President rechtbank Breda wil rechter in RTL Boulevard

Foto: Studio KastermansHenk Naves, president van de rechtbank Breda, zou graag een rechter aan de desk van RTL Boulevard zien. Hoewel de showrubriek al een advocaat en officier van justitie als deskundige heeft, is de rechterlijke macht niet vertegenwoordigd. “Ja, we moeten ook naar RTL Boulevard. Waarom niet? Als wij als rechters de beeldvorming willen beïnvloeden, moeten we in DWDD en RTL Boulevard mensen neerzetten die ons werk aan een breed publiek kunnen uitleggen“, zegt Naves in BN DeStem.

De media speelt volgens Naves een onmisbare rol. “We leven nu eenmaal in een tijd waarin beeldvorming belangrijker is dan feiten. Daar spelen de media ook een rol in. Ja, wat mij betreft stellen we ons daartegen teweer.”

Op televisie is de rechterlijke macht ondervertegenwoordigd, vindt hij. “Als wij kop van jut zijn, moeten we iets terugzeggen. Dat kan toch op een waardige manier. Ik vind dat we daar nu nog te vaak krampachtig over doen.”

Rechters laten zich horen in Buitenhof en in de kwaliteitskranten. Maar het gros van de Nederlanders leest de NRC niet. We moeten naar De Wereld Draait Door“, besluit Naves.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen