Jongens tegen de Meisjes op plek van Ik Hou Van Holland

Geplaatst op za 21 mei 2011 om 16:33

Op het tijdstip waar Linda de Mol vorige week nog tweeënhalf miljoen kijkers scoorde met Ik Hou Van Holland, gaat zaterdagavond de nieuwe RTL 4-show De Jongens Tegen De Meisjes met Chantal Janzen en Tijl Beckand van start. Dat het onhaalbaar lijkt om deze cijfers te evenaren, denkt ook bedenker van beide programma’s John de Mol. “Het is mooi weer en dat is slecht voor de kijkcijfers. Als ik 1,2 miljoen haal, spring ik een gat in de lucht“, verzekert de 56- jarige mediatycoon.

Mediadeskundige Albert Verlinde denkt dat er veel druk op de ketel zit. “Ze zitten op het tijdstip van Ik Hou Van Holland en dat is nogal wat. Het is een spelshow die er ook nog een beetje op lijkt natuurlijk, want het heeft dezelfde dynamiek met panels, opjutten en spelletjes doen. Het wordt dus spannend.”

In de eerste aflevering van de tv-show, waarin bekende dames en heren tegen elkaar strijden, is onder meer Winston Gerschtanowitz te gast. “De opnames waren leuk en heel eerlijk, moet ik bekennen. Er zijn soms pijnlijke privédingen die eerlijk beantwoord werden.

De Jongens Tegen De Meisjes is om 20.35 uur te zien op RTL 4.
68 Reacties op “Jongens tegen de Meisjes op plek van Ik Hou Van Holland”


 1. Mark

  Het is nog steeds mooi weer dus IHVH zou sowieso ook minder kijkers trekken. Ik gok dit op minimaal 1,6 miljoen. Natuurlijk, want waar moet men anders naar kijken. Op andere zenders is geen bal. Ja, op Ned. 1 zie je tussen 20:30 en 23:00 uur één en dezelfde bal.

 2. BB

  Bedenker? Heeft hij een tv programma bedacht, is het wel geverifeerd?

 3. Twan

  Ik heb het niet zo op Tijl en Chantal maar ga het een kans geven misschien is het wel wat.

 4. scientist

  Natuurlijk scoort het programma 1,2 miljoen mensen. Veel tv-kijkers willen heus wel een nieuw programma proberen, zeker als dat na het humorloze kijkcijferkanon Iedereen Is Gek Op Jack zit.

  De vraag is alleen hoeveel kijkers volgende week afhaken of bijhaken.

 5. .kwikjealex

  @scientist:
  Gek op Jack is steeds verder in het seizoen steeds leuker hoor.
  Ik ben benieuwd of het wat is, maar ik kijk eigenlijk voor Dit was het Nieuws.

 6. brink

  dit programma is toch al op talpa uitgezonden?

 7. Chiel

  @brink: m/v was dat, met andere spellen en een normale titel ;)

 8. Naamloos!

  @brink: Jaa het is gebasseerd op het programm M/V (man/vrouw) wat voorheen op de zender Talpa te zien was.

 9. Rogier

  Dit programma zal vast wel goed gaan scoren. Ik denk ook dat LWM er wat kijkers bij snoept.

 10. Anoniem

  Ga zeker kijken, ben benieuwd. Een zien, dan pas eventueel afkraken ;)

 11. ruud

  1.8 miljoen kijkers, want t programma is weer helemaal nederland!

 12. Anoniem

  Net zo achtelijk programma als IHVH

 13. Facebooker

  @Anonymous:

  jij zat zeker een keer in het verliesende vak van IHVH?

  ;P

 14. Jan91

  Wat een kinderachtige leader, à la K3. En de inhoud van het programma is van hetzelfde niveau.

 15. .kwikjealex

  Bij de leader had ik het gevoel of ik naar Telekids keek, ook snap ik niks van de manier van scoren en is het decor ook niet spetterend.
  Er is niks beters op de buis dus het zal nog wel gaan scoren.

 16. roelof

  wat ik tot nu toe gezien heb vind ik wel aardig leuk moet ik zeggen.
  Als de teams een ronde gewonnen hebben mogen ze vraag beantwoorden en daar mag 10 % tussen zitten, maar met de spelletjes betreft is het een soort mix van programma’s zoals wie ben ik, ranking de stars ,letterspel.
  mag van mij wel doorgaan.
  RTL probeert het familiegevoel terug te krijgen en dat lukt denk ik wel hiermee maar niet in de zomer

 17. Anoniem

  Waarom is ik hou van holland niet op tv? Beetje jammer dat zo’n soort programma als dit ervoor in de plaats komt.

 18. Anoniem

  hahahahha die Carlo met die zit zakken

 19. Timor

  Programma is opzich leuk bedacht, maar zit nog erg kinderachtig in elkaar. Die titel, leader en geluiden tussendoor vind ik niks. Had liever het oude M/V format teruggezien. Dat was lang niet zo kinderachtig als dit

 20. Anoniem

  @Timor: Bedacht? Hoezo bedacht? er is NIETS bedacht aan dit programma, 100% knip- plak en jatwerk meer niet… 0% origineel
  Het begint als Ik Hou Van Holland en de Wiekentkwis, 2 teams elk met een eigen publiek dat een kadootje krijgt als hun team wint, er zit een onderdeel ‘Wat Vind Nederland in, Vijf Tegen Vijf, dus om dit nou NIEUW te noemen of bedacht, nee niet echt… meer van hetzelfde…dat wel

 21. Anoniem

  @Anonymous: Had ze de afgelopen 6 seizoenen dan even opgenomen, dat programma is toch altijd hetzelfde dus je kunt net zo goed oude opnamen terugkijken

 22. renzo.b.

  leuk hoor ik kijk D

 23. Anoniem

  Dit was het nieuws op rtl tja

 24. diana

  Dit was het nieuws en jongens tegen de meisjes is niks aan ik wacht gewoon tot ik hou van holland en gek op jack ik kijk rtl4 voorlopig geen rtl 4 in het weekend tot de leukst programma’s terug. Komen

 25. Rogier

  De jongens tegen de meisjes vond ik een grappig programma. Dit gaat zeker 1,5 mil kijkers halen. Dit was het nieuws boeit mij helemaal niet. Dus ik heb LWM gekeken.

 26. .kwikjealex

  @diana:Had Thomas toch gelijk in Dit was het nieuws over de kijker.
  Maar de doelgroep loopt nu niet lekker door, ze kunnen beter eerst kopspijkers doen en daarna dit was het nieuws.
  Maar al met al blijft het programma erg leuk, niks veranderd vergeleken met de PO.

 27. Anonymous

  creatieve armoede dat leuk is omdat het met bekende nederlanders is. Is dit nou het fameuze creatieve team aan het werk?

 28. Kaj

  Alle losse onderdelen van dit programma komen uit andere programma’s, in ieder geval beter dan dat het hele programma gekopieerd is van hetzelfde programma.

 29. Kaj

  @scientist: Ik wist niet dat je ook kon bijhaken.

 30. Toontje lager

  Ik vind het prima allemaal en er zal wel een kijkergroep voor zijn, hoewel ik me er moeilijk in kan leven, maar die megalomanie, zie oa. Martijn, die kan gerust vermeden worden in de toekomst. Zo groots en ontzettend goed zijn ze helemaal niet. Eigenlijk maar goed dat Matthijs niet over de Paingame begon, hij en Marc Marie hadden hem verbaal onder de tafel geblazen. Dat had pas pijnlijk geweest. Gelukkig hadden ze het fatsoen om hem tijdens de uitzending heel te laten maar hopelijk hebben ze hem na de uitzending even bijgepraat over het beeld dat de gemiddelde niet-psychoot van hem heeft.

 31. Geenstijl

  Vond bij beide programma’s erg geslaagd op RTL 4 vanavond. Onzin dat de doelgroepen te ver uit elkaar liggen. Ik kijk ik hou van holland maar toch ook nieuwsuur of QI op de bcc.

 32. vinn - thevoiceofxidols

  Ik vond JTDM echt heel erg leuk! Ik irriteerde me (bijna) niet aan Tijl, en ik vond Chantal verassend leuk! De spelletjes zijn ook leuk en ja sommige dingen lijken op andere elementen uit andere progamma’s maar er zit toch een nieuwe twist aan!

 33. dijana

  dit was het nieuws is dom en niet grappig ik wacht gewoon op ik hou van holland en gek op jack is veel leuker gek op jack is gewoon leuker dan jongens en meisjes en dit was het nieuws

 34. dijana

  het haal niet eens de miljoen

 35. Aaron

  @diljana
  Ik ga maar niet vragen naar je IQ…..
  Want als je programma’s als Iedereen is gek op Jack en IHVH leuker vindt dan snap je ook niks van Dit was het nieuws, daar moet je bij nadenken…

 36. Aaron

  De jongens tegen de meisjes had trouwens niet misstaan op zondagochtend om 7 uur bj Zappelin

 37. Aaron

  @diljana
  Waarom herhaal je jezelf telkens in een bericht ?
  Kun je me de acteurs op noemen dan ? Linda de mol is nou niet echt een actrice…

 38. .kwikjealex

  @Aaron: Beetje Telekids gevoel he.
  Maar wat ik al zei, dijana is een verdwaalde SBS’er die niet snapt dat RTL nog meer programma’s heeft.
  Want ja, als je Hart van NL kijkt hoef je het normale nieuws niet meer te volgen, dus snap je niks van dit wat het nieuws. Misschien is het ook beter dat het zo blijft.

 39. RAY

  Wat een heerlijk concert van Lady Gaga op Ned3 ..

 40. 1270

  Ik vond het een leuk programma, ik heb er van zitten genieten.
  Leuk hoor, …HOEVEEL WEKEN GAAT DIT NOU KOMEN ??

 41. RAY

  @BB:

  Wat een goede voorspelling die nog uitkomt ook !!

 42. Kaj

  @RAY: Dat vond ik ook. Leuk dat Ned 3 dat uitzend.

 43. Kaj

  @1270: Nog 5 weken. (6 in totaal dus).

 44. Ed Raket

  Ruim 1,6 miljoen kijkers, netjes.

 45. JP

  1.6 miljoen kijkers. Wederom een feestje in huize De Mol, die met 1.2 miljoen al heel blij zou zijn.

 46. Jerrold

  @dijana:

  Jeetje, ben je hier nu ook al! kees en co for life, iedereen is gek op jack sux!

 47. Richard

  Vond JTDM best leuk om te kijken. Alleen whaaa ik irriteer me aan die Tijl. Die jongen is gewoon echt niet grappig meer. De rek is eruit bij hem. Chantal voorspel ik een gouden toekomst. Zij doet het zooo leuk. En Renate Verbaan vond ik ook verrassend leuk. Jaaa volgende week weer kijken.

 48. Jaap

  Wat een onnozel programma, het zaterdagavond gevoel met Ted de Braak is helemaal terug, ik gruwel er van…..

 49. Anoniem

  Simpel Nederland zal er blij mee zijn. Zullen de co boy’s, die ranzige dwarse pubers van middelbare leeftijd nu weer een feestje hebben vandaag? Die zijn nog simpeler dan die kijkers, die zitten hier ook nog eens wekenlang serieus op te broeden! Sneue gasten. En geweldig dat ze zichzelf vinden!!

 50. Anoniem

  Gisteren was het eenzeer pijnelijke avond voor NED 1 & Jan Saai van der Wal

 51. Hans

  Wat een stelletje losers hebben we in dit “ik hou van Holland” landje.
  JTDM is gewoon dezelfde lachfabriek, het opzwepen van een stelletje halfgaren op de tribune, is nagenoeg wat we nu al wekenlang op de “succesvolle” zaterdagavond moeten aanschouwen.
  Het tenenkrommende daaraan is dat de Talpa baas nog trots is ook op zijn mensen die dit soort wangedrocht verzinnen in brainstorm groepjes van 6 man/vrouw/jongens/meisjes onder zijn super visie.
  Het leukste van de avond (JTDM zag ik slecht 5 minuten, al zappend weet je dan al genoeg) was in Dit was het nieuws waarin Heertje zei dat ie RTL Boulevard een verschrikkelijk slecht programma vindt. Kijken hoelang ze dit soort opmerkingen mogen blijven maken. Bij de Tros kwamen ze ermee weg tot uiteindelijk de Volendamse lobby het overnam. Goed opletten of ze iedere week RTL op de hak nemen anders denk ik dat de RTL strandwegroddelaars hun macht hebben doen gelden.
  en nu jongens en meisjes ….mondjes dicht en heel hard klappen maar…….

 52. Jan Jaap

  @Hans
  Kun jij niet beter PO kijken in plaats naar RTL waar jij zo’n hekel aan hebt, of vind jij stiekem JTDM (net zoals heel Nederland) toch leuker dan ons aller Jan Jaap op ons aller PO. Werd er bij Jan Jaap trouwens ook nog een beetje geklapt, of was er geen publiek? ;)

 53. kraan

  hans, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

 54. Steven

  @Hans en kraaij ;)
  Kun jullie niet beter PO kijken in plaats naar RTL waar jullie klaarblijkelijk zo’n hekel aan hebt (best wel sneu overigens), of vind jullie JTDM (net zoals heel Nederland) toch net iets leuker dan ons aller Jan Jaap op ons aller PO. Werd er bij Jan Jaap trouwens ook nog een beetje geklapt, of was er geen publiek?

 55. Herman

  @Mark: Daar komt nog bij dat de Duitse TV zenders geen shows op het programma hadden staan (en daar kijken 2 miljoen mensen naar). We hebben ook nog even gekeken naar de “jongens en meisjes”. Armoe troef op de andere Nederlandse zenders.

 56. Toontje lager

  @<a href="http://www.mediacourant.nl/?p=105281&cpage=1Ik heb het nieteens gezien maar je kan het al uittekenen hoe zo'n programma gaat. Die de Mol is helemaal niet creatief! Alweer speelt ie veilig op safe. Weer de zoveelste mix van domme spelletjes en het klapvee ( waar dan ook nog eens enorm op neergekeken wordt want Zijzelf staan Hoog!) brengt de sfeer erin. Dat is het format waar ie al jaren veilig op teert. Je hoeft er nl. niets voor te kunnen dus echt iets voor de Mol om lekker druk druk mee te zijn. Een gigantisch minderwaardigheidscomplex heeft die man gezien het feit dat ie zichzelf en zijn ruggegraatloze zuster maar steeds via de media de hemel in bluft. Hij heeft dat kennelijk heel hard nodig om zich maar gelukkig te voelen. Waarom anders doet iemand dat? En telkens duikt ie weer op om andermans suffe spelletjes te promoten als ware het zijn eigen hersenspinsels. Nu weten we het wel. Suffe spelletjes programma's okay, kinderen en bejaarden moeten ook hun vertier hebben maar laat dat dikke promoten ervan vervolgens maar achterwege. Wat zijn die co boy's toch eigenlijk ongelofelijke herrieschoppers om niets. Daar zijn ze het aller-aller beste in.

 57. Anonymous

  Dan zegt John in dwdd; waar ik niet tegen kan zijn mensen zeggen dat ze iets niet leuk vinden maar niet kunnen motiveren waarom niet. TV is geen wiskundige formule, het is een emotie die bepaalt of we iets leuk vinden of niet. Ik zou daar toch maar eens naar gaan luisteren.

 58. Hans

  @Steven: Steven ik heb gekeken naar;
  Real Madrid, Schalke-Duisburg (al zappend) toen naar Dit was het nieuws en Lady Gaga op Ned3. Tenslotte een interview van 2400 tot 01.00 van Patrick Lodiers met de IHVH tycoon Peter Heerschop op Radio 1. Die vertelde dat ie erg onder de indruk was van opmerkingen die hij naar zijn hoofd geslingerd krijgt in de trant van “vuile ……. met je PVV in IHVH…… en dit soort vuilspuiterij.
  en ja ik kijk meestal PO maar in tegenstelling tot velen heb ik geen haat tegen welke zender dan ook, dus VI en formule 1 bij de commerciëlen prima. Maar de tijd van Berend Boudewijn,Fred Oster,Willem Ruijs en alles wat er daarna gepoogd is na te doen…ik kan er geen voldoening meer in vinden en ga er dus niet naar zitten kijken want mijn tv is er niet om je aan te ergeren.
  Maar een van Duintje in de stoel bij Brandsteder om te testen of hij een geschikte kandidaat is voor een tv spelletje, dat is wel lachen,al zag ik het voor de tigste keer afgelopen vrijdag.
  Maar om jou, Steven gerust te stellen, ik ben niet sneu, dat hoeft niet als je van smaak verschilt met een ander. Ieder het zijne en toch gelukkig samen met z’n allen.

 59. Toontje lager

  @Anonymous: …iets niet leuk vinden en niet kunnen motiveren waarom….kortom je denkt dat iemand met hersens nog serieus stil gaat staan bij die suffe uitgekauwde meuk? Waarom zou iemand zich in dergelijke luchtledigheid verdiepen? Als het beeld maar beweegt en de zakken op een makkelijke manier gevuld kunnen worden, het liefst daar nog ge-eerd en geroemd wordt ( zie de eigenpijperij die ze promotie noemen) dat is de motivatie van de co boy’s. Verder gaat hun filosofie niet. Zou een intelligent iemand er dan wel over na moeten denken? Dan ben je nog gekker en onnozeler dan ik dacht.

 60. kraan

  @steven; het enige wat ik gister gekeken heb is de show van Alex Klaassen op Humor tv. en ik haat rtl niet, ik heb alleen geen zin/interesse om naar een zender te kijken (rtl/sbs dus) die voor, pak hem beet, 80% inhoudsloze meuk uitzendt van een dubieus niveau. Dat het in een behoefte voorziet, prima. En dat er mensen bestaan die er een fijne avond door hebben, ook prima. Laat mij maar naar ned. 2, 3, arte, VI (het kan dus wel), canvas, Disc. Ch., BBC en Mezzo kijken, dat sluit meer aan bij mijn interesses en niveau.

 61. Anoniem

  @Hans: leuk verhaal hans, maar zolang het zulke goede kijkcijfers scoort zijn al je punten te weerleggen. Want ja, waar gaat het nu eenmaal op bij het maken van programma’s? Juist kijkcijfers, en ja, die halen ze genoeg! En vind je het niks, kijk gewoon niet!

 62. Kim

  Wat iedereen ook van mijn niveau etc gaat vinden, ik heb genoten van JTDM! Was gewoon lachen. Niet dat serieuze gedoe op de zaterdagavond.

 63. Herman

  @Anonymous: Noem jij dat goede kijkcijfers op een zaterdagavond!!. Hans heeft dus gelijk.

 64. Anoniem

  @Herman: 1,6 miljoen zijn gewoon prima kijkcijfers. Vooral met het lekkere weer nog van gisteravond.

 65. diana

  ik kijk geen sbs 6 nooit ik hou van holland gek op jack moet heel snel terug keren en ik vind linda de mol wel goed als acrice

 66. diana

  ik hoop volgende week dat het onder de miljoen zakt met mooi

 67. diana

  weer

 68. Anoniem

  Een bepaalde zender kan dromen van zulke cijfers… we noemen geen namen ;) boven de miljoen zijn gewoon goede cijfers, geen kijkcijferskanon, maar goede cijfers. Met deze cijfers dus ook niks mis. Volgende week afwachten hoeveel ervan over blijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.