NCRV-directeur: ‘NPO niet zomaar groter dan RTL en SBS’

Foto: Roy BeuskerNCRV-directeur Coen Abbenhuis begrijpt niet goed waarom er zo drastisch in de Publieke Omroep wordt gesneden. Volgens Abbenhuis moet de politiek niet vergeten dat er massaal wordt gekeken naar de programma’s op Nederland 1, 2, en 3. “In ons land staat de publieke omroep overtuigend op de eerste plaats, gevolgd door RTL en SBS. Dat heeft met kwaliteit en variëteit te maken. En daar mag u als belastingbetaler best trots op zijn! Ook in de zomer houdt dat niet op“, zegt de omroepdirecteur.

Waar veel commerciële zenders in de zomer voornamelijk herhalingen programmeringen, komt de NCRV volgens Abbenhuis met veel nieuw product. “Bijvoorbeeld de tweede serie van In Therapie en verder veel Brits drama. Kwaliteitsdrama dat uitstekend past bij een mooie zomeravond.

Abbenhuis denkt dat de wens om te bezuinigen ook helemaal geen wens van de samenleving is. “Het zijn niet onze kijkers en luisteraars, maar vooral politici, uitgevers en commerciële media die de boventoon voeren als het gaat over het kortwieken van die zogenaamd geldverslindende publieke omroep. Een publieke omroep die nota bene tot de goedkoopste van Europa behoort en creatief gezien ook nog eens tot de top van de wereld.”

Hij baalt van de huidige situatie. “De draconische bezuinigingsmaatregelen die ons in de komende jaren zullen treffen, maken harde keuzes noodzakelijk. En om de programmering zo min mogelijk te raken, zijn zelfs fusies tussen omroepen oplossingen waar we serieus over praten.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen