadwerkelijk een kans hebben om door te breken. Om te beginnen geen mensen van boven de 20 meer in de serie (eigenlijk is 18 jaar al oud voor een beginnend model, ja ik vind het ook onzin maar zo werkt dat wereldje nou eenmaal).

  Van de vorige winnaressen hebben we nauwelijks meer iets gehoord.

 4. Rens

  Betekent dit dat we over een paar maanden EINDELIJK nieuwe reclames van Zalando kunnen verwachten?

 5. Herna

  Ik ga pas kijken als die irritante Daphne Dekkers geen jurylid meer is.

 6. JaJa

  Heeft hij dat een vorig seizoen niet ook al gedaan?

 7. Mark

  Wat is dat? En man of een vrouw of een she-male? :P

 8. flapdrol

  ik ken wederom niemand….

 9. vinn - thevoiceofxidols

  Miss J! Wat hilarisch!

 10. paulo

  hahaha, gezichtsbepalend in de campagne van Zalando!

 11. william

  Weer een dom programma van rtl

 12. Lichtpuntje

  De “DUTCH” TV (CO!) lijkt onderhand wel op de 51 ste staat van America. 80% van al die (bagger) programma’s komt ook daar vandaan (kost ook niks).

 13. Olga

  @ Lichtpuntje: Je hebt er echt verstand van lees ik al

 14. rabiye

  kijken vooral 16jarige na vind het maar niks ik vind dat betreft uiterlijk al genoeg druk achter meisjes zit ;’) maar dat ik natuurlijk mijn mening en de meeste zien er ook nog is ongezond uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.