Carlo Boszhard: ‘Zie Ze Vliegen beter dan TV Kantine’

Foto: RTLCarlo Boszhard vindt zijn nieuwe komedieserie Zie Ze Vliegen beter dan zijn zelfbedachte persiflagecomedy De TV Kantine. Dat zegt het RTL 4-gezicht in Avrobode. Zie Ze Vliegen is een vertaling van de BBC-serie Come Fly With Me, die zondag in première gaat op Nederland 3. De lokale versie met Boszhard en Irene Moors begint eind augustus. “Nu het klaar is, durf ik wel te zeggen dat Zie ze vliegen het allerleukste is dat ik ooit heb gemaakt. Dit is beter dan De TV Kantine“, zegt hij stellig.

Net als in De TV Kantine moeten Boszhard en Moors in Zie Ze Vliegen allerlei typetjes spelen. De serie speelt zich af rond een luchthaven, waar heel wat merkwaardig personeel werkt. “We spelen allebei wel 35 rollen en voor sommige personages zaten we ruim vier uur in de schmink. En dan spelen Gordon en Chantal Janzen ook nog ieder een stuk of acht rollen.

Boszhard heeft Come Fly With Me letterlijk gekopieerd. “Come fly with me is geschikt voor het hele gezin en we hebben het script een-op-een overgenomen. Het zou ook zonde zijn om iets te veranderen, want het zit zo goed in elkaar. Net als het origineel is Zie Ze Vliegen opgenomen op een echte luchthaven en bij ons was dat Rotterdam The Hague Airport. Geweldig om in een echt decor te spelen.”

Hij vindt het niet erg dat de VPRO zondag opeens start met Come Fly With Me, terwijl de Nederlandse vertaling pas later volgt. “Omdat we er een Nederlands tintje aan hebben gegeven, ben ik niet bang dat Come fly with me en Zie ze vliegen elkaar in de weg zullen zitten.

Come Fly With Me is om 21.45 uur te zien op Nederland 3.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen