Jelle Brandt Corstius wist niets van verbod

Foto: VPROJelle Brandt Corstius wist niet dat de oproep die hij zondag in Zomergasten deed om lid te worden van de VPRO verboden is. Dat zegt de presentator bij Novum. Omroepen mogen hun reguliere zendtijd niet gebruiken voor ledenwer- ving en daarom krijgt de VPRO mogelijk een boete van het Commissariaat voor de Media. “Ik had werkelijk geen flauw idee hiervan. Als ik geweten had dat het niet mocht, had ik het natuurlijk nooit gedaan. Zo stoer ben ik helemaal niet“, zo laat hij weten.

De VPRO wist van tevoren niets van de spontane oproep van Corstius, die uiteindelijk 500 leden opleverde. “Het was aan het einde van de reeks, en omdat Zomergasten volgend jaar 25 jaar bestaat werd ik plotseling bevangen door een dramatisch gevoel. Toen dacht ik: ik vraag mensen om lid te worden.

Corstius heeft weinig meegekregen van de commotie die maandag ontstond over zijn oproep. “Ik was de hele dag geveld door een buitenproportionele kater. Goedkope vodka, dan krijg je dat.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen