Guido Weijers van SBS 6 naar KRO

Foto: SBSGuido Weijers stapt na vijf jaar over van SBS 6 naar de KRO. Ook zijn goed bekeken oudejaarsconference verhuist mee naar de omroep. Dat heeft de KRO dinsdag laten weten. Weijers krijgt van de KRO de kans om wekelijks tv te maken in zijn eigen show De Week van Weijers. “Nu is het tijd voor iets nieuws. Bij de KRO mag ik met veel humor het nieuws doornemen in m’n eigen, wekelijkse programma. Een nieuwe uitdaging, ik houd van het onbekende!“, aldus de cabaretier.

Mediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO is blij met de komst van Weijers. “De komst van Guido Weijers past goed bij de KRO. Actuele maatschappelijke thema’s op een humoristische manier behandelen, dat hebben we in het verleden vaker met succes gedaan. Ik ben heel blij met Guido Weijers, die hier een nieuwe impuls aan zal geven.

Het contact tussen de KRO en Guido Weijers dateert van augustus 2010, toen een pilotaflevering van De Week van Weijers werd uitgezonden in het kader van het TV Lab op Nederland 3. De pilot resulteert nu in een serie van acht uitzendingen, waarin Weijers het nieuws van de afgelopen week op de hak neemt.

De Week van Weijers gaat op 8 december in première op Nederland 3 en zijn eerste oudejaarsconference bij de KRO is volgend jaar op 30 december op Nederland 1. Ook gaat de omroep zijn theatershow AXESTOS uitzenden.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen