Mart Smeets wil nog niet met pensioen

Foto: Sander StoepkerMart Smeets (64) heeft nog geen zin om met pensioen te gaan. Zijn werkgever NOS maakte maandag bekend dat de Olympische Spelen in 2012 zijn laatste grote tv-klus is en daar heeft Smeets niet vrijwillig voor gekozen, zegt hij op Radio 538. “Ik ben ermee geconfronteerd, ik heb de argumentatie aangehoord en ik kon me daarin vinden. Ik maak er geen punt van en ik word geen knorrige oude man. Ik ga met open vizier andere dingen doen. Voor de NOS, of voor iemand anders“, zegt hij.

De NOS verlengt het contract met Smeets niet, vanwege zijn leeftijd en vanwege financiën. “Ik ben 64. Ik besef me dat de houdbaarheidsdatum van mij langzaam aan bereikt is. Ik heb realiteitszin en het vermogen om dat zelf in te vullen voor mezelf.

Toch sluit de NOS niet uit dat Smeets als freelancer voor de omroep gaat werken, bijvoorbeeld als commentator bij de Tour de France. “Ik kan overal heen en ik ga leuke dingen doen. Daar komt het op neer. Het zou best kunnen dat ik volgend jaar tijdens de Ronde van Frankrijk iets anders ga doen. Voor wie, weet ik niet.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen