Mart Smeets wil nog niet met pensioen

Geplaatst op di 28 jun 2011 om 13:47

Foto: Sander StoepkerMart Smeets (64) heeft nog geen zin om met pensioen te gaan. Zijn werkgever NOS maakte maandag bekend dat de Olympische Spelen in 2012 zijn laatste grote tv-klus is en daar heeft Smeets niet vrijwillig voor gekozen, zegt hij op Radio 538. “Ik ben ermee geconfronteerd, ik heb de argumentatie aangehoord en ik kon me daarin vinden. Ik maak er geen punt van en ik word geen knorrige oude man. Ik ga met open vizier andere dingen doen. Voor de NOS, of voor iemand anders“, zegt hij.

De NOS verlengt het contract met Smeets niet, vanwege zijn leeftijd en vanwege financiën. “Ik ben 64. Ik besef me dat de houdbaarheidsdatum van mij langzaam aan bereikt is. Ik heb realiteitszin en het vermogen om dat zelf in te vullen voor mezelf.

Toch sluit de NOS niet uit dat Smeets als freelancer voor de omroep gaat werken, bijvoorbeeld als commentator bij de Tour de France. “Ik kan overal heen en ik ga leuke dingen doen. Daar komt het op neer. Het zou best kunnen dat ik volgend jaar tijdens de Ronde van Frankrijk iets anders ga doen. Voor wie, weet ik niet.”
28 Reacties op “Mart Smeets wil nog niet met pensioen”


 1. Vincent

  ‘En Ja…….ik ben nog hip!” En JA….ik ben nog modern!’ ‘En Nee!!! ik ben niet afgeschreven!”

 2. Mark

  Vage man. In K&vdB zat ie ook al uit z’n nek te lullen, waar geen touw aan vast te knopen was. Ja, ik stop omdat ik 65 ben, maar alleen met de Avondetappe hoor, ik ga nog niet met pensioen hoor. ???????

 3. Kaj

  Bij RTL Boulevard zei hij dat hij als hij 65 wordt stopt, en de volgende dag weer verder gaat.

 4. Lies

  Als je werkgever besluit dat je moet stoppen betekent dat niet dat je niet meer hoeft te werken. Dat bepaal je immers zelf, goed zo Mart!

 5. Robin

  Die man weet zelf geloof ik niet wat die allemaal uitkraamt, zo’n rare man vind ik Smeets!

 6. René

  Ik kan niet wachten totdat die Olympische Spelen achter de rug zijn! Eindelijk verlost van deze oude zelfingenomen vent!

 7. Markk

  Hebben we dan echt geen respect voor de grote persoonlijkheden op de Nederlandse televisie. Mart Smeets is een van de weinigen die een eigen draai geeft aan een sportjournaal. Daarnaast zijn zijn reportages altijd geweldig. Kijk afgelopen week naar het gesprek met Jan van Beveren. Ook zijn avondetappe is geweldig. Dit doet hij vele malen beter als Cheque van Gelder tijdens het WK-voetbal.

 8. Ruit

  Zondag bij het NK was hij helemaal de weg kwijt. De kopgroep zou wegblijven, werd dus terug gepakt. Verhoeven was tijdens het NK een meesterbrein van de Rabo, na afloop een domoor.
  Wat een afgang van deze oude…………..

 9. Ceous

  Niet de aardigste man, maar natuurlijk wel een icoon van een sportpresentator. Die moet voorlopig nog lekker op de buis blijven.

 10. Ma

  Jammer dat voorgaande reacties allemaal zo betweterig zijn. En dat is wat ze Mart nou juist verwijten

 11. Piet

  “Ik ben 64. Ik besef me dat de houdbaarheidsdatum van mij langzaam aan bereikt is. Ik heb realiteitszin en het vermogen om dat zelf in te vullen voor mezelf.” Zijn woorden. Is iets te lang blijven hangen. Wordt tijd , hoop dat hij niet elke keer terug komt. Genoeg van , voor en door Smeets….

 12. Jimmy

  @Ruit, Bij gebrek aan andere zendgemagtigden (bv Eurosport) heb ik het NK Wielrennen zondag sinds tijden weer eens via de NOS gevolgd vanaf 16:00 uur. Eerst de F1 gevolgd via RTL7.

  Inderdaad de man was volkomen de weg kwijt. Om maar te zwijgen van de pseudo intellectueel M.Ducrot die naast hem uit z’n nek zat te lullen.
  Op een gegeven moment heb ik het geluid afgezet, wat een dramatisch commentaar. Ze wisten niet wie er voorop reed, wie er in de kopgroep zat, ze zaten maar te insinueren over een complot van of tegen de Rabo Bank. Gesink maakten ze af, zonder te weten waarom hij afstapte. Wat een oeverloos gelul!
  Gelukkig wordt de Tour wel uitgezonden door Eurosport en anders hebben we nog de PO Belg.

  Vrijdag 01 juli – Start : Tour Du Jour, RTL 7, aanvang 20:30 uur, iedere dag !!
  Zaterdag 01 juli – Start : Avondetappe (de Mart Smeets Show), Ned1, aanvang 23:00 uur ook iedere dag.

 13. Kees

  Oliedom van de NOS om zo te lopen rotzooien met een icoon als Mart Smeets….

 14. kwikjealex

  De NOS is denk ik blij dat ze eindelijk een excuus hebben.
  Nieuw (echt) talent mag erin komen en Jack mag zijn taken overnemen (ik vind hem veel losser en vrolijker).

 15. Jolien

  Natuurlijk heeft Mart het erg getroffen met zichzelf, maar hij is in elk geval geen grijze muis zoals vele andere sportpresentatoren.

  En eerlijk is eerlijk: hij is gewoon keigoed in zijn vak. Ik zal hem missen.

 16. pajans

  39 jaar de tour “gedaan” nog nooit kritisch geweest mbt doping, ja achteraf met lul verhalen komen. Doei huichelaar.

 17. testbeeld

  Hoewel ik zeer zeker nooit en te nimmer lid zal worden van de Mart Smeets-fanclub, mocht hij al bestaan, vind ik toch dat er wel heel erg negatief over Smeets wordt gesproken. Op Geen Stijl had ik ongenuanceerd geblaat wel verwacht, maar ik dacht dat dit een site was die werd bezocht door mensen die in de media werken of die er op een één of andere manier aan zijn gelinkt. Mensen, m.a.w., die in ieder geval slim en/of professioneel genoeg zijn om de carriere van Smeets naar waarde te schatten. Je kunt hem verschrikkelijk vinden, maar vergeet niet dat deze man een behoorlijk grote rol vertolkt in de televisiegeschiedenis van Nederland.

 18. Anoniem

  En het schaatsen word al een poosje prima gedaan door Diona de Graaf….ook daar zullen we Smeets niet missen…

 19. pieter-jan

  En Jeanet Schuurman weg als presentatrice NOS Journaal, check journaal 17.00. komt voor mij redelijk onverwacht

 20. Jeroen P

  Het schijnt dat hij alzheimer heeft.

 21. Sanoma-fan

  Smeets steekt met kop en schouders tussen het andere gepeupel uit.maar hier zullen wel niet veel echte sportliefhebbers komen

 22. Timo H

  Dit lijkt me eentypisch gevalletje van de NPO moet hun topverdieners of eruit werken, of minder gaan laten verdienen. Of hem de keuze van minder verdienen is aangeboden en hij het heeft afgewezen zal wel niet bekend worden. En dat dus het resultaat eingelijk ontslag is voor een vast contract. Maar hij zal zeker 1 van de topverdieners zijn of er niet ver vanaf zitten.

  Ik ben het eens dat hij een NL’s tv-icoon is, of je hem nu wel of niet mag als presentator. Maar het kan nooit kwaad om af en toe ook eens vers bloed op bepaalde posities te zetten en de oudgedienden een kleinere rol aan te bieden.

 23. ZM

  @Jeroen P: zeker nog niet van dichtbij meegemaakt? Vind dit een hele domme “bijdrage”….

 24. Dinie

  Die man staat helemaal in het leven. Hij heeft groot gelijk. Lekker doorgaan en niet zoals velen die achter de garaniums gaan zitten.

 25. kwikjealex

  @Sanoma-fan
  Steekt hij eruit doordat het publiek hem geweldig vind of omdat hij zichzelf geweldig vind en zit zo opgehemeld heeft?

  Ik vind die man maar een oude zeur, met schaatsen waren de 2 medepresentatoren het eindelijk eens eens, moesten ze hun mond dichthouden van meester Smeets.

 26. Sonny

  Alsof je achter de geraniums moet zitten als je gepensioneerd bent. Er zijn er maar zat die graag willen stoppen. Kijk naar Byoncé, die werkt zich 3 slagen in de rondte om op haar 30ste te kunnen stoppen. Dachten we dan dat ze achter de geraniums ging zitten? Ik dacht zelf van niet.

 27. kwikjealex

  Sonny, heb jij Boulevard gekeken?

 28. braak

  Laten we niet vergeten dat icoon Smeets van onze belastingcenten iedere avond lekker aan het feesten is in Frankrijk . Hij is geen icoon, hij is een arrogante kwast en als hij voor sommigen al een icoon is dan ken je deze nare opgeblazen zielepoot niet. Hij is nooit collegiaal geweest, nu ineens wel omdat hij merkt dat hij op de wip zit. Deze man heeft ons in de loop der jaren tonnen gekost met zijn hobby’s. Reken maar dat ie al aan het lobbyen is bij die andere steenrijke vertegenwoordiger van het niets, meneer J. de Mol!! Wedden!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.