Henny Huisman: ‘RTL roekeloos met mijn talent’

Geplaatst op Mon 20 Jun 2011 om 13:35

Henny Huisman vindt dat RTL roekeloos is omgegaan met het talent van bekende presentatoren als André van Duin, Ron Brandsteder en hemzelf. RTL heeft de sterren van vroeger ingeruild voor andere gezichten. “Dat zou in het buitenland heel anders zijn gegaan. En dan praat ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die andere talenten met wie roekeloos is omgegaan. Had deze mensen gewoon binnen het bedrijf gehouden ze laten doen waar ze goed in zijn“, zegt de presentator in Privé.

Huisman begrijpt er niets van dat hij niet meer op de buis is. “Ik weet nog dat ik ooit eens bijna negen miljoen kijkers had, of die keer dat het hele telefoonnet plat ging. Daar moet je toch ongelooflijk trots op zijn.

Ook tegenwoordig weet Huisman naar eigen zeggen nog te scoren. “Nu ben ik blij als ik hoor dat De Toppers de complete ArenA op z’n kop zetten met het nummer Met zijn allen, of dat de aflevering van BN’ers in de zorg met mij het hoogste heeft gescoord. Ja, daar kan ik wel van genieten.

Zaterdag werd Huisman zestig jaar. Hij is nog altijd uit op een tv-comeback. “Televisie maken is wat ik het liefste doe en opeens mocht ik het niet meer. Waarom word ik dan niet begrepen en afgeschilderd als iemand die zo nodig op de buis moet? Kom op zeg, dan snap je het niet.
78 Reacties op “Henny Huisman: ‘RTL roekeloos met mijn talent’”


 1. Fred

  Aandachtsgeile oude vent. Heny, we moeten je niet. Ga eens weg!

 2. Peter

  TV hangt van onderzoekjes aan elkaar. Als ‘het volk’ geen Henny Huisman meer wil, krijgt het geen Henny Huisman meer. Hij zal ook wel slachtoffer zijn van die onderzoekjes. Alles wordt kapot onderzocht, en dat moet stoppen.

 3. Sven L.

  hij heeft wel n punt….. bij de BBC zit ook nog die ene man… ik vind dat een familiezender als RTL4 zeker een ouder geizht moet hebben, puur om dat familiaire uit te dragen. Robert ten Brink gaat die rol n beetje op zich nemen heb ik t gevoel…

 4. Robin

  MOE wordt ik van die oudegarde dat zo nodig op tv moet Pfff

 5. Gk

  Max misschien? , ondanks dat ik geen Huisman fan was en ben heeft ie wel een beetje gelijk. Bij RTL houden ze in al hun onwijsheid nog steeds vast aan de max 49 leeftijd in al hun nijverige onderzoekjes. Feit is dat 50 plus steeds meer bepalend is en word in dit land.

 6. Robin

  Misschien dat die kan solliciteren bij John de Mol (SBS6) :lol:

 7. aad de kroaat

  hij blijft maar aandacht zoeken die huisman, ga bulletje eten geven!!

 8. hans

  hij heeft gelijk ik begrijp hem aan de kant te worden gezet omdat je te oud word doet zeer,maar je hebt op tv ook een houdbaarheids factor je moet goed liggen bij de doelgroep en de reclame jongens moeten je ook nog willen.

 9. Jade

  Onvrijwillige euthenasie voor deze oude zure has been, svp!

 10. Janneman

  Daar issie weer. Zure Hennie :)

 11. achja

  sneu dit alles, na zoveel jaren willen mensen nieuwe gezichten henny, de verstandige oud rtllrs houden zich koest en gaan gewoon wat anders met hun leven doen.

 12. Anonymous

  Hij is toch zelf gestopt bij Korenslag? Of ben ik nou gek..8-)

 13. Daan

  Typische reacties. Hij geeft slechts zijn mening, omdat die mening ook wordt gevraagd. Daarbij heeft hij zeker een punt, aangezien RTL wel heel roekeloos opeens afscheid nam van de oudere presentatoren, daar waar deze zeker nog waarde hadden voor de kijker en de zender.
  Inmiddels wordt een terugkeer op tv gezien zijn leeftijd wel wat onwaarschijnlijk, maar wellicht dat het nieuwe SBS wel een plaatsje voor hem heeft met bijvoorbeeld de Mini playbackshow of Surpriseshow.

 14. Mark

  Ja, je moet toch in de media blijven zeuren, anders gaan de mensen je zodadelijk vergeten…

 15. Flippo

  @Gk: Dat is absoluut niet waar, Ron Brandsteder heeft tot zo’n 57e bij RTL gezeten. Robert ten Brink is 56 en heeft net voor drie jaar bijgetekend en Paay is ruim in de 60 en staat ook onder contract.

  Het gaat niet om leeftijd, maar om hoe oud ze zich gedragen. En vooral, hoe oud zijn de kijkers die ze trekken…

 16. Kees

  @Gk: Welnee, Patricia Paay is echt ouder dan 49, ook Angela is echt niet zo piep meer. RTL wilde gewoon een andere weg inslaan en dat is gelukt en ja dat gaat soms te koste van (dure) gezichten.

 17. Anonymous

  Hennie is zelfs te oud voor MAX.

 18. Bart V. vindt ook wat

  Henny Huisman, Andre van Duin en Ron Brandsteder zaten meer bij Endemol dan bij RTL. Dit trio maakte hun shows in Aalsmeer en hup, het werd bij RTL uitgezonden. Joop v/d Ende stuurde een rekening en dat was het. Om minder afhankelijk te worden van het mega-contract dat Endemol had met RTL is RTL zelf programma’s gaan ontwikkelen. Bovendien trokken de Endemol shows net als de populaire vakantieman Frits Bom heel veel kijkers, maar wel de verkeerde, te oud of zoiets. Henny Huisman had al lang iets anders moeten gaan doen, achter de schermen of zo. En laten die versleten vedetten anders een eigen commercieele omroep beginnen: TV-Toen.

 19. Anonymous

  Mee eens dat er op RTL4 best wat meer oudere mensen mogen zitten. En dan bedoel ik geen Patricia Paay die verslaafd is aan eigenlijk heel erg jong willen zijn. Een ouder gezicht kan die zender heel erg goed doen. Kijk naar Thomas Gottschalk in Duitsland of die man van Strictly Come Dancing in Engeland. Mannen met gezag en humor. Ik weet alleen niet of Henny Huisman daarmee te vergelijken is…

 20. Coeus

  Na RTL stond de rest van uitzendend Nederland niet voor Hennie in de rij. Alleen de EO geloofde er, jaren later, heel even in. Dan maar blijven terugkomen op de ‘onbegrijpelijke’ beslissing van RTL is niet echt sterk. Wel triest, dat hij er nog zo mee zit. Hij heeft er duidelijk een enorme dreun van gekregen.

 21. David (2)

  @Flippo:

  Juist. En zn Soundmixshow en Surpriseshow waren natuurlijk begin jaren 90 uniek en fantastisch, maar die kijkersgroep begon gaanderweg ook af te brokkelen. Bovendien waren er relatief veel oude kijkers. Dat is ook de reden dat Rad van Fortuin weggedaan werd. Anderhalf miljoen kijkers dagelijks, maar een te oude doelgroep. En daar heeft een commercieel bedrijf als RTL nou eenmaal niet veel aan, zo simpel en hard is het.

  Verder snap ik Henny wel, heb ook altijd naar zn shows gekeken en wellicht dat hij in een juist format nog best wel de doelgroep kan bereiken, want zoals hierboven gezegd zijn Ten Brink en Paay ook nog steeds op tv bij de commercielen, dus het kán wel. En ik gun het hem ook wel eigenlijk, er is niets fouts aan die man.

 22. gorr

  Ik sluit mij helemaal bij Henny aan. Het is vreemd dat Ron en Henny zo aan de kant zijn gezet, terwijl ze jarenlang ppulaire gezichten waren van de zender. En inruilen voor jonger talent is onzin. Er moet gewoon een evenwicht zijn tussen de jongere generatie en de ouderen..

  EN ik begrijp Henny dat hij terug op tv wil, want dat is waar hij jarenlang zijn geld mee heeft verdient en tuurlijk wil je dat blijven doen zolang je er nog plezier in hebt.

 23. Hahaha

  Henny met BULLETJE MOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH het komt allemaal goed.

 24. Hahaha

  We gooien deze bericht in de MINI MOPPEN TROMMEL ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 25. M@rk-Bred@.

  Henny Huisman heeft écht wel een punt! De oudere presentatoren zijn door RTL echt afgedankt en dat terwijl zij destijds deze nieuwe zender écht groot hebben gemaakt.
  Verder vind ik het bijzonder raar dat een regelrechte kopie van de “Soundmixshow” nu ineens onder de naam “My Name Is…” met die verschrikkelijke Nicolette van Dam wordt uitgezonden.
  In Duitsland en Engeland worden oudere presentatoren niet zomaar aan de kant gezet. Bruce Forsyth heeft tot op zeer hoge leeftijd programma’s bij BBC gepresenteerd en ZDF-presentator Thomas Gottschalk is de 60 gepasseerd, maar is nog steeds te zien met “Wetten Dass?”, waar hij alle commerciële zenders mee verslaat. Hij heeft ondanks te kennen gegeven om te willen stoppen met “Wetten Dass?” en hier was men in Duitsland niet blij mee…

 26. Olga

  Tot op zekere hoogte kan ik meegaan met Henny, maar het wordt wel een beetje treurig als je moet terugvallen op ‘ik had eens bijna 9 miljoen kijkers’ of ‘het telefoonnet ging plat’. Dit zijn andere tijden en hoe geweldig dat in die tijd ook was (en nu nog zou zijn), het geeft je natuurlijk geen garantie om 20 jaar later nog op televisie te hoeven/moeten zijn. Tijden veranderen nu eenmaal. Een sporter die 20 jaar geleden enorm scoorde hoeft daarom toch anno nu ook niet meer in de selectie opgenomen te worden?
  Stop met zeuren Henny, het wordt wat sneu.

 27. kwikjealex

  André van Duin is toch zelf gestopt?

  ”Ik weet nog dat ik ooit eens bijna negen miljoen kijkers had”
  Toen was er nog niet veel keuze he…

 28. Mark

  BREAKING!!!

  Vanaf maandag 4 juli dagelijks Burgers Zoo op SBS 6 om 20:00 uur i.p.v. Trauma Centrum.

 29. Wim

  Zou het fantastisch vinden als zijn programma’s weer op tv zouden komen, samen met de Honeymoonquiz, Love Letters, Geef Nooit Op en Wedden Dat. Allemaal topentertainment, maar nu moeten we het stellen met gedrochten als Ik Hou Van Holland…

  Vroeger…
  Henny is een held!

 30. Owen

  Wat vergelijken jullie RTL steeds met Duitse en Engelse Publieke Omroepen?

  RTL is van advertentie inkomsten afhankelijk. Als die geen reclame zendtijd willen kopen bij programma’s van Henny Huisman omdat hij teveel oude kijkers heeft moet RTL dan gewoon verlies maken?

  Als jij je werkgever alleen maar geld kost ipv geld oplevert wordt je toch ook eruit gegooid!

  Als hij nou genoeg kijkers had in de juiste doelgroep dan was het geen probleem.

 31. TeeVeetje

  De oude Huisman blijft maar door zaniken over van alles en nog wat , maar hij schijnt niet te willen snappen dat hij niet meer nodig is op de TV . Ga lekker Snuitje verzorgen Henny of geef je vrouw weer eens wat aandacht dan kom je de tijd ook wel door .

 32. Lies

  Henny, begin je eigen Youtube kanaal en ga daar lekker voor de webcam zitten janken. Wie weet zorgt het voor een fantastische comeback….

 33. Cees

  Tja weer een miskend genie dat niet meer op de buis komt. Hij heeft zijn tijd echt wel gehad en dat is moeilijk te accepteren.
  De wereld draait gewoon door, ook zonder hem. Omroep Max misschien, maar daar willen ze hem geloof ik ook hebben. Het wordt echt tijd dat die uitgerangeerde mensen ophouden te klagen er is al een overschot aan uodgedienden die weer terug willen. En maar blijven bellen met de bladen.

 34. Freddie

  Maar Henny vergeet dat het nooit zo is begonnen. Het was een lucratieve deal van Joop om noodgedwongen samen te werken met Veronique.
  Nadien een groot “wurgcontract”.
  Het format van de Soundmixshow was achterhaald en ingehaald door idols. De surpriseshow trok te oud publiek. Iets vernieuwends bracht Henny verder niet, wat moet je dan met zo iemand??
  Het is een commercieel bedrijf, ze hadden misschien wel netter afscheid kunnen nemen want hij heeft zeker veel voor de zender gedaan, maar de beste huwelijken kunnen stranden…

 35. Anonymous

  Je kunt van Hennie zeggen wat je wilt, maar het is gewoon een feit dat oudere presentatoren, zowel publiek als commercieel, als oud vuil worden afgedankt. Pas als ze (op sterven na) dood zijn worden ze (zo hypocriet als we zijn) weer interessant.

 36. Kees

  geef die man een tv programma, het is een icoon van de Nederlandse televisie en er zijn zat mensen die graag naar em kijken. Het is om simpel van te worden, bij 40 ben je al bijna te oud…

 37. Peter

  Hennie heeft gelijk. Alleen jammer dat hij altijd zo zeurderig in het nieuws komt. Volgens mij kan de Surpriseshow zo weer 1 miljoen kijkers scoren… Misschien bij SBS?

 38. kansberekeningbabe

  99% kans dat Hennie Huisman ‘Rucksichtloss’ bedoelde te zeggen ( koud en op resultaat gericht – niet terugkijkend ). Roekeloos is heeeeel iets anders

 39. Jerrold

  tt .. t .. tt … talent?

 40. kansberekeningbabe

  83 % kans dat Hennie Huisman in het interview met Prive ‘Rucksichtloos’ heeft gezegd en dat de journalist het verkeerd heeft begrepen en opgeschreven

 41. !#Michael#!

  Ik zeg zet Henny vast in het presentatie penal van Koffietijd krijgt hij een leuk programma met een goede merknaam en een aardig kijkers aantal.

  Henny wil wel, heeft hij na de eenmalige inval klus al gezegd, nu moeten Talpa, RTL en de NPL nog even ja zeggen. Geef die man gewoon een programma waar hij rustig oud kan worden (Koffietijd kan zo’n programma zijn), met zijn staat van dienst verdient hij dat wel!

 42. llb

  henny, hou nu eens op met dat gehuil van je, ga eens wat nuttigs doen met je centen.

 43. David

  Dat geknok in de media om maar bij de baas terug te mogen komen, in het normale leven is dit natuurlijk schuddebuiken van de lach. En geef hem rustig een programma zodat ie rustig oud kan worden…wie verzint dit? Dat doe je thuis en niet met je ouwe lijf en opgetrokken hoofd op de buis. Ga weer drummen met Lucifer en kijk of je de zalen nog plat krijg. Als je dan zo nodig nog iets wil gaan doen en in de kijker wil blijven.

 44. vinn - thevoiceofxidols

  Word zo moe van die man, en alle andere oude “sterren”. Media = Jong!
  Leg je erbij neer dat je wordt vervangen dat is nou eenmaal zo in de showbizz

 45. Theo vd Kof

  @vinn – thevoiceofxidols:’Media = Jong’ jaja… internet en mobiles micchien. Maar Televisie is best wel 40 plus hoor

 46. RJ

  @Theo vd Kof: Vinn kan zich nu nog niet eens voorstellen dat hij 30 is, laat staan dat hij enig begrip voor “ouderen” kan opbrengen… komt nog wel ;).

 47. Theo vd Kof

  @RJ: Over 3 jaar wordt Vinn opeens vervangen. Rot voor ‘m

 48. RJ

  @Theo vd Kof: hahahahahaha te oud om te reageren zeker ;)

 49. r.o.l.f.

  misschien moet de M.C. zelf wel leren lezen voordat ze iets publiceren, het is ZO uit ze verband getrokken verhaal en dat weer uit een roddelblad.
  ik stel voor de de M.C. zelf eens met een verhaal komen en dan opgeschreven wat die man zegt en vooral bedoeld.
  Het is zo makkelijk allemaal om zo te scoren en dan zo,n opmerking als,Idols haalde de soundmixshow in, hoe bedoel je” de S.M.show heeft 20 jaar gedraaid en loopt nog in diverse landen. Ooit door Henny bedacht, raar he dat hij wel eens teleurgesteld is in diverse mensen.
  Het is echt een wonder dat hij nog zelf zijn vak nog leuk vindt, ik had een dikke neus naar allemaal gemaakt en ze daarna uitgekotst, maar de man blijft aardig en dat is alleen maar te respecteren.
  En al het andere is bullshit, media is jong, ja ja en de jongeren zijn zo geweldig, Lieke en tooske,en Sissing en Henk Jan en Nance en ga maar door….die zijn geweldig maar niet heus!

 50. mike

  @r.o.l.f.: Henny, je moet wel onder je eigen naam posten hier’, afgesproken?

  OT: Bah bah bah…. Henny, GET A LIFE! Hou op met klagen, berust erin dat je carriere gedaan is, wordt je veel gelukkiger van.

 51. Hahaha

  Kom op allemaal meezingen MET Z’N ALLEN MET Z’N ALLEN MET Z’N ALLEN ZINGEN WIJ ………………………… MET Z’N ALLEN MET Z’N ALLEN TOT DE VOLGENDE KEER OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 52. Jerrold

  @Hahaha:

  lol…..

 53. Hahaha

  Hey Jerrold ha ha ha lekker geil pikkie van me.

 54. Paul

  hahaha,hen je de zuster van Gordon al gezien,Britt Dekker

 55. Paul

  hahaha,,Carl Noten is weer helemaal in de mood,WHAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 56. Hahaha

  Hallo Henny hier is BULLETJE weer MOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH MOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH MOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH

 57. Paul

  Hennie Huisman heeft zo te zien niets te klagen ,ZO BRUIN,,de Zon kan morgen wel voor eeuwig ondergaan.hahahahahahahahhahahaha

 58. Paul

  hahaha,,tweede foto van boven rechts ,tik is aan,en geef je commentaar

 59. Hahaha

  En SNUITJE heeft ook niks te klagen de hele stal van SNUITJE is van marmer ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 60. Paul

  jerrold,,zo te zien krijg je vanavond nog verkering,,hahahahahahahah

 61. Paul

  heb je de video al afgespeeld op deze vagina van de minister van financien.hahaha

 62. Jerrold

  Nauwja! dit is toch niet normaal wahwhawhawhawhaha maffe gozer(s)?

 63. Paul

  Jerrold,,ga jj liever sjaggerijnig naar de tv zitten kijken dan,,dan kun je toch veel beter hier lachen

 64. Paul

  Jerrold ,,je heb helemaal gelijk,dat is toch niet normaal,ik vindt Dekker net een Eindhovense Lampekap,staat goed in de woonkamer zonder lamp,wel achterin de hoek plaatsen a,u,b.haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 65. Ma

  @Daan: Geheel juist, “je haalt mij de woorden uit de mond”.

  Iedereen geeft op dit forum zijn mening en dat mag, hetzelfde wat Henny Huisman doet, alleen krijgt de laatste de hele str..tkar over zich heen.

  Mensen ik hoop dat niemand van jullie ooit hoeft te ervaren wat het is om ontslagen te worden omdat men te oud is.
  Leeftijdsdiscriminatie noemt men dat.

 66. Husse met je neus ertussen

  @Freddie: Je slaat de spijke op zijn kop.

  Aan de andere kant, mogen mensen, Henny, Caterine of welke andere oud-presentator best voor hun belangen opkomen zonder rucksigtloos afgezeken te worden door pubertjes hier die nog niets hebben gepresteerd hebben in het leven.

  Een beetje respect voor de oude presentatoren en televisiemakers zou wel op zijn plaats zijn voor die gastjes met hun grote bek, die waarschijnlijk tot hun oude dag in een fabriek moeten werken net als hun pappie.

 67. kane

  he husse, die is goed, jij hebt gelijk!

 68. kane

  @mike: ????????

 69. Huiskamer

  Droevig allemaal.

 70. achja

  jullie zouden het allemaal anders doen nietwaar?

 71. M'etje

  @Paul op Mon 20 Jun 2011 om 23:48;

  Het is effe voor middernacht jouw reactie, dus waarschijnlijk overmand door de slaap of te diep in het glaasje gekeken, dus neem ik je het maar niet kwalijk. Als je dit nog mocht lezen vandaag , dan hoop ik dat je een goede nachtrust hebt gehad.

  Wat ik wel kwalijk vind is dat dit door de moderatie komt en MC dit plaatst.

 72. Anonymous

  Misschien moet hij mee doen aan Wie is de Mol ?

 73. Eddy

  Niet zo maaauwen Mr Huisman…….
  Het was toen leuk en is nu tijd voor wat anders dat ziet RTL goed.
  U heeft dezelfde gedachten als andere oud TV corrifeeen die denken dat
  het publiek tot de dood op jullie zit te wachten. NEEN DUS !!!

 74. Stephan

  Ik ben erg gecharmeerd van de werkwijze van Huisman. Ik sta volledig achter hem want de man is kundig. Talent moet je niet weggooien. Doe je met een oude Rolls ook niet. Des te ouder des te mooier. Dus geef deze man een kans: In een afgesloten garage waar we hem eens in de twee weken onder het doek vandaan halen om te besluiten er niet mee te rijden om hem verder te sparen.

 75. John Molenschot

  Huisman praat wel degelijk voor zich zelf. Hij vind dat RTL de oude knarren had moeten houden, doch als de kijker het niet meer wil, wie zijn dan RTL om deze figuren te houden. Henny Huisman, Ron Brandsteder etc. is VERLEDEN TIJD.

 76. Owen

  Denkt hij dat het TV publiek altijd maar dezelfde koppen wilt zien? Nieuwe mensen moeten ook een kans op TV krijgen.

 77. Zattttt

  op =op, henny
  we moeten je niet meer, je bent “vroeger” en dat willen we graag zo houden!

 78. marijke van hellweegen

  Hij ziet er ook niet meer uit na die 300 facelifts, het zal vast een hele lieve man zijn maar er is een tijd van komen en gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.