Fort Boyard na twintig jaar terug op televisie

Foto: AVRODe AVRO brengt de avontuurlijke tv-show Fort Boyard na twintig jaar terug op de buis. Presentatoren Art Rooijakkers en Gerard Ekdom blazen de tv-show nieuw leven in. Dat heeft de AVRO donderdag laten weten. Het presentatieduo ontvangt iedere aflevering twee teams van vier BN’ers die tegen elkaar strijden in het Franse fort. “Art Rooijakkers en Gerard Ekdom vormen samen het ultieme koppel om Fort Boyard te presenteren“, zegt Peter Lubbers, directeur Media bij de AVRO.

Rooijakkers is pas sinds kort actief bij de AVRO. “Art is een nieuw AVRO-gezicht, maar heeft zijn presentatietalent met ‘Lola Zoekt Brood’ ruimschoots bewezen, evenals zijn gevoel voor avontuur toen hij vorig jaar als kandidaat deelnam aan Wie Is De Mol. Met daarnaast Gerards populariteit bij zowel 3FM als bij de doelgroep van Nederland 3 heb ik er alle vertrouwen in dat de presentatie in goede handen is bij de heren.

Fort Boyard was in 1991 voor het laatst te zien. “We zijn heel erg trots op de terugkeer van dit succesvolle programma bij de AVRO. Met programma’s als: Wie is de Mol, 71º Noord en Zee, Zout en Zeilen hebben we al een sterke traditie op het vlak van avontuurlijke programma’s. Fort Boyard is daarop een prachtige aanvulling en sluit perfect aan bij de jongere doelgroep van Nederland 3.

Voor de opnames van de 10-delige serie reizen crew en kandidaten deze zomer af naar het bekende fort aan de Franse westkust.

De eerste uitzending is in september op Nederland 3.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen