Ellemieke Vermolen weg bij SBS 6

Geplaatst op di 28 jun 2011 om 13:55

Foto: Nick van OrmondtEllemieke Vermolen vertrekt per direct bij SBS 6. De presentatrice heeft dat besluit zelf genomen. Dat heeft een zegsvrouw van SBS dinsdag laten weten. Het con- tract van Vermolen loopt deze zomer af. Hoewel SBS openstond voor verlenging, heeft Vermolen ‘nee’ gezegd. “Het klopt dat Ellemieke stopt met haar werkzaam- heden bij SBS. We vinden het jammer maar respecteren haar besluit. Zij kon haar gezinsleven in België niet langer combineren met haar werk bij SBS 6“, aldus de woordvoerster.

De 34-jarige presentatrice woont met haar gezin in België en moet drie uur rijden om bij SBS in Amsterdam te komen. “Het was niet meer te doen. Ze zit er al heel lang mee. Zeker een halfjaar dubt ze over haar toekomst“, vertelt haar manager aan Novum.

Volgens de manager wilde Vermolen wel verlengen, maar alleen als ze meer mocht presenteren. “Alleen De 25 was voor haar te weinig.”

De afgelopen tijd vertrokken ook Katja Schuurman en Patty Brard bij SBS. De zender wordt overgenomen door Sanoma Media en John de Mols Talpa.
42 Reacties op “Ellemieke Vermolen weg bij SBS 6”


 1. wiek

  Was ook wel een zware klus ,5x een zinnetje oplezen……en daar dus 6 uur voor rijden !

 2. Robin

  Er zullen nog wel meer weg moeten denk ik.. Loopt Tooske’s contract binnenkort ook niet af??

 3. B.K.

  @Robin
  Tooske riep laatst bij Life4You dat ze erg blij was met de komst van John de Mol en er spannende dingen gaan gebeuren, ook voor haar. Het lijkt me dan sterk dat ze eruit gegooid wordt :P.

 4. Robin

  @B.K.: Sterren schreeuwen wel vaker wat van de daken.. Achteraf blijkt dat allemaal weer tegen te vallen. Dus ook Tooske kan nog altijd exit

 5. Anoniem

  Het contract van Tooske loopt inderdaad nu ongeveer op z’n einde. Wat niet wilt zeggen dat ze eruit moet. Ze is dan uiteindelijk nog wel een van de betere van SBS.

 6. Jade

  En terecht. Wat een talentloos gleufdier was dat zeg! Bah!

 7. Stefan

  Tooske een van de betere bij SBS6? Ja in het land der blinden….
  Ellemieke deed trouwens toch niet veel alleen auto cue oplees ‘de 20’ dingen.
  Ik kijk eigenlijk nooit iets op SBS6. Ik wilde zeggen alleen voetbal maar dan kijk ik het Nederlands Elftal ook (als het mogelijk is) nog via een buitenlandse zender omdat ik niet tegen dat camping commentaar kan. Die commentator van de wedstrijden bij Oranje verknalt al die wedstrijden en de wedstrijden zijn daarom ook minder leuk om naar te kijken.

 8. Ma

  Respect voor iemand die voor haar kinderen / gezin kiest. Of men het nou gelooft of niet.

  Bovendien verlaat ze net op tijd dat zinkend schip.

 9. Kaj

  Als je zes uur reist om even voor een groen scherm te staan ben je volgens mij al een beetje ziek bij geest.

 10. Cees

  Steeds meer medewerkers van de commerciële zenders voelen zich aangetrokken tot een publieke taak, meent WNL-voorzitter Fons van Westerloo. Dit naar aanleiding van het vertrek van SBS-directeur Eric Eljon.

  Eljon wordt commissaris bij het Commissariaat voor de Media. Meestal gaat het om mensen die niet alleen hun sporen, maar ook een dikke bankrekening hebben verdiend bij de commerciëlen, gaat Van Westerloo verder in de Telegraaf.

  Daarna noemt hij een aantal voorbeelden: Al geruime tijd geleden ging Bart Soepnel, de film- en serie-inkoper van SBS naar de toenmalige NPS, onlangs werd oud-Endemol-directeur Paul Römer benoemd tot de baas van de NTR en de nieuwe hoofdredacteur van het NOS Journaal komt van RTL.

  Vreemd dat hij zichzelf niet noemt. Of zal Van Westerloo geen ‘dikke bankrekening’ hebben overgehouden als baas van RTL en SBS? Deed hij dat, net als nu bij WNL helmaal voor niets.

  dinsdag 28 juni 2011, 13:26 | link

 11. Cees

  Wat nu??

 12. Paula

  Ze kan het niet meer combineren met haar gezinsleven, maar ze wilde wel meer presenteren dan alleen De 20…. hoezo tegenstrijdig?

 13. Twan

  Nou die zien we dus ook binnenkort bij de MacDrive in Belgie. zijn ook maar een paar zinnen.

 14. Danny van der Sluys

  Wat een gezeur over Tooske. Toen ze bij RTL zat deed ze Idols, een van de grootste RTL shows. Nu doet ze de grotere shows van SBS. Wat dat betreft doet ze hetzelfde, maar dan voor een kleiner publiek.

  Aan Ellemieke verliest SBS weinig, het enige wat ze deed wat de ’25…’, nou dat kan iedereen.

  Ik denk dat ze ook Beau en Gerard houden. Nance, hmmm twijvel ik over. Ook zullen de dames van Hart van NL wel veilig blijven.

 15. Lies

  @Twan: nee hoor dit zit iedere avond heerlijk te dineren in Oud Sluis (1 ster) waar haar man Sergio topkok is.

 16. Robin

  @Danny van der Sluis: Beau tekende onlangs een nieuw contract voor 2 jaar… Dus die blijft.

 17. pajans

  Heel jammer weer een talent weg bij sbs, waar gaat dit toe lijden (ei)

 18. Tim

  Als John slim is haalt hij ze weer terug, met een mooi programma en een goed schema. TALENT!

 19. kwikjealex

  Tja, met achter een groen doek staan en 10 teksten voorlezen kom je ook niet erg ver.
  Terwijl ze ooit veel meer deed, ben benieuwt hoe lang haar broek (Jeremy) uit de tuinverbouwing nog bij SBS zit.

 20. kwikjealex

  broer *

 21. Vincent

  @Stefan

  Land der blinden? Ik denk eerder het land der doven. Ik kijk namelijk liever naar Tooske dan dat ik naar d’r luister. ;)

 22. Rogier

  Ze hebben ondertussen al 3 keer een goede beslissing gemaakt qua ontslagen mensen :’)

 23. Anoniem

  @rogier

  lezen sukkel !!!!! ellemieke is niet ontslagen. (deze site wordt echt alleen bezocht door losers die niet eens de moeite nemen iets degelijk te lezen)

 24. TeeVeetje

  Net er uit stappen voordat je er uit gepleurd word , dat is wat er gebeurd is bij non-talent Ellemieke Vermolen .

 25. Mel

  de ware reden is dus dat ze te weinig mag doen bij SBS en dat ze daar ontevreden mee is. Anders zeg je niet eerst dat het niet te combineren valt en dan ….maar dat is geen probleem als ik meer mag doen!

 26. Mark

  Zij zat toch ook aan de paling van Jan Smit? Golddigger dus. En bij SBS valt niks meer te halen, want het complete budget voor salarissen gaat al naar Gerard Joling.

 27. ewb

  Wat is dat. SBS?

 28. Rogier

  @anonymous Blijkbaar ben jij er dus eentje van. Ze gaat weg, vind je het heel erg dat ik het verwissel met ontslagen? Het is bijna het zelfde. Maar om mij nu gelijk voor sukkel en lozer uit te maken. Volgens mij ben je het zelf. En je schrijft lozer nog fout ook. Het is lozer i.p.v. loser.

 29. Koen

  Opvallend: programma waar is de mol? wordt niet op veronica uitgezonden maar op sbs6. bron vi radio waar Johan Derksen dit verteld!

 30. pieter-jan

  En Jeanet Schuurman weg als presentatrice NOS Journaal, check journaal 17.00. komt voor mij redelijk onverwacht

 31. kane

  dit soort meisjes willen eerst heel graag de aandacht, die krijgen ze, dan slaan ze hun slag met een zielepoot met geld, dan hebben ze die aandacht niet meer nodig, maar, eerlijk is eerlijk, dan weet ik er nog wel een paar namen bij te bedenken. Als die nou allemaal weg zijn, kan het echte presentatietalent terug komen. moet eerst je zender bijna naar de klote zijn!

 32. Palmer

  You gotta be fucking kidding

 33. Female81

  Misschien wel zo verstandig om nú te stoppen. Ellemieke is er wel eentje die het echt van haar uiterlijk moet hebben. Zodra dat wegvalt vanwege het ouder worden, blijft er helaas niet zo veel over wat de aandacht vasthoudt.

 34. Anoniem

  @rogier

  wil je aub jouw “lozer” nakijken in het woordenboek. dan kan ik je bij deze alvast vertellen dat je echt een loser bent !(loser
  verliezer
  Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/loser)

 35. frederique

  zo, dat is de volgende! nu tooske nog!

 36. Mies

  Ik vond haar af en toe net op een vent lijken!

 37. nelly goosen

  Ik henb nooit begrepen wat die afgelikte boterham nou aan meerwaarde had op t.v.

 38. Remco

  Hebben jullie hier niks beter te doen dan alleen maar mensen en omroepen afzeiken, kijk gewoon wat je leuk vind! ieder mens is verschillend en kijkt naar wat anders, de een kijkt naar de publieke, de ander SBS of RTL of wat voor zender dan ook. Maar om dan hier te gaan lopen zieken en zeiken vind ik erg laag en typisch nederlands, overal maar een grote bek over hebben en zichzelf boven alles en iedereen plaatsen maar als het puntje bij het paaltje komt zelf geen haar beter zijn….

 39. John

  ERUITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 40. Paul

  remco ,afzeiken,,je moet erover heen zeiken,die gattenlikkers portemoneevullers,die geen enkele wet kennen van verdienen,GRAAIEN WAT JE GRAAIEN KUNT van onze dure belastingcenten,doei remcotje

 41. Jonathan

  @Paula; was inderdaad het eerste wat ik dacht ja: Alleen de 25 was niet genoeg. Bovendien kon ze het niet combineren met haar gezin. RAAR!

 42. achja

  dat heet de eer aan jezelf houden… ze was er zeker uitgegooid teeveetje heeft deze keer gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.