Publieke Omroep wil meer geld voor programmagegevens

Geplaatst op vr 24 jun 2011 om 13:33

Foto: AVRODe Publieke Omroep wil meer geld voor het verkopen van programmagegevens aan commerciële partijen. De gegevens, die nodig zijn voor het uitgeven van een tv-gids, moeten volgens het kabinet over de toonbank voor 1,95 cent per verkochte editie. De NPO, die eerder 14 cent per editie eiste, vindt dat veel te weinig. “Het zijn dumpprijzen. Twee cent is peanuts op een verkoopprijs van een nieuwe omroepgids van pakweg anderhalve euro“, zegt Ronald Vecht, hoofd Juridi- sche Zaken bij de NPO.

De voorgestelde ‘vrijgave’ van programmagegevens is onteigening waarvoor volgens Europese regels een redelijke vergoeding moet worden gegeven, stelt Vecht. Twee cent vindt hij geen redelijke vergoeding. “Het Commissariaat voor de Media stelt dat de vrijgave van de programmagegevens tot maar liefst 18 miljoen euro schade kan leiden bij de omroepen: geld dat niet meer aan programma’s kan worden besteed. Er dreigt dus nog een dakje op de bezuinigingen bij de Publieke Omroep.”

Tot nu toe vinden marktpartijen de prijs die de Publieke Omroep voor haar gegevens vraagt te duur, en daar wil het kabinet nu verandering in brengen. “Maar niemand lijkt zich nog bezig te houden met de vraag waarom deze gegevens überhaupt weggegeven moeten worden aan commerciële uitgevers, waar ze nu voor betalen. Kan niet iedereen dagelijks zien wat er op tv komt? In de krant, online, via de digitale programmagids of in de omroepgids?

Het kabinet wil betekenisvol lidmaatschap bij publieke omroepen, maar ontneemt hen een bij uitstek geschikt instrument“, besluit hij.
27 Reacties op “Publieke Omroep wil meer geld voor programmagegevens”


 1. jim

  hoeveel vragen rtl en sbs eigenlijk voor hun programma gegevens?

 2. Lambikske

  Ik heb dringend behoefte aan een adviseur die mij alle ins en outs van de TV-wereld uit kan leggen. Wil iemand die er verstand van heeft mij alsjeblieft contacteren op martijn_prinzen@live.com

 3. Bart V. vindt ook wat

  Het is zo achterhaald gedoe. Stel dat iemand de vertrektijden van de treinen op het internet zet of in een blaadje uitgeeft, moet je dan ook de NS betalen voor wat eigenlijk? Door de publicatie van programma gegevens kijken er meer mensen, lijkt me. En wat houdt De Telegraaf eigenlijk nog tegen om een weekelijks blad te maken, nu Wakker Nederland bij de NPO hoort?

 4. Mark

  RTL & SBS doen het gratis, natuurlijk, want men wil toch dat de mensen naar hun programma’s kijken, en elke promotie is wenselijk, dus ook het verstrekken van programmagegevens en complete fotoshoots enzo.

  Zo moet de PO ook denken, want alle bejaarden kijken nogt gewoon in een gids, die gaan niet online opzoeken wat er op de buis komt, dus gewoon gratis verstrekken.

 5. Hans Lecluse

  Wie raadpleegt nu nog de programmagids? Dat is toch de EPG…Ze lopen wel erg achter, net zoals de wereldomroep nog op de korte golf uitzendt.

 6. Ma

  @Hans Lecluse: Nou nou, wat een denigrerende opmerking. Ik zou de mensen niet de kost willen geven die nog, en ja, heel normaal een programmagids gebruiken. Niks mis mee.
  Als u dat niet normaal vindt zegt dat genoeg over u.

 7. Vincent

  Sinds UPC never nooit meer een gids bekeken. Alleen de buitenkant dan in de schappen bij de C1000!

 8. Cees

  Tja het kan wel zo zijn dat er niemand van de doelgroep hierier meer lid is van een omroep. Nou in wel. En dat durf ik te bekennen ook. De VARA, niet alleen om de prorammas maar ook om de gids. Behalve de Nederlandse zenders is het ook makkelijk om te lezen wat de ARD en het ZDF of de BBC te bieden heeft.

 9. Cees

  Het idee trouwens is bij me dat deze site voornamelijk wordt bezocht door pubers en of jongeren die nog niet helemaal in evenwicht zijn. Bovendien, en dat blijkt uit de reacties, erg veel naar de commercielen kijken.

 10. kwikjealex

  Waarom vragen ze hier eigenlijk geld voor, gratis PR?

 11. scientist

  Het is toch te absurd voor woorden dat zenders hier überhaupt geld voor vragen? Programmagegevens zijn toch pure promotie om kijkers te trekken, en meer kijkers betekent meer inkomsten.

  Programmagegevens zouden daarom ook geheel vrij moeten zijn, daar zijn de zenders zelf ook bij gebaat. Wat een Middeleeuws gedoe zeg.

 12. Hans

  @Cees: Klopt. Het aantal bezoekers dat regelmatig de PO kijkt lijkt me erg laag.

 13. Owen

  Natuurlijk is het aantal PO kijkers laag op deze site. De meeste bejaardenhuizen hebben geen imternet op de kamers.

 14. Husse met je neus ertussen

  “Het kabinet wil betekenisvol lidmaatschap bij publieke omroepen, maar ontneemt hen een bij uitstek geschikt instrument“, besluit hij.”

  Betekenis lidmaatschap Hahaha. Iemand die nu nog lid is van een omroep is echt niet meer van deze tijd. Het helpt ook niet echt tot een totstandkoming tot een echte publieke omroep zonder zuilen.

 15. Hans Lecluse

  @Ma: Ja, ja in Uw wereld wordt de post nog met de postkoets rondgebracht. Maar alle gekheid op een stokje. Ik bedoel dit niet degenererend.Maar we leven wel in 2011. De PO wordt door belastinggeld mogelijk gemaakt. Hun producten zijn radio- en TV programma,s. Dat ze de ” gegevens ” van die producten verkopen aan derden is in mijn optiek…Heling (van overheidsbezit ).

 16. Sonny

  De Telegraaf doet precies hetzelfde maar helen dan vooral met programma’s en omhooggevallen no no’s van de co. Hun levens, hun relaties, hun trouwdag wordt uitgebreidt uitgemeten, want let op, het huwelijk van Barbie wordt het poldervariant van William en Kate. Geef mij dan de Varagids maar.

 17. Tanja

  @Hans, de voetbalclubs krijgen veel subsidie van de Gemeenten, volgens sommigen is er 610 miljoen euro in verdwenen. Als ik Uw redenatie volg dan moeten de publieke omroepen dus nooit meer betalen voor de uitzendrechten maar deze gratis ontvangen.

 18. Mrs charity

  Bent u op zoek naar financiële steun, ben ik het aanbieden van een lening tegen een maximale
  lage tarief van 3%, zowel beveiligde als onbeveiligde, elke belanghebbende aanvrager moet
  contact met ons op via ons online sollicitatieformulier voor verdere verwerking en we
  verzeker u, zal uw droom van het krijgen van een lening door een keer met ons mee
  je bent
  kunnen komen op onze hulp en het in gedachten hebben dat we niet rekenen als
  anderen
  eerder zodra je in staat bent om te doen wat wij vragen u om te doen, dan krijg je
  de lening
  laatste 1hrs te komen om het te …. Neem nu contact met ons op en krijg je droom lening met
  deze
  informatie:

  Naam ……… Leeftijd …… Sex …….. Bedrag dat nodig is ……… Duur van de
  Lening …… Doel Lening ………… Country …………. Telefoon
  nummer ……………. Bezetting …………….. Persoonlijke Cell Phone
  Nummer …………………

  Merk op dat: Alle e-mails moeten worden beantwoord deze e-mail
  via: charityloanhomes01@gmail.com

 19. Mrs Nance

  Good Day,

  Ik ben Mrs.Nance, een geregistreerd en vertrouwde lening geldschieter. Ik wil vragen, je ooit afgewezen door de bank hebben, omdat u een lening nodig? Of heb je contact met zo veel geldschieter en ze waren niet in staat om je lening als gevolg van een of andere reden? Of bent u moe van het aanvragen van een lening? Hier is een kans die is gekomen voor u om uw lening te krijgen, mis het niet. Mrs.Nance lening firma bedrijf is hier om u te helpen met een lening die u zo hard nodig, en ik wil dat je ook in gedachten dat dit bedrijf is een bedrijf dat gewoon in de steek laat, en ook dat dit bedrijf is bekend een vertrouwde en eerlijk bedrijf, dat u kunt altijd rekenen te allen tijde. Dus zonder verder uitstel, all i need you te doen is om ons te e-mailen via deze e-mail adres voor de lening: nanceloanfirm02@googlemail.com En ook bij het aanvragen van deze lening, zullen we ook graag willen dat u vriendelijk vullen deze lening aanvraagformulier en terug te keren:

  1) Uw volledige naam:
  2) Uw Land:
  3) Uw Doel voor een lening:
  4) Lening Bedrag dat nodig is:
  5) Lening Duur:
  6) Volgende Of Kins:
  7) Beroep:
  8) Geslacht:
  9) Maandelijks Inkomen:
  10) Telefoonnummer:
  11) Burgerlijke staat:

  Merk op dat deze lening aanvraagformulier is erg belangrijk, en je hebt om het te vullen, en ook proberen en reageer op tijd voor de verdere processie van de lening, en zoals ik al eerder zei, je zult er geen spijt contact met ons op voor een lening omdat we ga je dromen op het krijgen van een lening te maken, om te zetten in realiteit.

  Dus probeer en snel zijn, want wij wachten op uw snelle reactie binnenkort.
  Groet,
  Mrs.Nance ……( M.D)

  Lening AANBIEDING NU VAN TOEPASSING

 20. Alex

  Charity en Nance,

  Ga lekker ergens anders mensen oplichten!

 21. roseline

  Good Day,

  Ik ben Mrs.roseline jones, een geregistreerd en vertrouwde lening geldschieter. Ik wil vragen, je ooit afgewezen door de bank hebben, omdat u een lening nodig? Of heb je contact met zo veel geldschieter en ze waren niet in staat om je lening als gevolg van een of andere reden? Of bent u moe van het aanvragen van een lening? Hier is een kans die is gekomen voor u om uw lening te krijgen, mis het niet. Mrs.Nance lening firma bedrijf is hier om u te helpen met een lening die u zo hard nodig, en ik wil dat je ook in gedachten dat dit bedrijf is een bedrijf dat gewoon in de steek laat, en ook dat dit bedrijf is bekend een vertrouwde en eerlijk bedrijf, dat u kunt altijd rekenen te allen tijde. Dus zonder verder uitstel, all i need you te doen is om ons te e-mailen via deze e-mail adres voor de lening: roselineloancompany@yahoo.com En ook bij het aanvragen van deze lening, zullen we ook graag willen dat u vriendelijk vullen deze lening aanvraagformulier en terug te keren:

 22. De heer Wesley Smith

  hallo,

  Mijn naam is de heer Wesley Smith, zal ik graag te worden
  uw lening Kredietgever.

  Ik ben een legitieme geldschieter en een agent investeerder I
  bieden op korte
  of lange termijn, veilig of ongedekte leningen Business,
  Persoonlijk, Thuis, Auto, Schuld
  Consolidatie leningen met 5,5%. Voor meer informatie over
  hoe te lenen e-mail te verwerven
  me: Wesleyfinances@gmail.com

 23. De heer Paul Ronard

  Opgelet! Opgelet! Opgelet!

  Solliciteer voor een snelle en handige lening om rekeningen te betalen, start een nieuw bedrijf of opnieuw de financiering van uw projecten bij de goedkoopste rente van 2%. Contacteer ons vandaag nog bij>>exclusivefinance@careceo.com met lening bedrag dat nodig is onze minimale lening bieden is €5,000.00 voor elke keuze van de lening bedrag dat u nodig hebt.

  Eerste benodigde informatie van u nodig:
  (1) Volledige Namen:
  (2) Bedrag nodig is als Lening:
  (3) Telefoonnummer:
  (4) Duur:
  (5) Land:
  (6) Staat / Provincie:
  (7) Maandelijks Inkomen:
  (8) Burgerlijke staat:
  (9) Leeftijd / Geslacht:
  (10)Lening Doel:

  OPMERKING:Alle Reacties moeten worden toegezonden aan:exclusivefinance@careceo.com voor een snelle verwerking.

  Dank U,

  De heer Paul Ronard
  Bedrijf Directeur.

 24. Kansberekeningbabe

  100% kans dat de heer Paul Ronard GEEN televisieprogramma gaat presenteren

 25. Roseline

  Ben je in alle soorten van financiële moeilijkheden? Uw hulp komt nu. het verliezen van de slaap ’s nachts piekeren hoe je een lening te krijgen? Sta niet toe dat je dromen om te sterven, Contact (roselineloans@w.cn) Bent u in alle soorten van financiële moeilijkheden? Uw hulp.

 26. Jonah Jameson

  Aanvraag voor een lening tegen een zeer lage rente van 3%, nu contact met ons op jj.jamesonloans@gmail.com met de volgende informatie’s.

  Lening Toepasbaar Naam:
  adres:
  Telefoonnummer:
  Nodig lening bedrag
  Lening Bedrag Looptijd:

  Bedankt.
  Mr Jonah Jameson.

 27. mevrouw Tessey Allen Cruse

  OPGELET,

  My Name Is mevrouw Tessey Allen Cruse Vanuit de Verenigde Staten, een X-Scam Slachtoffer en hoe ik weer op mijn voeten en een persoonlijke ondernemer met auto’s en landde eigenschappen …. Dit is om aan te kondigen aan het grote publiek te informeren over een legitieme geldschieter online.

  Hier is mijn SUCCESVERHAAL:

  Ik was in een kritische zoek naar een echte lening kredietgever zijn kan ik een lening van $ 70,000.00 USD verkrijgen van een aantal kredietverlener die kwam naar me toe schapen kleding heb ik nooit weten dat ze waar fraude tot ik werd gezien de voorwaarden van hun lening en ik overeengekomen Uiteindelijk werd ik opgelicht ze opgelicht me van mijn harde geld verdienen maximaal vier kredietverlener die opgelicht mij de som van $ 8,700.00 USD en ik dacht dat alles voorbij is dat er nooit een andere echte geldschieter tot mijn echtgenoot vriend Mr Loudgreen Timonen de algemeen directeur van Cotsat en cotsa Acrobat LLC groep van het bedrijf vertelde me dat er een echte geldschieter dat hij een lening van 1,2 miljoen dollar verkregen Bij 2% rente Vanaf dat maakt hem zelf een prive-bedrijf en een huis van zijn eigen hij me doorverwezen naar Named een bedrijf Dangote Financiën d Plc, E-mail: dangotefinance@gmx.us
  Waar hij de lening van ($ 1,2 miljoen dollar) die ik vertelde hen hoe verwees me naar hen heb ik een aanvraag voor een lening van $ 70,000.00 USD na mijn aanvraag en ik stuurde ze de nuttige informatie voor hen om mijn lening te verwerken na 48 uur kreeg ik een melding Uit hun bedrijf dat mijn lening is goedgekeurd en verwerkt in de komende 48 uur mijn lening van $ 70,000.00 dollar werd overgebracht naar mijn account. En ik beloof hen voor hun komst naar mijn redding Ik ga naar het goede nieuws spreed aan de hele wereld Dangote FINANCE PLC IS DE BESTE IN DE WERELD.

  En vertel hen dat ik mevrouw Tessey Allen Cruse genoemde je ze en je wens zal vervuld worden …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.