Audities The Voice van Hilversum naar Bussum

Geplaatst op za 02 jul 2011 om 14:37

Foto: RTLDe blinde audities van The Voice of Holland worden in het nieuwe seizoen opgenomen op een andere locatie. Producent Talpa ruilt het Hilversumse poppodium De Vorstin in voor het Bussumse theater Spant. Dat heeft Paul Haighton, algemeen directeur van het Bussumse theater, laten weten aan De Gooi- en Eemlander. Producent John de Mol zocht voor de tweede serie naar een ‘grotere en goed bereikbare’ locatie, weet de krant. Deze week tekende Talpa een contract met Spant.

De opnamen in Spant! vinden plaats van 7 tot en met 12 augustus. De ‘battles’ komen uit de Westergasfabriek en de afsluitende ‘live shows’ zijn in Studio 22 in Hilversum.

Nieuw in het tweede seizoen is de deelname van Marco Borsato als coach. Hij vervangt Jeroen van den Boom. De andere coaches blijven Angela Groothuizen, Nick en Simon en Van Velzen.
26 Reacties op “Audities The Voice van Hilversum naar Bussum”


 1. Jan-Joost

  De Vorstin slecht bereikbaar? Vanaf het treinstation Hilversum is het maar 5 a 10 minuten lopen!! En het Spant in Bussum is qua openbaar vervoer echt slecht te bereiken!

  Stomme zet van John. Misschien moet hij eens een keer met het openbaar vervoer reizen in plaats van met een dikke wagen onder zijn reet of een keer niet door een prive-chauffeur laten rijden. Dan ziet meneer ook eens de gewone wereld!

  Overigens, als je een beetje goed de weg kent in Hilversum is het vanaf het “gewone” treinstation in Hilversum naar het stationnetje Hilversum Noord / Mediapark ook maar 20 minuten lopen. En daar tussen in ligt dus mooi ook op de route De Vorstin.

 2. Geenstijl

  Nu wel de liveshows in studio 22. Hoop dat de touchscreen-vloer mee gaat die ik overigens wel erg mis in de Amerikaanse Voice.

 3. Rogier

  In Spant!? Raar, ik vond de vorige locatie voor the battles erg leuk. In het spant! Worden ook veel programma’s voor SBS opgenomen zoals Popstars en HBIVNL. Blijkbaar doet spant! goede zaken tegenwoordig.

 4. pieter-jan

  sinds wanneer is dit nieuws

 5. Jakhals

  @pieter-jan: Sinds 2 juli 2011 om 14:37

 6. Vincent

  @ Rogier: Als je leest zie je dat het om de audities gaat. De Battles blijven op dezelfde locatie!

 7. j

  Wannneer is The Voice er weer? Sept.? Of later?

 8. Anoniem

  Ik vond de kleinschaligheid van de audities juist leuk.

 9. j-k

  ik vond de studio in Ede helemaal top joh, maar dat is volgens mij geen touchcreen vloer haha!

  heb zin in the voice, wanneer komt holland got tallent okalweer? volgende week, heb er namelijk geen zin in patricia paay

 10. Anoniem

  Hollands Got Talent begint de 15e.

  Waardoor The Voice dus 23 september zal gaan beginnen.
  Vind de verhuizing van de audities nog niet eens zo gek, maar de verhuizing van de liveshows wel! Hopelijk blijft het er dan wel net zo groots uitzien met de liveshows!

 11. Chiel

  @ Jakhals: LOL :lol:

  *en waar is de reply functie gebleven MC!!!!

 12. John Doe 2

  Ik snap de verhuizing naar studio 22 wel.
  Daar staat alle apparatuur in de buurt. Het kost wat om alles te verplaatsen naar Ede.

 13. Anoniem

  SHITTT GEEN EDE!!! Nouja Voice 1 was toch de best!
  Ik vind de Vorstin qua audities beter!
  Jammer dat het zo veranderd wordt!!!!

 14. L-L

  @J-K ” ik vond de studio in Ede helemaal top joh, maar dat is volgens mij geen touchcreen vloer haha! “… Als je jezelf een beetje beetje geïnformeerd had dan had je geweten dat het wel een touchscreen vloer was….en wel van de firma Pivot. Haha..!

 15. kritische kijker

  Brrrr Nederland weer een seizoen geteisterd door zakkenvuller de Mol met dit ranzige programma.

  Nederland wordt weer getracteerd op 2 onbenullige presentatoren die niet uit hun worden kunnen komen en die niet weten wat ze moeten vragen en zeggen.
  Weer 4 debiele juryleden die eigenlijk niets meer kunnen zeggen als wat ze van John moeten zeggen en herhalen. Briljant, wereldklasse, ongelooflijk, ik wordt er door geraakt.
  En weer vele kinderen en jongvolwassenen die als artiest worden aangesproken zonder het te zijn. En uiteindelijk bij winst met het beroemde kluitje het riet weer worden ingestuurd.

  Kortom tokkie Nederland wordt weer bediend met rotzooi van geldwolf de Mol zonder dat de kijker het in de gaten hebben.

  En die PVVD politici en volgers maar schreeuwen dat de PO afgeschaft moet worden de zorg ontmanteld moet wordn etc. Over 2 jaar zien we en voelen we in de portemonee, op de PO en in onze maatschappij wat die melogomane zelfingenomen hebbers voor Nederland hebben gedaan. Maar gelukkig eerst zomer zonder gedoe. Nog een keer luisteren naar de Wereldomroep.:))

 16. Anoniem

  Werd Popstars ook niet altijd in studio 22 opgenomen? Zou het verschuiven van de opnamelocaties betekenen dat er misschien wel geen nieuw seizoen Popstars komt?

 17. Anoniem

  leuk dat Adam Levine, Cee Lo Green en Blake Shelton speciaal afgelopen week promo’s hebben opgenomen voor het 2e seizoen van the voice of holland.

 18. anonymusje

  Fijn, alles naast de deur :-D

 19. Anoniem

  In studio 22 passen toch meer mensen? Ik snap het probleem niet?

 20. .kwikjealex

  Ik heb zo het gevoel doordat het komt omdat er nu geen 6 miljoen meer in dit programma word gestoken.
  John heeft zijn klanten moeten ‘wegslaan’ omdat het zo geliefd is, dus die zal er nu echt geen 4 miljoen meer bij leggen (ik dacht dat RTL 2 miljoen betaalde en John er enorm veel bij deed omdat die het zo graag wilde verkopen?).

  Ik verwacht dat het bedrag dit jaar ook maar ergens tussen de 3 a 4 miljoen schommelt.

 21. Marc van der Linden

  Ja kwikje we zijn verrast door je kennis gáaaáaaaap truste joh Ik ga nog ff langs de Mac.

 22. Paul

  Marc,ben je alweer aangekomen vandaag

 23. Timo H

  @.kwikjealex: Het lijkt mij juist dat RTL toch wel inziet dat de hogere license fee voor het 2de seizoen van The Voice, als ze tenminste niet een contract voor meerdere jaren met een fixed bedrag per seizoen/episode hebben afgesloten bij seizoen 1, echt wel terug verdient gaat worden. De CEO van NBC Universal zegt zelfs dat The Voice US een license fee van 2.3 miljoen dollar per episode heeft in een Hollywood Reporter cover story. De 6.2 miljoen euro voor het 1ste seizoen van The Voice of Holland steken daar in schril contrast tegen af. Als ik dit deel door 17 weken TVOH (ik heb het exacte aantal tv-uren ff niet paraat) is dit 365.000 euro gemiddeld per week. RTL moet toch wel in staat zijn om dit verder op te schroeven naar tenminste 500.000 euro , en om daarnaast ook een grote finale in bijv. de Amsterdam Arena of iets kleinschaligers de HmH of ZiggoDome te houden.
  Note: Dit is allemaal wel onder het voorbehoud dat de kijkcijfers in ieder geval gelijk blijven aan seizoen 1.

 24. !#Michael#!

  @ Timo H

  Als het van gemiddeld 2.7 miljoen zou dalen naar 2.2 miljoen kijkers kan het nog steeds wel uit. Er zijn maar weinig programma’s die stabiel boven de 2 miljoen zitten, en er zijn nog minder van dat soort programma’s met belachelijke kijkdichtheid in 20-49.

  Ik denk dat The Voice of Holland, net als Idols minimaal de komende 3 seizoenen het kijkers aantal wel op peil weet te houden.
  Zolang Talpa en RTL nog op een orginele wijze weten te verassen? Komt dat helemaal goed!

 25. Timo H

  @!#Michael#!: Eens, maar ik denk dat bijv. The X Factor UK bewijst dat een hele grote show altijd beter is. En dat werkt financieel wat beter met zoveel mogelijk kijkers. Maar hopelijk kijken Talpa en RTL net zo goed naar seizoen 1 van TVOH als dat door de producers/NBC naar seizoen 1 van TVOA gaan kijken om het nog beter te maken in seizoen 2.
  Mijn inziens kan er in de live shows nog veel verbeterd worden om het onderscheidener dan de live shows van Idol en The X Factor te maken. Hoe, geen idee. Maar de slimme mensen die The Voice in NL en de US maken, moeten hier toch wel wat goeds voor kunnen bedenken. En persoonlijk vond ik The Battle Rounds ook niet altijd even boeiend, maar hier ligt een mogelijkheid om ook de backstory van de kandidaten verder uit te diepen en de voorbereidingen uitgebreider in beeld te brengen.

 26. .kwikjealex

  Ik hoop trouwens wel dat ze het aanpassen dat niet iedere keer van een groep er iemand uit moet maar dat ze gewoon met veel minder mensen de liveshows in gaan (dus dat je nog 1 pré-liveshow hebt, waar er al 4 tot 8 weg gaan)
  en dat in de liveshows zelf iedere week 2 mensen weg moeten, maar van alle groepen (net als XFactor).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.