NTR betreurt uitlekken Sinterklaas-nieuwtje

Geplaatst op za 21 mei 2011 om 16:23

De NTR vindt het “zeer spijtig” dat het nieuws over het vertrek van Sinterklaas Bram van der Vlugt is uitgelekt via haar eigen site. De omroep wilde het nieuws eigenlijk bekendmaken in een ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal, zaterdag op Nederland 1. “We hadden de spanning zorgvuldig opgebouwd“, aldus een zegsman bij het ANP. Vlak na de uitzending zou op de site automatisch het nieuws verschijnen. “Maar iemand is actief gaan zoeken en is in staat geweest het al te vinden.

De aankondiging dat er een extra Sinterklaasjournaal zou komen met ‘een bijzonder en urgent nieuwsfeit’, leidde vrijdag tot veel ophef. Wereldwijd werd #Sinterklaasjournaal trending topic op Twitter.

In het Sinterklaasjournaal, om 19.50 uur op Nederland 1, wordt tevens de nieuwe Sinterklaas voorgesteld: Flodder-acteur Stefan de Walle.
49 Reacties op “NTR betreurt uitlekken Sinterklaas-nieuwtje”


 1. Anoniempje

  Zware taak voor Stefan de Walle… Bram is Sinterklaas. Ik heb wel eens gehoord van mensen rond hem heen (zakelijk), dat wanneer hij het pak aanhad, hij ook de statigheid en de uitstraling/belevenis had van de enige echte Sinterklaas. Je geloofde hem… Ik hoop dat hij een waardig afscheid krijgt

 2. Mark

  Als je logisch nadenkt weet je ook wel dat het om het aftreden van Bram van der Vlugt gaat.

 3. Matthijs

  Je kunt niet maken om te zeggen dat er een nieuwe sinterklaas komt, NTR IS DOM BEZIG, kinderen gaan nu nog meer vragen stellen aan hun ouders hoe moeten die het uitleggen.

 4. Tim

  Op Twitter liet de internetredactie van de NTR weten dat de aflevering ook door kinderen bekeken kan worden.

 5. Elm

  JA ik vraag me eerlijk gezegd ook af hoe ze het gaan doen.. Kan moeilijk moeilijk zeggen dat hij stopt en vervangen wordt

 6. Lora

  Vreemd dat niet wordt gemeld dat Sinterklaas dit jaar aankomt in Dordrecht. Stond ook in dat NTR bericht.

 7. Peter

  Toch raar dat ze dat in een extra nieuwsuitzending bekend gaan maken. Lekker geloofwaardig voor kinderen ook. Er is toch maar 1 sinterklaas. Op TV is altijd de echte voor kinderen, die in het land en in hun stad of dorp een hulp sinterklaas.
  Slechte keus om daar ook zo’n jong iemand voor te nemen. Een oudere statige man als Bram van der Vlugt was beter geweest.

 8. .kwikjealex

  normaals, hoe gaan ze dit aan de kinderen uitleggen?

 9. ZM

  @Peter, Bram van der Vlugt was 52 of 53 toen hij begon. Stefan de Walle is nu geloof ik 45. Zoveel verschil is dat niet.
  En het kan best geloofwaardig, kijk maar hoe ze het in de journaals hebben gedaan, zonder Sinterklaas te noemen. Ik ben ervan overtuigd dat ze het Sinterklaasjournaal juist voor de kinderen heel geloofwaardig zullen maken.

 10. robster16

  Wat ONGELOFELIJK STOM om die pagina te lekken. Ze hadden echt TORENHOGE kijkcijfers kunnen krijgen, nu kijken er VEEL minder mensen. Hoewel ik toch wil zien hoe ze afscheid nemen van Bram en hoe ze dit aan gaan pakken….

 11. Flippo

  Inderdaad HEEL stom dat ze dit hebben laten uitlekken. Het was gisteren trending topic 1 wereldwijd op Twitter en zelfs op de werkvloer werd erover gesproken. Dit was makkelijk over de 2 miljoen gegaan vanavond, ben benieuwd of dat nog steeds gaat gebeuren…

 12. juf groep 1 en 2

  Waarom in MEI ?

 13. Piet

  Zijn jullie nou zo dom of wij zo slim?

  hoe lossen ze dit op gaan ze het kinderen vertellen enz.
  denk is na hoe is het eerder gegaan?

  natuurlijk gaan ze niet zeggen dat de broer van de sint het overneemt er is gewoon in eens een anderen sinterklaas het afscheid van bram is symbolisch met een boek dat snappen de kinderen dan toch niet.

  Jezus!

 14. Piet

  @juf groep 1 en 2: dan ligt de sint minder in het geheugen van de kinderen een makkelijke overgangs fase en voorgaande jaren werd er nu ook al bekend gemaakt waar sint aan kwam dus misschien is het gewoon traditie om het nu te doen.

 15. ano@niem.nl

  Het lekken van dit bericht heeft denk ik toch er mee te maken dat men juist wil dat mensen gaan kijken en niemand gaat vermoeden dat Beatrix de troonopvolging naar buiten brengt.

 16. JaJa

  Maar Bram had toch al in december zoiets getwitterd? Op die Sinterklaas account stond iets over dat de Sint Bram wilde bedanken voor alle hulp door de jaren heen.

  En is dit nu een definitief afscheid, of blijft hij wel losse dingen doen? Zoals naar Paul de Leeuw en zo? Kan me voorstellen dat het te druk wordt op je 77e om alles te doen, maar zo hier en daar een programma lijkt me nog wel leuk.

 17. Witte Piet

  #BNN komt nu ook met een persbericht: Sinterklaas is boos op mevrouw Dieuwertje en komt nooit meer naar Nederland. Citaat: “Mij zomaar vervangen? Schande!”.

 18. ano@niem.nl

  Ik denk echt dat Bram sinterklaas af is. Je kunt ook geen losse dingen doen voor de PO. PO wil graag 1 sinterklaas voor alle programma’s.

 19. Richard2

  Bericht Rtl-nieuws net: “Bram van der Vlught die 25 jaar lang nou bij het sinklaasfeest betrokken is geweest, neemt afscheid. Zijn plaats wordt ingenomen door Stefan de Walle”

  Het kan dus wel! Waarschijnlijk geeft de NTR zodirect er ook zo’n soort draai aan en/of ze doen iets met 21-5/5-12, zoals ik hier al eerder las.

 20. Nick

  Flodder acteur? Jemig Mediacourant! Wat heeft die man een prachtige rollen gespeeld. Recentelijk nog in Faust I & II en jullie halen flodder erbij!

 21. Rogier

  @Nick: Ik ken hem ook alleen maar van Flodder. Dat is toch wel zijn bekendste rol

 22. Richard

  Dit gaan ze heel leuk opknappen. ze laten bram bij de nieuwe sint op visite komen en sint bedankt hem voor zijn trouw dienst als helper en krijgt een sint lintje ofzo. Zoiets zal het wel zijn

 23. GG

  ach ja sint bestaat toch niet dus boeie xd

 24. Sebastiaan

  @Richard2:

  Alle media pakt het goed op.. Met uitzondering van de telegraaf. Die zet gewoon neer dat Sinterklaas stopt

 25. Richard

  omg ze werken nu met breaking news tekstbalkjes: ingelast sinterklaasjournaal

 26. Anoniem

  Oef. Wat een slechte nieuwe Sint. De slager die het bij mij in het winkelcentrum speelt met zo n goedkoop gehuurd pak ziet er echter uit.

 27. Richard

  Goede opvolger hoor qua stem, alleen eng gezicht

 28. Brian

  Wederom een gemiste kans voor een vrouw of neger in een topfunctie

 29. Nomen Nescio

  Dit nieuws had ook een half jaar later bekend gemaakt kunnen worden
  Of zijn er misschien commerciële belangen (zoals de opnames van een officiële Sint film in de zomer ?), die het noodzakelijk maken om dit nu al aan te kondigen?

 30. Anoniem

  wat een leuke opvolger ! Stefan de Walle,

  bedenk dat in 1986 Bram de eerste jaren vele haatmails had gekregen voordat hij zo populair als nu is geworden.

  Ik heb alle vertrouwen in Stefan de Walle, ik bedoel Sinterklaas.

 31. freek

  komt helemaal goed denk ik. NTR heeft het goed opgelost

 32. ano@niem.nl

  Die pruik en baard zijn ongelovelijk jaren 60. De plaatselijke sinterklaas ziet er nog beter uit. Graag de pruikenmaker van Bram gebruiken, dit is niks!

 33. Robin

  Die nieuwe Sinterklaas ziet er niet uit.. Ik moet er erg aan wennen, Daarbij Ik mis Van der Vlugt nu al, hij is gewoon onvervangbaar, niemand kan Sinterklaas zo super neerzetten als hij.. Nogmaals bedankt Bram voor de afgelopen mooie Sint-jaren.

 34. ano@niem.nl

  Tja maar de grime was helemaal ruk. De “eigen” wenkbrauwen komen door de nepwenkbrauwen geen! Dat kun je toch kortwieken zodat dat niet opvalt. Die snor en baard waren niet passend. Die snor hadden ze bij de carnavalswinkel op de hoek gekocht en de baard was niet mooi aangeplakt. Het plaatje was helemaal ruk!

  De stem is best goed (zelfs erg gelijkend).

  Het blijft natuurlijk moeilijk om een acteur die een stuk jonger is oude op te maken, maar de NTR/NOS moet hier toch echt werk aan gaan besteden.

 35. Stan

  @Nick: Stefan de Walle studeerde in 1989 af aan de Arnhemse Toneelschool. Sinds hij in 1989 bij het RO Theater begon, speelde hij er in meer dan dertig voorstellingen en werkte hij met regisseurs als Antoine Uitdehaag, Jos Thie, Mette Bouhuys, Peter de Baan, Léon van der Sanden, Guy Cassiers en Koos Terpstra. Bij het RO Theater, onder leiding van Guy Cassiers, speelde Stefan de Walle de toneelspeler in de voorstelling Nachtasiel (Maxim Gorki – regie Alize Zandwijk). Nachtasiel werd een groot internationaal succes met veelbesproken optredens tijdens het Edinburgh International Festival (augustus 1999) en de Wiener Festwochen (juni 2000).

 36. Rik

  Beste mensen,

  OOK IK VIND DE KEUZE OPMERKELIJK!

  Maar wil niet zeggendat dit niets word, VERGEET NIET dat de kinderen van nu over 15 jaar hetzelfde reageren als wij nu, de kinderen van nu groeien dus op met deze Sint en wij zijn opggroeid met een andere Sint.

  Wel jammer dat ze ook niet op deze gepaste wijze destijds afscheid hebben genomen van DE WEGWIJSPIET! ook 25 jaar trouwe dienst en had wel zo netjes geweest ( 3 jaar terug )

  EN…

  Zowieso vind ik het raar dar Dhr. van der Vlugt PERSOONLIJK een ‘vriendje’ (ook een Hagenees evenals Bram en collega waar hij regelmatig op de planken mee staat ) deze toch wel leuke schnabbels in zijn schoen schuift min of meer, want dat het goed geld opbrengt is wel duidelijk denk ik.

  De NTR had zelf op zoek moeten gaan naar een iets statiger en ouder persoon denk ik toch wel.

  HOEWEL wij niet moeten vergeten dat over 20 jaar Dhr van de Walle natuurlijk ook
  66 is, en wij dan niet beter weten natuurlijk en ook de kinderen van nu welke dan volwassen zijn ook niet!

  MAAR INDERDAAD in deze toch wel ‘snelle’ tijd, had een ouder statiger persoon denk ik wat meer gepast geweest.

  OPMERKELIJK vind ik wel dat dit zo onverwachts is gekomen, de uitzending etc. is duidelijk heel snel in elkaar geknutseld en vandaar ook het niet netjes GEONDULEERDE BAARDSTEL denk ik en naar mijn idee ook niet helemaal passende kostuum.

  STUDIO BESSELS doet al 25 jaar Dhr. van der Vlugt en alle Zwarte Pieten ( en andere Sinten ) voor bijna alle TV Programma s, Club van Sinterklaas, Grote Sinterklaasfeest, Sinterklaasjournaal etc.

  DUS WE KUNNEN ER WEL VANUIT GAAN, dat STUDIO BESSELS, nu ook is gevraagd voor dit geheel.

  Vergeet niet ALLE KOSTUUMS ook die van Dhr. van der Vlugt ZIJN EIGENDOM van STUDIO BESSELS hoor niemand heeft een eigen kostuum.

  Dus we kunnen Dhr. van de Walle niet aanspreken op INDERDAAD een slecht uitziend baardstel bij zijn ‘voorstellen’ in het speciale Sinterklaasjournaal gisteren,
  en dat had zeker beter gemoeten!!!

  Want dit was de 1e indruk, en deze was niet goed NTR!!! heel vreemd en dom…

  Hieruit maak ik op, dat alles heel snel in elkaar gezet heeft moeten worden en blijkbaar snel de media in moest.

  Is Dhr. van der Vlugt misschien ziek??? het blijft opmerkelijk!!!

  Nou ja in ieder geval, is er nu eenmaal een nieuwe Nationale Sint, en over een paar jaar weten we niet beter, en doet hij het helemaal SUPER LEUK, en omdat wij Dhr. van de Walle natuurlijk voornamelijk kennen uit FLODDER waar hij de rol van KEES vertolkte, denk ik ook dat wij de link nog niet leggen naar hem als Sinterklaas.

  We zullen zien….

  In ieder geval Dhr. de Walle SUCSES en geniet ervan!!!

  Rik

 37. Anoniem

  Ik dénk in mei omdat veel opnamen voor de Sint programma’s het hele jaar door worden gemaakt en mensen dus het maken van opnamen met Stefan de Walle kunnen zien en je dan allerlei roddels en gedoe krijgt…

  @Nick: Omdat Flodder 50x is herhaald op RTL en de meesten hier alleen RTL kijken en hem dús alleen van Flodder kennen, iets bestaat alleen als het op RTL te zien is. Van Piet Römer weet men hier ook alleen maar dat ie in Baantjer heeft gespeeld zoals ze van Johnny Kraaykamp Sr. alleen weten dat ie het Zonnetje in Huis was.

  @Anonymous: ‘Haatmails’? In 1986? 25 jaar geleden? Ik vraag me werkelijk af hoeveel mensen toen een PC hadden ;)

 38. Anoniem

  Hij had nu zelfs PAARSE HANDSCHOENEN!

 39. Anoniem

  Toch even 949.000 kijkers!
  Gek dat het ontbreekt in de Kijkcijfer top 25..

 40. Anoniem

  @Anonymous: Die had Sint bram ook al hoor

 41. ano@niem.nl

  Nee Sint Bram had meestal witte handschoenen

 42. ano@niem.nl

  PS en dat is het laatste wat ik er over zeg:

  Ik vond de stem heel erg eng op Job Cohen lijken…. daar krijg ik nu weer enge gevoelens bij.

  en please NTR zorg dat het plaatje de volgende keer wel klopt. De grime was echt heel slecht!

 43. peter

  Ach, ik vond het wel leuk gedaan. Het is toch logisch dat Bram een keer vervangen gaat worden, en dat de nieuwe Sinterklaas er niet helemaal super uitziet qua grime is niet erg. Het kan alleen maar beter.
  Ze hebben er wel een hoop werk van gemaakt. De studio weer inrichten zoals normaal bij het Sinterklaasjournaal. Acteurs schminken, zendtijd regelen.
  Best grappig gedaan vond ik. Succes Stefan, zet em op!

 44. mark

  Even een aantal dingen recht zetten. Studio Bessels is gelijk met het aftreden van Bram aan de kant gezet. zij waren voor bijna 10 jaar verantwoordelijk voor het uiterlijk van Sint en Pieten. De haarwerken heeft studio Bessels altijd zelf verzorgt. Kostuums en attributen zijn eigendom van ntr en geen van allen persoonlijk eigendom. De kleding die gedragen werd tijdens de uitzending gisteravond zijn ook de originele kledingstukken. Het haarwerk is elders gehuurd. Aan grime en haarwerk zal naar mijn mening nog wel wat gesleuteld mogen worden. Of het kostuum daadwerkelijk hetzelfde zal blijven is tevens de vraag.

 45. ano@niem.nl

  Hoe kun je nu een goed bedrijf aan de kant zetten???

 46. Eddy XD

  Bram bedankt voor al die mooie jaren:)

 47. Roel

  Bram heeft het 25 jaar lang goed gedaan… mooi afscheid was het gister.
  En de eerste parodieen verschijnen alweer op internet:
  http://www.youtube.com/watch?v=UqSXFzK0eiU

 48. wouter

  ik snapte het niet voor een kind is een man met een baard een staf en een mijter sinterklaas dus het ging alleen er om dat bram bedankt werd voor de jaren

 49. Alex Donkers

  Ik vond het sowieso belachelijk om kinderen hiermee te vermoeien. Ben blij dat mijn kinderen het niet hebben gezien. IJdelheid ten top. Doe een keer een laat tv-programma a la In De Hoofdrol en laat alle hoogtepunten en bloopers zien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.