SBS 6 onderneemt geen stappen tegen GeenStijl

Foto: Nick van OrmondtSBS overweegt geen juridische stappen tegen GeenStijl om een fotobewerking van presentator Hans Kraay jr. en massamoordenaar Anders Breivik. Dat heeft een zegsman van SBS dinsdag laten weten. De website publiceerde een mail van de juridische afdeling van SBS, waarin te lezen is dat het mediabedrijf juridische stappen zou overwegen. Die mail blijkt nu vals te zijn. “De mail is compleet bij elkaar verzonnen en nooit door ons verstuurd“, aldus een zegsman van de zender.

Op de fotobewerking van een bezoeker van GeenStijl is te zien hoe Kraay náást Breivik afgebeeld wordt. In de nepmail van SBS is te lezen dat dit een ‘flagrante inbreuk’ vormt op de privacy van Kraay. “SBS heeft niet gereageerd op de publicaties van geenstijl.nl en is ook niet voornemens dat wel te doen“, vult de persvoorlichter aan.

GeenStijl schreef niet onder de indruk te zijn van de SBS-juriste. “Die gebruikt allemaal dure dreigtaal. Daar hadden ze ons wel te pakken trouwens, want dat verwacht je dus gewoon niet van de campingzender.

Noot: Dit bericht van 12.02 uur is ververst om 12.49 uur. De vorige tekst, waarin werd gemeld dat SBS juridische stappen overweegt tegen GeenStijl, blijkt onjuist.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen