Rob Kamphues vreest voor toekomst Zomergasten

Geplaatst op Fri 29 Jul 2011 om 10:49

Rob Kamphues vreest voor de toekomst van Zomergasten. De populariteit van politicus Geert Wilders zou volgens de KRO-presentator zomaar kunnen betekenen dat het programma niet lang meer te leven heeft. “Naar Zomergasten moeten we kijken, al was het maar omdat dit soort tv, als het aan de PVV ligt, over een jaar helemaal is wegbezuinigd. Terwijl we zo’n behoefte hebben aan een goed gesprek, ook als de gast of het onderwerp me niet ligt“, vertelt hij in KRO Magazine.

Ook om andere redenen is de Publieke Omroep onmisbaar, stelt Kamphues. Zo vindt hij de natuurserie Life prachtig. “Misschien wel de mooiste natuurserie ooit gemaakt, Zelfs mijn kinderen kunnen nog ademloos kijken en lachen zich suf om de aapjes die proberen een rivier over te steken zonder natte pootjes te krijgen.

Kamphues is op dit moment elke donderdag op televisie met herhalingen van De Reünie. De laatste serie nieuwe afleveringen trok gemiddeld 2,5 miljoen kijkers.
26 Reacties op “Rob Kamphues vreest voor toekomst Zomergasten”


 1. Anonymous

  Die man is altijd bezorgd over de toekomst van zijn programma’s. Zeur niet zo en werk gewoon hard door. Dat zal de PO in stand houden, niet dit geneuzel.

 2. Anonymous

  Die Kamphues is letterlijk aan het doordraaien. Ten eerste heeft “Life” niets met de PO te maken, is gewoon een aangekochte serie. Ten tweede heeft Wilders niets met Zomergasten te maken en ten derde vergeet hij het belangrijkste te melden, ik ben bang dat ik mijn vetbetaalde baantje kwijtraak. ;)

 3. Anonymous

  @hierboven
  Nou, Life zie je natuurlijk never nooit terug op RTL4. Dat gaat gewoon niet gebeuren.

  En Wilders heeft wel wat met de PO te maken, die wil het opdoeken. En zomergasten zal hij ongetwijfeld te ‘Links’ vinden. Wilders kan namelijk alleen zwart/wit denken. De +/- 80% van Nederland die niet extreem rechts of links heeft gestemd telt namelijk niet meer mee. En Wilders heeft al helemaaaaal niets met natuur. Dat is in zijn ogen een noodzakelijk kwaad. Natuur is vast verzonnen door Job Cohen. Zo zal hij het wel zien.

 4. Mark

  Natuur is zo’n linkse hobby. Die malafide clubs als Natuurmonumenten misbruiken het om allerlei subsidies op te strijken en vevolgens verdwijnt dat in de zakken van mensen die zo zichzelf verrijken. En de natuurgebieden?… Een grote troep maken ze ervan. En daar strijdt Wilders tegen. Gelukkig openen de ogen van veel mensen en zien die maffia praktijken van de milieugleuven eindelijk.

 5. jim

  @hierboven

  er is verschil tussen echte natuur in Afrika en de kunstmatige natuurpolitiek van de nederlandse mileuorganisaties die denken dat herten van flevoland(oostvaardse plassen) naar de veluwe zullen gaan zwemmen en die korenwolven voor miljoenen uitzetten terwijl er over de grens duizenden leven

 6. Geertruide

  Geweldig dat Kamphues nou net een productie als voorbeeld neemt die -niet- van de PO komt hahaha.

  En dan ook nog een serie waar de EO verwijzingen naar dinosauriers uitknipt omdat dat niet strookt met hun sprookjesboek

  Doe ff je huiswerk Rob voor je je beklaagt in de media

 7. Lies

  Typisch KRO: preken voor eigen parochie. Life kun je gewoon kijken op de BBC. Maar de meeste mensen komen niet verder dan 10 op hun afstandbediening…

 8. Mark

  @ jim

  Dat is ook zo’n ding. Dure ecoducten worden overal gebouwd. Alsof de dieren dan denken van: o hier moeten wij de weg oversteken. En ze gaan ook daar naar toe lopen om dat te doen. HAHA maak dat de kat wijs. Dieren volgen hun instinct. Een hitsige ram op zoek naar een vrouwtjeshert steekt de weg over waar ie staat hoor. Dat soort dingen zijn overigens te zien in series als Life. Die ecoducten zit subsidie op en daar draait alles om. De safety dance om de subsidiepot van Brussel. Als aasgietren duiken de milieugleuven daar op af.

 9. Anonymous

  rob denkt dat de serie nederlands is omdat de voice-over nederlands is :D
  het feit dat de PO dergelijke series moet aankopen toont juist het failliet aan van de NL PO. voor Life kunnen we namelijk naar de BBC kijken

 10. Jack

  Wat een oetlul.

 11. M2

  Was het niet Ronald Plaskerk (pvda) die 2 jaar geleden de stekker uit de VPRO wilde trekken omdat ze “niets meer bijdragen” op tv?? (toch maar Link dus)
  Over linkse hobby gesproken meneer Plaskerk was laatst gesignaleerd bij een hollands feest iets van nederlands talig talent ofzoiets..hij zag eruit alsof ie de Gayparade in zijn eentje vierde-)) hij is echt de Andre van Duin van de Politiek

 12. kwikjealex

  Op de ‘Life’ discussie, RTL7 zend ook de serie uit over de (overleden) man die op krokodillen ‘vecht’.
  Verder kun je altijd naar Discovery Channel, National Geographic en de BBC kijken.
  Niets bijzonders.

 13. Koen

  Pssssst Rob Kamphues, je bent een *piiiiiep

  http://www.youtube.com/watch?v=1dBeBbLNr-g

 14. Fan

  Die Kamphues is letterlijk aan het doordraaien. Ten eerste heeft “Life” niets met de PO te maken, is gewoon een aangekochte serie. Ten tweede heeft Wilders niets met Zomergasten te maken en ten derde vergeet hij het belangrijkste te melden, ik ben bang dat ik mijn vetbetaalde baantje kwijtraak.

  Beter dan dat CO @Anoymous

 15. mans

  alleen haalbaar met een GOEDE presentator, b.v. clairy polak !!

 16. Frank

  zolang kwaliteitseries zoals “in Therapie” en Van God Los ongemerkt, zonder al teveel promotie op tv wordt gebracht kun je stellen dat er geld teveel is bij de PO.
  ze moeten leren vechten voor de kijker! Ze moeten kwaliteit brengen, maar dan ook voor een groot publiek. Het maakt ze blijkbaar niet uit als er maar 3 of 400.000 kijkers zijn. Gewoon nog een seizoen brengen zonde promotie, het kan niet op bij de po. Ik vind het zonde. Als daar nou eens echt ondernemers zaten konden ze met gemak de CO verslaan. Maar als je niet hoeft…
  Niemand hoeft bang te zijn dat de po minder kwalitatieve programma’s kan brengen als er minder geld komt. Het komt juist de kwaliteit ten goede is mijn idee.
  Natuurlijk valt blubberzooi als ter land, ter zee en seizoen 87 van spuiten en slikken dan af. Maar we hadden het hier over kwaliteit toch?

 17. LD

  Link links rechts links hobby rechts rechts subsidie hobby hobby Wilders links boeh bah rechts getsie demoniseren Cohen moslims.

  (ik probeer een beetje de huidige trand van reageren te volgen)

  Zelf hou ik gewoon van media, en ik snap best dat GELD uitmaakt of sommige programma’s op bepaalde kanalen passen of niet. Lange discussieprogramma’s zonder pauze kunnen door het verdienmodel uit de algemene middelen toch gemaakt worden, terwijl een spelshow zichzelf makkelijker terugbetaald uit het reclame verdienmodel. Rob moet in zijn argumentatie niet de PVV noemen, maar beter komt hij met argumenten waarom televisie betaald uit de algemen middelen in zijn ogen noodzakelijk is.

 18. scientist

  Life kan ook prima op RTL 4 veel kijkers trekken.
  En Zomergasten mist niemand.

 19. Bommel

  Rob Kamphues viel 2 jaar geleden door de mand toen Rutger Castricum hem een koekje van eigen deeg gaf. Nu probeert hij net als bijvoorbeeld Pechtold garen te spinnen bij de angst die naïefe mensen hebben voor Wilders.

  De PVV ziet dure sport- en amusementsprogramma’s liever verdwijnen. Maar Zomergasten is nu juist het type programma dat de PVV wel wil dat de publieke omroep blijft maken.

 20. David (2)

  Die Kamphues wordt ook met de dag ongeloofwaardiger he. Legt hij hier nu werkelijk een verband tussen Geert Wilders en een programma als Zomergasten wat door hem zou kunnen verdwijnen?

  Zoals Bommer hierboven al zegt, de PVV is tégen publieke amusementsprogramma’s zoals 1 tegen 100, Boer zoekt Vrouw en alles wat prima op een commerciele zender kan. Dit soort programma’s worden dus niet wegbezuinigd.

  Op salarissen van overbetaalde presentatoren (wat verdien jij, Kamphues?), dáár wil de PVV op bezuinigen. Vast geen modaal salarisje zoals Jan Modaal.

 21. Casper H.

  De fanpagina van Rob Kamphues kán niet anders zijn dan http://www.watbenjedan.nl

 22. jean -Pierre

  daar zit ik niet zo mee! Meer met, kamphuisje, en …… daar zit ik eigelijk ook niet mee.

 23. Wouter

  @bommel Mee eens, dat was nog eens schokkende tv. Kamphues moet haast over meerdere persoonlijkheden beschikken om al zijn tegenstrijdige opmerkingen en gedragingen recht te breien.

  Jammer dat hij nu ook al die overschatte Wilders er bij zijn haren bijsleept. Wilders vind helemaal niks, Wilders zegt wat mensen willen horen. En wat linkse mensen niet willen horen. Dat is zijn manier van politiek; inspelen op angsten en verwachtingen.

  Kamphues maakt zich aan precies hetzelfde principe schuldig. Die speelt ook in op angsten en roept precies wat hij denkt dat mensen willen horen. Desnoods steeds iets anders.

 24. braak

  Vergeten jullie niet dat die Kamphues door de belastingbetaler wordt onderhouden en zijn zakken vult net als die trut van boer zoekt vrouw. Wat een zielepoot zeg, de KRO moet zich schamen met die bedelspotjes. Rob is een eikel die op Zandvoort mee wil doen met de grote jongens en keer op keer een auto total loss rijdt. Rob donder van die buis eikel!!

 25. braak

  Kamphues je bent een boeiend man, maar als ze jou lastig vallen ga je eng lopen doen, het beste wat je vrouw heeft gedaan is van je scheiden en ik hoop dat je je blauw moet betalen aan allimentatie engerd!

 26. Hans

  Drol Rob heeft enkel een ontslagfobie. Als de P.O. bezuinigingsgezuiverd wordt van alle veel te duur betaalde nietskunners ligt zijn kaalkopje als een der eersten op het door de PVV gedoogde hakblok. En drol Rob heeft net voldoende zelfkennis om te beseffen dat zijn ‘media-carrière’ dan voorgoed voorbij is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.