TV Oost maakt Nederlandse versie Cheers

De regionale zender TV Oost begint in het najaar met opnames van een nieuwe komedieserie met de titel Grote Markt 30. Het wordt een Overijsselse variant van de Amerikaanse sitcom Cheers, dat zich afspeelt in een café. Dat heeft TV Oost laten weten. Grote Markt 30 bestaat uit in totaal zestig afleveringen van elk vijftien minuten. Het scenario zal worden geschreven door Ger Apeldoorn, bekend van series als Het zonnetje in huis en Sam Sam. Regisseur Johan Nijenhuis treedt op als adviseur.

Grote Markt 30 is de opvolger van de succesvolle regionale dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond. “Na het succes van Van Jonge Leu hebben we een tijd nagedacht over een nieuwe dramaserie. We hebben uiteindelijk gekozen voor comedy, want in deze soms sombere tijden willen we de mensen graag elke dag een kwartiertje laten lachen“, zegt RTV Oost-directeur Henny Everts.

De rol van kroegbaas in Grote Markt 30 zal worden vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van Het Klokhuis en ’t Schaep met de 5 pooten. Andere rollen worden vertolkt door Jan Riesewijk en Evelien Harberink.

Wie de overige acteurs worden, is op dit moment nog niet bekend. Volgens Henny Everts wordt er nog nagedacht over de manier waarop de audities plaats kunnen vinden. “Wellicht wordt daar nog een tv-programma omheen gezet.”

De opnamen gaan waarschijnlijk eind oktober of begin november van start en zullen plaatsvinden in de hoofdstudio van RTV Oost in Hengelo. Om dit mogelijk te maken, zal het dagelijkse live programma En Dan Nog Even Dit tijdelijk verhuizen naar de foyer.

Grote Markt 30 zal vanaf begin 2012 op werkdagen te zien zijn bij TV Oost.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen