Meer klussen en minder emotie in Het Blok

Foto: SBSHet tv-programma Het Blok van Erik van der Hoff gaat terug naar de basis. De verbouwshow, die woensdag begint aan een nieuw seizoen, draait voortaan meer om klussen en minder om emotie. Dat vertelt Van der Hoff in Mikro Gids. “Meer dan de afgelopen jaren ligt de focus weer op het klussen en minder op de onder- linge verhoudingen. Het Blok is dé Net5- titel die ook mannen aanspreekt, juist door dat kluselement. Er is ook voor gekozen om meer uitleg te geven bij het klussen“, vertelt hij.

Toch blijft Het Blok vertrouwd spannend, stelt Van der Hoff. “De redactie heeft dit jaar zo’n vreselijke openingswedstrijd verzonnen dat ik dacht: kunnen we dat de kandidaten wel aandoen? Het is heel speciaal en heftig. Ze moeten in een bepaalde tijd iets maken en dat toont meteen hoe de stellen zijn.

Van der Hoff kijkt de eerste aflevering in goed gezelschap. “De eerste aflevering kijken we altijd gezamenlijk met alle deelnemers. Dan zien ze pas hoe het er op tv uitziet en horen ze wat ze over elkaar gezegd hebben. Dat levert altijd de nodige plaatsvervangende schaamte en hilarische momenten op.

Het Blok begint om 20.30 uur op Net5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen