Henny Huisman: ‘RTL roekeloos met mijn talent’

Henny Huisman vindt dat RTL roekeloos is omgegaan met het talent van bekende presentatoren als André van Duin, Ron Brandsteder en hemzelf. RTL heeft de sterren van vroeger ingeruild voor andere gezichten. “Dat zou in het buitenland heel anders zijn gegaan. En dan praat ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die andere talenten met wie roekeloos is omgegaan. Had deze mensen gewoon binnen het bedrijf gehouden ze laten doen waar ze goed in zijn“, zegt de presentator in Privé.

Huisman begrijpt er niets van dat hij niet meer op de buis is. “Ik weet nog dat ik ooit eens bijna negen miljoen kijkers had, of die keer dat het hele telefoonnet plat ging. Daar moet je toch ongelooflijk trots op zijn.

Ook tegenwoordig weet Huisman naar eigen zeggen nog te scoren. “Nu ben ik blij als ik hoor dat De Toppers de complete ArenA op z’n kop zetten met het nummer Met zijn allen, of dat de aflevering van BN’ers in de zorg met mij het hoogste heeft gescoord. Ja, daar kan ik wel van genieten.

Zaterdag werd Huisman zestig jaar. Hij is nog altijd uit op een tv-comeback. “Televisie maken is wat ik het liefste doe en opeens mocht ik het niet meer. Waarom word ik dan niet begrepen en afgeschilderd als iemand die zo nodig op de buis moet? Kom op zeg, dan snap je het niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen