Leo van der Goot crisismanager bij SBS

Geplaatst op vr 27 mei 2011 om 13:31Foto: EOLeo van der Goot is aangesteld als crisismanager bij SBS. De voormalig programmabaas van RTL 4 is binnengehaald om “mee te denken” over de najaarsprogrammering van Net5, SBS 6 en Veronica. Dat zegt Van der Goot vrijdag in het AD. SBS kampt momenteel met lage kijkcijfers. Zo zijn de afgelopen maanden onder meer Groeten Terug, Mijn Man Kan Alles en Popstars geflopt. Van der Goot moet het tij doen keren. “Ik help de directie om de zenders op te bouwen“, zegt hij.

Van der Goot ontkent dat hij door John de Mol op de klus is gezet. De Mol is binnenkort eigenaar van SBS en Van der Goot was vroeger zijn adviseur. “Ik ben ingehuurd door SBS“, stelt Van der Goot.


39 Reacties op “Leo van der Goot crisismanager bij SBS”


 1. Anoniem

  Misschien wel een goede aanvulling voor het huidige zendermanagement. Een nieuwe manager kan een frisse kijk geven op de zenders.

 2. wiero

  genoeg werk te verrichten de komende maanden! Ben benieuwd wat ze kunnen doen in 3 maanden tot september….

 3. Sander

  Het is ook wel een beetje raar wat er nu bij SBS aan de hand is. De huidige Algemeen Directeur van SBS Broadcasting was eerst Programma Directeur van alle SBS zenders en daarvoor Programma Leider van SBS6. De huidige Programma Directrice van alle SBS zenders was eerst Programma Leider van SBS6 en daarvoor was ze heel hoog bij SBS Produkties.. De huidige Programma Leider van SBS6 was eerst Hoofd Entertainment bij SBS Produkties. Je zou denken dat met deze mensen er meer dan voldoende ervaring in huis is om de drie televisie zenders te leiden. Het zijn allemaal mensen die exact weten hoe deze business in elkaar zit en die de markt kennen. Waarom dan een externe crisismanager inhuren? Dat is toch vreemd. Alsof Sanoma en Talpa helemaal geen vertrouwen hebben in de directie van SBS Broadcasting. Het lijkt bijna op een motie van wantrouwen naar die mensen toe.

 4. JaJa

  Van der Goot werkt bij Talpa… mag hij dit dan wel doen gezien de huidige juridische situatie tussen SBS/Talpa?

 5. Martijn

  @Sander:
  Waarom is dit vreemd? Omdat Eric, Tina en Pascal (waar jij het over hebt) wel genoeg ervaring hebben maar ontzettend veel missers hebben begaan het afgelopen jaar. Het zijn vakmensen, daar twijfel ik niet aan. Maar daadwerkelijk alles is geflopt. Van Popstars tot Uri Geller en van Zaterdagavondshow tot ja.. wat niet eigenlijk?
  Ik denk dat dit zal zorgen voor een frisse kijk op de programmering. Ze moeten stoppen met het kopiëren van RTL4 en weer lekker brutaal en camping worden. Over de rooie, pittige reportages, programma’s die nét iets ordinairder zijn dan gewend.

 6. Mwaw

  @Sander: Programma’s maken en zender managen zijn twee totaal verschillende dingen. Dit noem jij voordelen van deze mensen maar dat is juist het manco. Deze mensen zijn vanuit een produktieachtergrond gelijk doorgeschoven naar het leiden van een zender. Het is echt onmogelijk om dan succes te hebben. Het vraagt totaal andere vaardigheden/talenten.

  Je vraagt aan een automonteur ook niet of hij de formule 1 race zelf wil rijden?

  Het is gewoon gebleken dat de mensen die er zitten gewoon te licht zijn. Als je dat allemaal vergelijkt met de mensen die bij RTL zitten dan is het gewoon een wereld van verschil en is de inzinking van SBS en het succes van RTL gewoon een logisch gevolg door verschil in capaciteit van de mensen!

 7. Wilma

  Lijkt me niet zo moeilijk. Gewoon wat van die mutsen weg halen bij hart van Nederland, Pietje P een een schop mee geven en hopla je wordt weer serieus genomen.

 8. Lex

  @Martijn: Sterren Op De Schaats was volgens mij wel een succes.

 9. Martijn

  @Lex:
  Dat was het enige programma van dit seizoen. En niet eens een nieuw programma.

 10. Karen

  Van der Goot is wel heel erg RTL-minded! Nog 3 RTL zenders erbij! Leve de PO!

 11. Saner

  @Sander: Kan jij geen andere naam gebruiken? Ik post bijna dagelijks onder de naam Sander en nu denken andere dat ik zo krom redeneer als jij…

 12. Martijn

  @Saner:
  Ik ken het probleem met 3 Martijn’s hier ;-)

 13. MediaPrak

  Goede en logische keuze van directie. Hoeveel flops kan een zendergroep zich veroorloven. Leo zal wel binnenkort met een mandje in Laren gaan shoppen. Positieve punten. Hart in Actie terug en kijkers weten HartvanNederland blijkbaar wel te vinden.

 14. Anoniem

  Er lijkt meer aan de hand bij SBS. Het kantoor van Pascal, de programmaleider van SBS6, was al geruime tijd onbemand. Voordat Pascal daar inkwam, zat Tina daar. Hij is al een hele tijd afwezig. Inmiddels zit Tina Nijkamp er weer in. Zij moest haar kantoor in het directie gedeelte verlaten en zit nu weer op de Programma Afdeling. Ze zullen Leo van der Goot wel in haar oude directie kantoor neerzetten.

 15. Mark

  Ze hadden bij SBS ook gewoon goed de reacties op MC kunnen lezen. Ze komen hier sowieso elke dag, want ze quoten als gekken in Shownieuws. Maar reacties lezen zijn ze te lui voor zeker. Luister eens goed naar de kijkers: hier zijn genoeg suggesties en programmavoorstellen geplaatst. Zo wisten wij bij voorbaat al dat alle genoemde programma’s bij voorbaat al zouden floppen. En nog eigenwijs alles tegenover TVOF of IHVH zetten.

 16. Anoniem

  Van “Veronica 6” een grote, succesvolle zender maken met HvNL, peter r. de vries, wegmisbruikers, popstars etc. als publiekstrekkers, en sbs6 opheffen.

 17. Peter

  @Sander:

  Ja en terecht…Vind je het gek?! De huidige directie heeft er niets van gebakken, exit en wel zo snel mogelijk. Dit kan niet lang door modderen. Vanaf het najaar moet echt het roer om, voordat John de Mol en Sanoma de hut gaan runnen. De aanstelling van Leo van der Goot komt dan ook zeker uit de koker van John de Mol, dus inderdaad een motie van wantrouwen jegens het huidige bewind. Prima beslissing. Leo kan dit wel. Die heeft in iedergeval meer in huis dan die hele directie bij elkaar.

 18. Peter

  @Anonymous:

  Niets geen Popstars, talentshows meer. Dat werkt niet. RTL 4 is de talentshow zender, SBS niet. Klaar.

 19. .kwikjealex

  Het grote amusement zal nog steeds naar RTL gaan omdat John toch zijn programma moet verkopen en dat beter scoort op RTL.
  Andere (door de weekse dingen) zullen wel voor SBS zijn.

 20. Anoniem

  @Peter:

  Popstars past juist wel bij Veronica, gezien hun historie.

 21. paradox

  Ik wil eerst even lachen om de kop van dit artikel. Nergens staat dat hij als crisismanager is aangenomen. Dat noem ik stemmingmakerij.

  Daarnaast lanceren leken op deze website de ene programmering na de andere. Ik geloof dat tv maken en programmeren een vak is. Dan wil ik nu graag eens zien wie van jullie daar een opleiding voor heeft gevolgd.

  Laatste item: feedback geven is goed, maar mail dat dan direct naar de omroep. Ze staan ervoor open! Ga niet af zitten te wachten of ze het hier heel misschien gaan lezen.

 22. TeeVeetje

  Hij is gevormd bij Veronica , dat houd in dat het een opmaker en verkwister is !

 23. Michel

  Van SBS6 Veronica6 (een familiezender met een brutaal en jong randje)maken, Net5 meer profiel geven en van Veronica 8 een nieuwe zender met een nieuwe naam voor jongeren of mannen.

  The Voice zou na het 2e seizoen best eens kunnen verhuizen naar SBS6. Als Commisariaat voor de media besluit dat de Mol zijn aandelen RTL moet teruggeven. The Voice is een duur programma en te duur voor RTL om alleen te maken. John heeft eigen geld bij gelegd om het programma te kunnen verkopen aan het buitenland (en zo dus de winst terug te halen) Als hij dus geen aandelen meer in RTL heeft is de kans ook klein dat hij nog geld toe wil leggen op een 3e seizoen.

 24. Hans

  Waarom staat er in dit artikel dat De Mol eigenaar is van SBS? Ten eerste is hij nog geen eigenaar. Het onderzoek van de NMA loopt nog. En ten tweede is hij mede eigenaar, dan wel een minderheidsaandeelhouder.

 25. Robert

  Hans, als je gaat kijken voor een huis en je hebt een mondelijke overeenkomst,… dit is net zo. Dat huis mag je niet slopen.

 26. Michel

  @Hans: Die er als alles door gaat wel heel erg veel te zeggen krijgt.

 27. Anoniem

  @Robert: Maar dit huis is al vakkundig gesloopt.
  Je koopt alleen het perceel en de fundering. Dan mag je best de rotzooi vast opruimen die er ligt, ook al is de overdracht nog niet geweest.

 28. Owen

  Mensen denken dat Sanoma een smaak geld betaald voor SBS en rustig toekijkt en dat John de Mol alles beslist. :lol:

  Ten 1e John de Mol is een programmamaker en dat is heel wat anders dan 3 zenders runnen. Dat hebben gezien met die Sport 7 flop en de nog grotere flop Tien!

  Ze mogen blij zijn als SBS6 rond de 11% marktaandeel scoort.

  RTL versla je niet zo makkelijk kijk maar ff naar Veronica die dacht zonder RTL verder te kunnen waar zijn ze nu?

  En wat dachten we van FOX? Die Amerikanen dachten ff met veel bombarie ff een zender op de markt te brengen…

  En hoeveel keer is SBS nu al van eigenaar veranderd?

  Denk dat John de Mol wel weet dat z’n RTL aandelen meer waard zjjn dan die van SBS…

 29. Meneer de uil

  Beetje vreemd is deze hele gang van zake wel vind ik. Alsof de mensen die nu werkzaam zijn bij SBS niet kundig zijn. Het zijn de aandeel houders die deze zender naar de kloten hebben geholpen ( de aasgieren dus ) . Geef de nu zittende mensen maar eens een kans om wat leuke programma keuze te maken en we zullen zien dat ze wel degelijk snappen wat het medium tv betekend.

 30. afk

  tegenwoordig vindt ik de programma’s van sbs groep tegenvallen (muv wegmisbruikers) heb meestal rtl7 en digitaal tv op staan

 31. Michel

  @Owen: Volgensmij zegt niemand dat SBS groter is of word dan RTL. Wat er wel gaat gebeuren is dat het bij SBS6,NET5 en VERONICA8 beter zal worden dan wat het nu is. Slechter dan nu (en het afgelopen jaar) kan het niet worden lijkt me. Verder krijgt John er wel meer te vertellen dan nu bij RTL het geval is. Ondanks dat hij maar de kleinste aandeelhouder is krijgt hij een hoop te zeggen over de programmering en de programma’s. Dit heeft de directeur van Sanoma verteld bij De Wereld draait door.

 32. TeeVeetje

  @Owen: Het enige wat Sanoma wil is hun marktaandeel vergroten op de bladenmarkt via TV programmas , met John de Mol daarbij aan het roer . Dat is het beste wat Sanoma kan overkomen .

 33. Insider

  Goede zet, de opruiming bij shownieuws is ook uitstekend, alle vertrouwen in good old Leo!

 34. Tineke

  Gewoon wat andere gezicht op de programma’s en er alles aan doen om het camping gehalte weg te krijgen is de beste optie lijkt me . Geen presentaties meer vanwege een populariteits gehalte maar mensen die het echt kunnen . wees eerlijk een Gerard is gekozen vanwege zijn enorme bekendheid maar presenteren kan hij natuurlijk niet.

  Rob van de smaakpolitie heeft zijn tijd ook wel gehad en de dames van Hart van Nederland presenteren alsof ze even snel boodschappen moeten doen.

  Kortom , opruimen en opfrissen is de oplossing.

 35. Anoniem

  Huidige leiding is incapabel en heeft de zender naar de knoppen geholpen

 36. Anoniem

  Huidige leiding is incap a bel en heeft de zender naar de knoppen geholpen

 37. Owen

  Dat de Mol de juiste man is om zich met een TV zender te bemoeien kunnen we zien aan de TV zender Tien. ;)

 38. Anoniem

  Op Net5: Persoonlijk heden die zo in de Linda kunnen staan.
  Op Veronica: Persoonlijk heden die het nieuwe talent vormen.
  Op SBS: de iets oudere nieuwe talenten.

  Nu nog andere programma’s en je bent klaar.

 39. Michel

  @Owen: Je kan wel de hele tijd terug refereren naar Sport7 en Tien maar, die vergelijking gaat helemaal niet op. Er zijn omdat de zenders als bestaan geen extra reclame inkomsten nodig en hij gaat de tv zenders weer een eigen gezicht geven met eigen programma’s maar, ook programma’s van andere producenten (dit was bij Sport7 en Tien ook niet het geval) uit Nederland maar, er komen ook programma’s van Woestijn Vis (mede eigenaar van Sanoma in belgie). En als de commisariaat voor de media niet instemt met de plannen en zijn RTL aandelen terug moet geven dan komt er nog een vierde zender bij de SBS group om te vullen en Radio538.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.