‘KRO Magazine groeit dankzij populaire KRO-shows’

Geplaatst op do 30 jun 2011 om 14:58

KRO Magazine laat groei zien in een dalende markt voor tv-gidsen. Naast de restyling in het voorjaar van 2010, is ook de populariteit van KRO-programma’s een oorzaak. Dat zegt uitgever Barbara van der Veen donderdag. De binding met de KRO is door de hele gids zicht- baar. “Het blad wordt zo versterkt door successen van KRO-tv. Met programma’s als Boer zoekt vrouw, Spoorloos, De Reünie en, niet te vergeten, onze detec- tives hebben we programma’s in huis met een enorme impact.

In de jongste HOI-oplagecijfers springt KRO Magazine eruit met een toename in de betaalde oplage van 128.027 naar 132.546 gidsen, een stijging van 4 procent.

Een beloning voor de ingrijpende restyling in het voorjaar van 2010, stelt een woordvoerster van het blad. “Het effect van de restyling was direct meetbaar in de positieve lezersreacties en instroom van nieuwe abonnees.”

Naast KRO Magazine, geeft KRO ook Mikro Gids uit.
6 Reacties op “‘KRO Magazine groeit dankzij populaire KRO-shows’”


 1. Mark

  Wij hebben ook al jaren de Studio, zoals het vroeger heette en nog steeds in de volksmond wordt genoemd.

 2. Kirth Gersen

  Het gaat die leden niet om de KRO maar om de programma’s.

 3. Anoniem

  of de tele-sales afdeling is uitzonderlijk goed bezig.. bij/voor de KRO.. ik krijg niet helder wat nu de werkelijke reden is, voor deze stijging iig (zie het verband niet zo – in deze) te gierig voor een welverdiende bonus-structuur?! het wekt mijn aandacht wel.. nou?!

 4. Anoniem

  head-hunten die handel!! haha.. bij wijze van.. de wereld is hard.. dat is nu eenmaal zo!!

 5. Tanja

  RTL en de NOS zouden een tvgids moeten uitgeven. Op de cover Jan de Hoop en een week later mijn favoriete weervrouw Helga van Leur. :)

 6. wim

  heb al 30 jaar de de tv gids v/d KRO, en hij is er alleen maar beter opgeworden.
  Duidelijke programma’s gegevens, en interessante artikelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.