Radio 538 op volle kracht in Maastricht

Geplaatst op Tue 30 Aug 2011 om 14:58Radio 538 heeft voor het eerst volledige dekking in Maastricht. De radiozender is daartoe een samenwerking aangegaan met de lokale zender Ping FM. Dat heeft burgemeester Onno Hoes dinsdag gemeld op Radio 538. Ping FM stelt zijn frequentie 106 FM ter beschikking en gaat onder eigen vlag van 00.00 tot 19.00 uur alle programma’s van 538 uitzenden. “Ik ben zelf fan van Maastricht. Het is fijn om van Amsterdam tot in Maastricht naar de FM te kunnen luisteren“, zegt Radio 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth.


11 Reacties op “Radio 538 op volle kracht in Maastricht”


 1. Daniëlle

  Dat is goed nieuws! Nu kan ik pas na Roosteren radio 538 ontvangen in de auto.

 2. Anonymous

  Werkt 102 fm dan niet, zeker te veel storing over de grens of zo.

 3. Whiskyfan

  Wanneer je Eindhoven voorbij bent op de A2 was 538 niet meer te ontvangen. En met 538 bijna alle commerciele radiozenders.

  Ik zeg hulde aan 538 dat ze deze oplossing gevonden hebben (via een lokaal Belgisch station: Ping FM) en hulde aan een politicus als Onno Hoes die met zijn steun ook de politieke discussie opent.

  De bandbreedte in Limburg wordt bevolt door vele zenders waaronder veel Duitsers en Belgen en blijft er (te) weinig ruimte over voor Nederlandse zenders. Het wordt tijd voor een grote reorganisatie in etherfrequenties in Limburg het wordt tijd dat Nederland eens wat meer ruimte opeist!

  Veel succes met Radio 538 in Limburg! Laat 3FM maar eens een poepie ruiken en (nog meer) luisteraars verliezen.

 4. ḱraan

  Radio 538 is goed in wat ze doen, dat staat wat mij betreft buiten iedere discussie. Er zijn alleen genoeg gelijksoortige zenders, wat mij betreft te veel. Het is voor de pluriformiteit in het radio-landschap dan ook extra wrang dat KinkFM binnenkort verdwijnt. Maar het is ze van harte gegund hoor, die frequentie daar in Maastricht.

 5. Naar Denkertje

  Gadver… Onno Hoes + Radio 538 = JDM… Beeeeh !

 6. Anonymous

  Hmmm Radio 538 = RTL, Albert Verlinde = RTL
  Onno Hoes = partner van Albert Verlinde
  Onno Hoes wordt burgemeester in Maastricht
  en ineens is Radio 538 beter te ontvangen in Maastricht dus meer luisteraars…
  is dat nu belangenverstrengeling of gewoon handig dat je de juiste mensen kent?

 7. limbojo

  Nou er klopt niets van dit bericht. 538 is alleen matig in Maastricht te horen via een lokale omroep uit Belgie met een laag vermogen. 100% NL hoor je overal, Sky Radio tot even voor Maastricht en 538 dus bijna nergens behalve in noord Limburg.

 8. Dennis

  @ Anonymous: Dit is echt de grootste kul die ik ooit gehoord heb, hoe krijg je het bij elkaar verzonnen, hahahaha!!!

 9. Whiskyfan

  @Anonymus en @Dennis,
  Het is niet zo dat dankzij Onno Hoes/Albert Verlinde 538 ‘opeens’ een frequentie heeft in Limburg. 538 heeft namelijk via de lokale Belgische zender Ping FM toegang tot de Nederlandse FM band in Limburg. Goed bedacht en geregeld dus!

  Wel is het zo dat dankzij de contacten van 538/Edwin Evers met Albert Verlinde ze hebben kunnen regelen dat Albert’s man Onno Hoes de zender ‘in werking’ heeft gesteld en hiermee ook een politiek signaal heeft afgegeven. Het is natuurlijk een beetje kolder dat zowat alle commerciele zenders niet in Limburg te ontvangen zijn! Alleen Sky Radio is tot Maastricht te horen en Q Music heeft een kleine zender IN Maastricht, maar die straalt niet al te ver daarbuiten. 100%NL hoor je (helaas) wel overal, maar Slam, Kink, Veronica, etc zijn niet te ontvangen.

 10. p v

  is dat de zoon van Johhny Hoes ?

 11. vonkentrekker1951

  ….. ik hoor nog niks op 106fm
  Ik luister veel radio op m’n werk en heb al diverse lokaties in maastricht
  geprobeerd en de radio laten scannen, maar niks !!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.