RTL 4 scoort beste junimaand sinds 1995

RTL 4 heeft de beste junimaand sinds 1995 achter de rug. Een bijzondere prestatie, want in dat jaar waren er nog maar zeven landelijke tv-zenders. Dat heeft RTL vrijdag laten weten. RTL 4 kwam in de commerciële doelgroep Boodschappers 20 tot 49 jaar uit op een marktaandeel van 21,6 procent. “De finale van X Factor is met bijna 2 miljoen kijkers en een zenderaandeel van 37,6 procent de best bekeken uitzending van RTL 4“, zegt een woordvoerder van het tv-station.

Andere toppers in het weekend waren volgens de zegsman De Jongens tegen de Meisjes, Dit Was Het Nieuws en Van der Vorst Ziet Sterren. Doordeweeks kwamen vooral Help, Mijn Man Heeft Een Hobby, De Bachelor, Welcome Home, Herrie XXL en Gepest tot scoren.

De RTL 4-films op zondagavond waren allemaal succesvol, vervolgt de zegsman, “maar Komt Een Vrouw Bij De Dokter sprong er met 1,7 miljoen kijkers en een zenderaandeel in Boodschappers 20 – 49 jaar van 28,4 procent zeker bovenuit.

RTL 5 scoort met reality

RTL 5 komt in juni uit op een zenderaandeel van 9,1 procent in de eigen doelgroep, 20 tot 34 jaar, 52 procent hoger dan juni vorig jaar tijdens het WK (6,0 procent). De serie noemt als succesvolle uitzendingen de actieserie Event, de finale van Project Runway en de realityserie Tabatha’s Salon Takeover.

In de vooravond scoort Masterchef Australia gemiddeld 10,8 procent zenderaandeel, terwijl The Pain Game met Dennis Weening 9,2 procent noteert. Succesvolle series waren volgens RTL Glee, Modern Family, Lie To Me, CSI: Miami. “Tot slot komen ook de films 17 Again, Die Hard 4.0, Transformers en Watchmen in de top van de zender terug.”

RTL 7 breekt alle records

RTL 7 breekt opnieuw alle records: juni 2011 is voor de mannenzender de beste maand geworden sinds de start in 2005. Het zenderaandeel in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar kwam uit op 9,1 procent. Het vorige record was 8,7 procent in maart 2011. Vooral de Formule 1 scoorde zeer goed. “De Grand Prix van Canada bereikte een zenderaandeel van 23,8 procent terwijl de race in Valencia op maar liefst 50,9 procent uitkwam.

Darts was wederom succesvol en de films van RTL 7 worden steeds beter bekeken, aldus de zegsman. “Titels zoals X2, Crocodile Dundee 1 en 2, Ring of Nibelungs, League of Extraordinary Gentlemen en Johnny English bereikten allemaal een zenderaandeel in de doelgroep van meer dan 10 procent.

As The World Turns succesnummer RTL 8

RTL 8 heeft de beste maand sinds juni 2009 behaald. Het zenderaandeel van 4,0 procent in de doelgroep Vrouwen 20 – 49 is 25 procent hoger dan vorige maand (3,2 procent) en 21 procent hoger dan juni vorig jaar (3,3 procent). “As The World Turns was met 12,6 procent op 28 juni het beste scorende programma van RTL 8 in deze maand en met 9,5 procent gemiddeld over de hele maand was het een zeer hoge score voor de Amerikaanse soap“, aldus RTL.

Daarnaast zijn het de mooie scores van de filmtitels die aan de mooie performance bijdragen, meldt RTL. “Mad Money, Stepmom, White Oleander, Poseidon Adventure, Children Of The Corn en Speed 2 Cruise Control scoorden allemaal ruim boven de 5,5 procent zenderaandeel.

‘Indrukwekkende’ score voor RTL Nederland

RTL Nederland heeft juni 2011 ‘indrukwekkend’ afgesloten. Gezamenlijk kwamen de zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 uit op een zenderaandeel van 37,7 procent in de doelgroep 20 tot 49 jaar. “Daarmee is het voor RTL de beste maand sinds december 1997 geworden (toen: 38,5 procent). De PO en de SBS Groep  bereikten in juni zenderaandelen van respectievelijk 20,7 en 23,9 procent“, aldus RTL.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen