Antilliaan roept in tv-show op tot beroven van Nederlanders

Bewoners van Saint Eustatius laten zich in het nieuwe zesdelige tv-programma Caribisch Nederland van de publieke omroep NTR behoorlijk kritisch uit over het feit dat het Caribische eiland sinds oktober een Nederlandse gemeente is. Dat heeft de omroep dinsdag gemeld. Eén van de bewoners gebruikt het podium dat hij krijgt om een bijzondere oproep te doen aan zijn medestanders. “We moeten alle Nederlanders beroven die hier op het eiland komen“, zegt hij voor de camera van NTR.

Sinds 10 oktober 2010 is het Caribische eiland een Nederlandse gemeente. Veel Nederlandse wetten en regels worden doorgevoerd en niet alle bewoners zijn daar blij mij. “Ik ben een Engels kind, zit op een Nederlandse school met een Nederlands paspoort, maar ik versta geen Nederlands“, klaagt een andere eilandbewoner.

De eerste aflevering van Caribisch Nederland is op woensdag 10 september om vier uur ’s middags te zien op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen