Jongens tegen de Meisjes kijkcijferhit: 1,6 miljoen kijkers

Geplaatst op zo 22 mei 2011 om 10:59


De kijkcijfers van zaterdag 22 mei 2011 (SKO)

De Jongens tegen de Meisjes (RTL4, 20:32) – Het tv-programma De Jongens tegen de Meisjes met Chantal Janzen en Tijl Beckand is zaterdagavond met 1.622.000 kijkers (madl: 32.0%) van start gegaan op RTL 4. Daarmee was de Talpa-productie veruit het best bekeken programma van de avond. Het gebeurt zelden dat een nieuw programma op de Nederlandse televisie zo goed van start gaat. Bedenker John de Mol zette eerder deze week nog in op een score van 1,2 miljoen kijkers.

De terugkeer van Dit Was Het Nieuws als volledige programmaserie wist direct na De Jongens tegen de Meisjes ook hoge kijkcijfers te behalen. Het satirische programma met Harm Edens was goed voor ruim 1,4 miljoen kijkers, goed voor een tweede plaats in de dagelijkse programma top 15.

RTL 4 houdt met de nieuwe programmering haar nummer één-positie vast op zaterdag. De afgelopen weken was de zender dankzij de combinatie Ik Hou Van Holland en Echt Waar steevast nummer één op deze uitzenddag.

Jan Jaap van der Wal: Zonder Band (VARA, Ned1, 20:29) – Nederland 1, gemiddeld genomen de best bekeken zender van Nederland, is volledig de weg kwijt op zaterdagavond. Naast het kijkcijferdrama van Jan Jaap van der Wals programma Comedy Live dat nu al weken voortduurt, zat zaterdag ook de cabaretvoorstelling ‘Jan Jaap van der Wal: Zonder Band’ bijna zonder kijkers. Het cabaret trok om half negen een zeer magere 391.000 kijkers (madl: 7.2%), waarna Comedy Live om tien uur slechts 284.000 kijkers wist te boeien. Hiermee verloor Van der Wal stevig van zijn vroegere collega’s van Dit Was Het Nieuws op RTL 4.

Lotto Weekend Miljonairs (SBS6, 21:59) – De kijkcijfers van Lotto Weekend Miljonairs met Jeroen van der Boom krabbelen langzaam omhoog. Met 946.000 kijkers (madl: 17.2%) was het spelprogramma van de Lotto goed voor een zesde plaats in de dagelijkse programma top 15. Lotto Weekend Miljonairs is momenteel een van de weinige successen van SBS 6. Groeten Terug, dat direct voor Lotto Weekend Miljonairs wordt uitgezonden, is uitgegroeid tot een kijkcijferflop. Naar die titel keken deze week slechts 444.000 mensen.

Top 15
01. Jongens tegen de Meisjes (RTL4) 1.622.000
02. Dit Was Het Nieuws (RTL4) 1.438.000
03. Journaal 20:00 (Ned1) 1.396.000
04. Hart van Nederland (SBS6) 1.292.000
05. Iedereen is gek op Jack (RTL4) 1.100.000 

06. Lotto Weekend Miljonairs (RTL4) 1.100.000
07. Shownieuws (SBS6) 925.000
08. Nieuwsuur (Ned2) 808.000
09. Half Acht Nieuws (RTL4) 772.000
10. Kassa (Ned1) 761.000

11. Kinderen geen bezwaar (Ned1) 706.000
12. Journaal 18:00 (Ned1) 646.000
13. EenVandaag (Ned1) 563.000
14. Studio Sport (Ned1) 527.000
15. Zembla (Ned2) 490.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 21.3%
2. Ned1 / 13.4%
3. SBS6 / 12.4%
4. Ned2 / 8.3%
5. Vero / 5.9% 

6. RTL7 / 5.1%
7. NET5 / 4.8%
8. Ned3 / 4.7%
9. RTL5 / 2.9%
10. RTL8 / 1.6%

11. Discov / 0.9%
12. Comedy / 0.9%
13. N.geog / 0.8%
14. Nick / 0.8%
15. Eurosp / 0.6%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 30,9 %
2. Publieke Omroep 26,4 %
3. SBS Groep 23,1 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 30,9 %
2. Publieke Omroep 26,4 %
3. SBS Groep 23,1 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


102 Reacties op “Jongens tegen de Meisjes kijkcijferhit: 1,6 miljoen kijkers”


 1. jan91

  Het verschil in contrast tussen het programma De jongens tegen de meisjes en Dit was het nieuws was nog nooit zo groot volgens mij op RTL4 en dan gaat het met name om de inhoud en intelligentie van het programma.

 2. Alexander

  Oh wat heb ik genoten van Dit was het nieuws! Had 1,5 miljoen kijkers verwacht, zat er niet ver vanaf maar daar gaat het niet om; het merendeel van de kijkers was tenminste enthousiast over wat ze zagen! Ik heb echt heel hard gelachen. ‘Nee jij mag geen chips, jij hebt geen geld!’

 3. Herman

  @jan91
  Klopt Jan, ze hadden er qua intelligentie beter Jan Jaap van der Wal voor kunnen zetten, alleen jammer dat naar die zogenaamde intelligente linkse debiel geen hond kijkt, daar kan de CO niet van leven. ;)

 4. eddy

  Nederland 3 programma’s moet je ook niet op Nederland 1 uitzenden…

 5. Anoniem

  Iemand enig idee waarom het Sinterklaasjournaal niet in de top 25 staat, terwijl het wel 949.000 kijkers heeft gescoord?

 6. Flippo

  Oei, wat een vreselijk pijnlijke avond voor Nederland 1. Onder het halve miljoen op prime-time, dat kan toch niet de bedoeling zijn? En dan nog wel op de belangrijkste avond van de week, zaterdagavond. En extra pijnlijk omdat Dit was het Nieuws, afkomstig van Nederland 1 (!!!), nu een hit is bij de concurrent. Hoe hebben ze dit bij de PO kunnen laten gebeuren??

  Het was sowieso een pijnlijke week voor het door de fanboys zo aanbeden publieke pretnet. Drie keer om 20:30 uur onder het miljoen (dinsdag, woensdag en donderdag) en drie dagen kleiner dan RTL4 in zes plus.

  En ja, mijn voorspelling gaat uitkomen! Nederland 1 kan alleen maar scoren met de oude successen, de nieuwe programma’s slaan niet aan. En al helemaal erg dat dat vooral programma’s zijn van BNN (Slechte chauffeur, Flashback, Comedy Live), de omroep waar de meeste presentatoren boven de Balkenendenorm zitten. Het gaat niet lang meer duren voor RTL4 weer permanent de grootste is in de algemene doelgroep. Tijd dat er flink wordt ingegrepen bij die geldverslindende staatsnetten. Terug naar twee zenders en het amusement overlaten aan de commerciele omroep!

 7. Anoniem

  @Anonymous: Het losse RTL Weer staat meestal ook niet in de Top25.

 8. .kwikjealex

  @Alexander:
  mee eens, dit was het nieuws was weer geweldig en ik ben blij dat RTL zo snel akkoord ging met de reclame regeling.

 9. Bernie

  @Anonymous:

  Programma is te kort. Moet voor zover ik weet minstens een kwartier duren voordat het in de top 25 staat.

 10. Herman

  @Flippo: Noem mij is een amusement programma van de CO.

 11. scientist

  Dit Was Het Nieuws was heerlijk, het beste programma van de Nederlandse tv is eindelijk weer helemaal terug. 100 maal beter dan de vreselijke joligheid van Linda de Mol.

 12. Peter

  Comedy Life verpletterd door Dit Was Het Nieuws. En terecht.

 13. Anoniem

  @Herman: Alles wat hierop gereageerd wordt kraak jij toch af #zinloos

 14. anoniempje

  Dit waas het nieuws was weer ouderwets goed, heel erg gelachen en de zet om thomas acda er weer bij te zetten heeft goed uitgepakt =D

 15. Sonny

  @Flippo: De PO is er ook niet omdat het MOET maar omdat het kan. Een behoorlijk verschil waardoor het eigenlijk onmogelijk is de PO met de co te vergelijken. Veel mensen zitten niet elke avond hersendood aan hun stoel geplakt maar hebben ook een eigen leven. Beter voor hun eigen ontwikkeling en dus beter voor de maatschappij. Verder heb je tegenwoordig ook DVD’s voor het geval je dat nog niet wist. Films en series naar eigen smaak op het moment dat het je zelf uitkomt. Bij de co moeten ze de mensen er wel met hun haren bij trekken, hoe lullig, simpel en gestolen die programma’s ook zijn, anders overleven ze zelf niet. Dik eigenbelang doen ze bij de PO niet aan.

 16. Hans

  RTL krijgt, uit de reacties opmakende, ineens een heel ander publiek op Zaterdagavond, zodra de oude troep van in nieuwe jasjes gegoten IHVH of IHVJ of IHVDJEDM klapveefabriek Talpa klaar is met zijn zeer succesvolle nietszeggende sneue domme blondjes bulderende programma’s klaar zijn.
  Het leukste van DWHN de afkeer van RTL boulevard onder woorden gebracht door Heertje en recht voor z’n raap. Maar of dit de garantie is voor een lange samenwerking?
  Ik hoop dat ze nog veel meer RTL troep in de zeik zetten, want gelijk hebben ze, die nieuwbrengers met hun (zwijgende) gasten.

 17. Anoniem

  Wat een strijd tussen de PO en CO zeg. En ook mensen die zich echt ergens vóór of juist tegen keren. Dát vind ik nou sneu.

 18. NRG

  Jongens tegen de meisjes, een absurd hoge score voor dit programma. Ik ben bang voor het programma dat de kijkcijferaantallen de komende weken flink achteruit zullen gaan.

  Dit was het nieuws, ben blij dat het terug is. Thomas Acda alleen… ik weet het niet. Hij komt altijd zo dronken over.

 19. Anoniem

  @jan91: mee eens, contrast was groot, maar ik heb van beide genoten. Was een prima rtl4 avond voor mij.

 20. MediaPrak

  En wederom heeft John een show afgeleverd met prima kijkcijfers. Het succes van IHVH mag je voor een groot gedeelte geven aan Linda de Mol. Maar zowel Tijl als Chantal waren toch weinig succesvol bij de Avro. Bij DWDD gokte/hoopte hij op 1.3 – 1.6 milj. Welnu hij terecht een vreugde sprongetje maken.

  Dus begreip ik werkelijk niet waarom deze show bij RTL staat geprogrammeerd en niet bij SBS of PO. Althans als ik Tina Nijkamp was geweest had ik na het succes van IHVH en de eigen flops, een half jaar geleden onmiddelijk Talpa gebeld in ‘in de blind’ een IHVH ‘look-a-like’ show besteld.

 21. henk

  Jongens tegen de meisjes…….Helemaal leuk en gaat lachend de 2 miljoen kijkers
  scoren!

 22. Margit

  @Flippo: Ja! Laten we al het amusement aan de co overlaten! Daar lopen uitsluitend hersenloze nono’s rond die het liefst op zeker spelen en hun gehele leven full time met hersenloze onzin bezig zijn! En wel de afdankertjes van diezelfde PO. Maar hey! dat is toch al 20 jaar het geval?

 23. Alicia

  Lotto Weekend Miljonairs is van SBS6, niet van RTL4

 24. Koen

  JONGENS TEGEN DE MEISJES ging wel maar is geen topper als IHVH. Ik zapte halverwege weg van DWHN. Thomas Acda is totaal niet grappig, al probeert hij dat wel krampachtig (Jan Jaap is wat dat betreft toch een stuk beter/leuker in dat programma, niet in z’n theater shows trouwens). Harm Edens presenteert het nog wel leuk en die extreem sLinkse Raoul kots ik sowieso uit. Jammer dat er weinig alternatief was op andere zenders.

 25. kritische kijker

  Het niveau van de programma’s bij RTL blijf onrustbarend dalen. Wat een ongehoorde troep. Jack bijv. deze zooi is niet om aan te zien wat een ongehoorde dialogen. Wat een tokkie humor het is echt verschrikkelijk. De Jongens .. is eveneens van een bedroevend niveau. X-factor, Gliter Gordon etc. etc. brrr

  Kortom de kijker in dit land heeft langzaam maar zeker een tv iq gemiddelde bereikt waar je echt niet trots op moet willen zijn. De vaste posters op deze site behoren zeker ook bij het kaliber tokkie kijker.
  Enige zelfkritiek is deze dames en heren vreemd. Het gaat hun alleen of er “gewonnen” wordt. Debiele inhoudelijke programma’s zijn altijd goed omdat er meer dan 1 mio kijkers naar kijken. Dat is het criterium.

  En de zakkenvullende Mol moet zich nog het meest schamen. Grote mond over zijn gewilde en mooi gemaakte producties. Om te huilen. Het gaat alleen om zijn zakken te vullen. En natuurlijk zitten we er allemaal bij en zeggen er niks van omdat het in kleur is en beweegt, maar toch heb je als programma maker de taak om te streven naar kwaliteit. De gemiddelde tokkie kijker van de CO’s en de TROS op een hoger niveau te krijgen maar dat is niet het streven van de Mol en zijn bruinwerkende meelopers. Die meelopers; de Jansens, Carlo’s, Wendy’s en Martijnen cs zijn alleen bezig met hun niets zeggende braaksel met gebakken lucht en onechte emoties de eigen bankrekening te verhogen.

  Zal het ooit nog wat worden? Ik geloof er niet meer in. U ook.

 26. Anoniem

  @Koen:

  Je vindt IHVH een topprogramma maar DWHN is totaal niet grappig volgens jou? Je bent meer een type van verstand op nul denk ik?

 27. Koen

  @Anonymous: Verstand op nul past schijnbaar beter bij jou, want waar staat dat ik DWHN niet grappig vind? Moeilijk hè, begrijpend lezen? LOL

 28. Kim

  Wat mensen ook van mijn niveau etc vinden, ik heb echt genoten van JTDM! Was gewoon lachen en totaal niet serieus. Op een zaterdagavond hoeft dat van mij ook echt niet. En ook DWHN was super!

 29. Facebooker

  Echt bijna iedereen is hier een zeikerd. :S als je een mening heb. Onderbouw hem dan met argumenten niet simpel omdat hij een lul is. Zijn de meeste hier soms jaloerse presentatoren die geen progamma kreeg? als je het beter kan probeer het maar eens. en anders gewoon niet zo zeiken.

 30. gtstfites

  Lotto zat onder de miljoen

 31. Anoniem

  En of je JTDM nu leuk vind of niet, kinderachtig etc, het scoort wel dus ja, daar doen programma makers het toch voor ;)

 32. Sanoma-fan

  @Koen: Hoezo extreem links, zelfs Wilders stemde VOOR toetreding van Griekenland in de Euro.

 33. Jeroen

  Ik heb geprobeerd naar die show van jan jaap van der wal te kijken, maar het was echt verschrikkelijk. Als ik in het publiek had gezeten was ik weggelopen.

 34. .kwikjealex

  @Hans: Als je er toch niet van kan genieten, kijk dan niet.
  @NRG: Dat had ik ook, af en toe leek hij straal bezopen.
  Maar zijn grappen waren vaak wel goed ;)

 35. Anoniem

  @Peter: alleen als Comedy Life op rtl 4 was te zien hadden ze ook 1,5 miljoen kijkers. Dit komt dat Nederland RTL geil is geworden.
  het is niet anders, want dit is het progamma dat op op talpa te zien was maar toen keken er iemand na, dit zoals de andere programma’s van de mol.

 36. Kaj

  @Anonymous: Is te kort.

 37. Kaj

  @Herman: http://www.publiekeomroep.nl/a-z Minstens de helft is amusement.

 38. Anoniem

  @Koen:

  Je hebt gelijk, mijn fout.
  Al zou je je kunnen afvragen of je een programma nog wel grappig vindt als je van de 3 hoofdpersonen er eentje ‘uitkotst’ en een ander ‘totaal niet grappig’ vindt.

 39. Vinc

  Hans, dan heb je hte niet begrepen.
  Heertje sprak met afkeer over DWDD en sprak net uit dat RTLB niet de pretentie beter te zijn dan de rest.

 40. Martijn

  Wat was Chantal weer leuk zeg! Ben echt groot fan van haar! In mijn ogen de enige die Linda de Mol kan evenaren.

 41. Anoniem

  Mannen tegen de vrouwen als titel had het wat minder kinderachtig gemaakt. Daarnaast zaten er wat dingen in die ook in Ik Hou van Holland hadden gekund.

  Om 22.15 na Lotto Weekend Miljonairs geschakeld. De test aflevering van Dit Was Het nieuws op Rtl 4 met Jan Jaap van der wall vond ik leuker. Jeroen moet met Lotto Weekend Miljonairs nog wel spanning op het juist moment op te bouwen, veel te duidelijk dat hij na de reclame toewerkt en makkelijk nog een extra vraag gesteld had kunnen worden.

 42. Kaj

  @Hans: Wat maakt RTL het nou weer uit dat Raoul RTL Boulevard een slecht programma vind? Hoe meer aandacht ze aan RTL-programma’s besteden, hoe hoger de kijkcijfers.

 43. Timor

  Verwacht dat jongens tegen meisjes volgende week wel iets zal gaan zakken, maar wel boven het miljoen zal blijven. Ik heb zelf het programma wel gezien na de aflevering van gisteren. Opzich een leuk programma, maar veel te kinderachtig neergezet. Het had ook net zo goed een Nickelodeon ochtendshow kunnen zijn.

 44. Jerrold

  Logisch dat progammas met jan jaap niet scoren, die gast is niet om aan te zien.

 45. Anoniem

  @Anonymous:

  Mee eens, in de reclame van DWHN ben ik geschakeld naar Lotto Weekend Miljonairs, en een man had daar met hulp van een vriend bellen de vraag; waarmee gaat koningin Beatrix, koning Willem III evenaren oid dit jaar, beantwoord. Nou toen het in de computer stond, deed Jeroen er veeeel te lang over. Even spanning opbouwen is leuk, maar dit was niet meer normaal. Die kandidaat ging kapot! Misschien leert hij het nog. Robbert ten Brink was natuurlijk de ideale presentator, volgens mij kan niemand aan hem tippen bij LWM.

  Oja die man had het nog fout ook. Zielig..

 46. Anoniem

  Veel hetero humor bij dit programma. Carlo vond dat duidelijk ook:)

 47. gorr

  erg goede start van jongens tegen de meisjes. de eerste uitzending van ik hou van holland werd niet eens zo goed bekeken geloof ik. ik denk dat ze bij slechter weer de 2miljoen ook nog wel gaan halen… en gelukkig voor de makers van “dit was het nieuws” dat ze een mooie comeback gemaakt hebben… overigens nu harm edens toch bij rtl zit, kan hij ook wel weer een komedie schrijven… hij schreef toch ook “het zonnetje in huis” ?

 48. Kaj

  Ik had liever Jan-Jaap gezien bij DWhN.

 49. 1270

  Ik vond het een geweldig leuk programma.
  Ik ga volgende week weer kijken.
  Leuk dat ze zo goed gescoord hebben.

 50. TeeVeetje

  Als je een aantal BN ‘ers bijelkaar zet in een kleine ruimte die geacteerd leuk , maf en gek doen en het scoort ook nog dan heb je als programmamaker een kijkcijferhit . Maar bedroevend blijft het wel dat dit kan terwijl ik toch een hoge pet op heb van Carlo & Irene .

 51. Nina

  @TeeVeetje:
  Yah right, bij elke kans die je hebt brand je ze af, zul je bedoelen.

 52. Michael

  Super hoe ze dat bij Dit was het nieuws opgelost hebben met de reclame. Heerlijk het spel kijken zonder reclames!! TOP!

 53. Jeffrey

  Ook al gun ik RTL4 deze cijfers, deze nieuwe programmering vond ik 10x niks…
  De Jongens Tegen de Meisjes is kinderachtig en erg langdradig. Het kan zo naar een zender als Disney XD of Nickelodeon.

  Dit Was Het Nieuws heb ik ook een kans gegeven. Na 10 minuten viel ik in slaap.
  Die dikke grijze man (ken hem niet bij naam) denkt dat hij grappig is, maar dat is hij helemaal niet!

  Volgende week zaterdag maar een DVD-tje kijken…

 54. Sonny

  @Facebooker: Wat valt er nou te onderbouwen over een programma dat nergens over gaat en totaal niet serieus is? JJij bent nog simpeler dan die lullo’s die het maken! Probeer het maar eens en geef daar nu eens een intelligent antwoord op en niet zo dommig over jaloerse presentatoren die geen werk kunnen krijgen beginnen. Hoererende meelopers dus meelullende suckers zoals winston quinty, bridget, linda en noem die ruggegraatlozen allemaal maar op, hebben uiteraard altijd werk. Probeer het maar eens, een zinnig antwoord. Wedden dat het oorverdovend stil blijft??

 55. ach soooo

  @Sonny: kuch……………..koop een touw…………………kuch

 56. .kwikjealex

  @Jeffrey:
  Dit was het nieuws is al ongeveer 10 jaar op de buis, dan moet je nu niet net als of doen dat het allemaal nieuw is.
  En als je ook andere media volgt wist je dat ze eerst een intro van 10 min vol moeten praten om dan na de reclame echt met het spelletje te beginnen.

  Wel grappig wanneer de PO boy’s helemaal ontploffen want RTL en SBS blaast hun omver. Daar zouden ze nog een reality show over kunnen maken, je ligt dubbel.

 57. aubry

  Het enige vernieuwende element dat JJ van der Wal aan het cabaret heeft toegevoegd is een hazenlip.

 58. Chiel

  Dit was het nieuws was weer net zo leuk als bij de TROS. Die reclameonderbreking lossen ze goed op. Goed ook dat de opmerkingen over rtl en de breaks er wel in zijn gebleven. Knap dat er een miljoen mensen afhaken als The Bachelor begint :D

 59. Ronaldm

  Erg simpel en op safe gespeeld van RTL, om zo’n flut programma als djtdm te maken.

  Maar ik geef ze groot gelijk bij RTL, het klapvee kijkt toch wel. Dus waarom moeilijk doen?

  Overigens was dit programma bij SBS genadeloos geflopt. Dan had iedereen lopen schreeuwen wat voor slap aftreksel het is van IHVH

 60. Sonny

  @ach soooo: Dit is geen zinnig antwoord. Daar was ik al bang voor dat een zinnig antwoord verwachten te hoog gegrepen was.

 61. niet weer...

  @Sonny: En dat zeg jij, HAHAHA.

 62. Anoniem

  @Martijn: mee eens! ik ben ook fan van chantal! Vind haar echt een top meid!

 63. Anoniem

  Heb proberen te kijken naar JTDM omdat ik Chantal leuk vind,maar wat een zooitje zeg ,net zo stom als IHVH .
  Gauw maar weer de kaarten gepakt .

 64. Bernie

  @Chiel:

  Die gingen waarschijnlijk naar bed :P

 65. rob

  wat is er zo leuk aan al die bn ers die zich uitsloven om maar leuk te zijn,het is een groot toneel spel ,waarom niet leuke spontane jongens en meiden

 66. David (2)

  So hee.. ik had geen topcijfers voor JJ van de Wal verwacht, maar dit slaat alles. en Ned. 1 tussen 20.30 en 23.00 zo’n 6% marktaandeel!! Hoe lang is dat wel niet geleden voor zo’n lange tijdsperiode?

 67. !#Michael#!

  @David (2):

  Uhh like never ;)

 68. Sonny

  @niet weer…: Alweer nietszeggend commentaar. Als dit gesprek in een vergaderruimte geweest was had je snel van onderwerp veranderd en zodoende jezelf de winnaar gewaand. Het blijkt dat je geen enkel tegen-argument hebt en er maar dommig omheen zeikt. Vandaar dat ze bij de co alleen slappe ja-knikkers om zich heen verzamelen. Dan zijn zij altijd degene die gelijk hebben. Ruggegraatloos, smakeloos en niet vatbaar voor rede. En wie betaald die bepaald dus alleen geldgeilen zal het worst wezen. De slappe ja-knikkers dus. Je hoort als het ware die Martijn bij Hanneke Groenteman zijn Baasje napraten. Die slappe zak is ook helemaal gehersenspoeld.

 69. aubry

  Het is duidelijk dat met het wegvallen van Paul de Leeuw op zaterdagavond er een amusements-vacuum is ontstaan die klaarblijkelijk door bombastische hersenloze Talpa-troep kan worden opgevuld. Het zegt natuurlijk vooral iets over een bepaald percentage kijkers met een sufgebeukte bewustzijnstoestand waar m.i. een populistische walm van uit gaat. Geen normaal mens bij volle verstand kan langdurig naar Talpa-programma’s kijken en er geen hersenschade van oplopen!

 70. Dewi

  Waarom zouden mensen het hele jaar elke dag en in het weekend ’s avonds naar televisie kijken? Ik lees graag, ik kijk graag muziekvideo’s op Youtube van mijn favo bands, ik laat mijn handen wel eens wapperen en ook ben ik wel eens weg. Ze vergeten daar in Hilversum nogal eens dat mensen een eigen leven hebben. Alleen de co kijkers zitten aan hun stoel geplakt geheel hersendood al het wezenloos over zich heen te laten komen. Ze mogen daar bij de co dan wel weer een lijntje snuiven en de champie heffen om de hoogste kijkcijfers te vieren, maar het merendeel van Nederland is normaal.

 71. Mart

  @Flippo: Sorry hoor, maar De Allerslechtste Chaufeur scoorde ruim 980.000 kijkers dus dit kun je geen flop noemen, zogenaamde kijkcijferdeskundige. Het is ook een goed programma. Ben het wel met je eens dat vooral Flashback echt een flop is. Babyboom scoort wel iets te laag, maar is geen flop met ruim 800.000 kijkers.

 72. Brian

  Vraag:
  Wat is saaier om naar te kijken dan Nederland 1 op zaterdag?

  Antwoord:
  http://i52.tinypic.com/6zap9t.jpg

 73. Levi

  Die late herhaling van The Bachelor moeten ze echt weghalen en vervangen door een lunchtig programma waar je nog om kan ‘lachen’ zoals glitter glamour gordon of gillend naar huis o.i.d.
  Dat eerste trok een aantal weken geleden nog ongeveer 600.000 kijkers op dat tijdstip

 74. kritische kijker

  @aubry:
  Beste Aubry,

  De spijker op zijn kop had het niet beter kunnen verwoorden.

  Ik ben het ook eens met de stelling dat de PO wel een gat laat liggen waar ze eigenlijk in moet springen omdat een groot deel van dit land nu gewoon buiten spel gezet wordt. De creativiteit mag en kan niet alleen worden geleverd door ene dhr de Leeuw. In de weekend programering moet snel verandering komen dan is het snel gedaan met de overgewaardeerde kijkcijfers bij de CO.

  Maar het PVVD Telegraaf complot lacht nu in haar vuistje om ook via dit medium Nederland in haar trieste greep te houden. En de Talpa voorman en zijn meelopende zakkenvullers, die rotzooien door en vullen hun zakken met gebakken lucht.

  Maar ook dat zal eens weer goed komen.

 75. Dewi

  De Bachelor is ook Bokito tv van de bovenste plank. Na Lekker Slim en de gluur reality’s waar de onderlaag de boventoon voert is dit bij de co boy’s waarschijnlijk ook favoriet om druk druk mee te zijn. Lekker plat de vrouwtjes eronder. En reken maar dat de bachelor zijn de hoofdrolspeler en de regie. Hier genieten die mannetjes wetenschappelijk bewezen het meest van.

 76. A. Pietersen

  Volgende week zaterdag de CL-finale Barcelona-Man United. Dan eenmalig wordt de CO verpletterd. Maar serieus, wat een trieste cijfers voor JJvdWal.
  Enfin, als RTL slim is dan programmeren ze deze beide programma’s in de wintermaanden. Heb zelf niet kunnen kijken omdat ik andere “prettige” verplichtingen had, dus geen oordeel over de programma’s. Maar jammer dat vanwege bezuinigingen DWHN verdwenen is bij de TROS en niet door bv. de VARA is overgenomen.

 77. aubry

  John de Mol’s lopende-band-programma-fabriek is gericht op effect- en winstbejag en de kijker met visueel- en geluidsgeweld direct bij de strot te pakken. Het is mij trouwens een volkomen raadsel dat die potsierlijk draaiende stoelen bij de Voice zo’n impact hebben. Ik heb het een keer gezien en ik vond het een van de belachelijkste gimmicks van de afgelopen jaren. De kijkers willen blijkbaar steeds nieuwe prikkels om de avond door te komen. 0ok Matthijs v. Nieuwkerk komt langzaam onder invloed van J. de Mol die afgelopen vrijdag (weer) was aangeschoven en Matthijs zat er kraaiend van plezier alsmaar veren in het achterste van J. de Mol te steken. Jammer,jammer, het ondergraaft zijn geloofwaardigheid wel, maar, daarentegen, het versterkt het salon-socialist zijn wel.

 78. Benno

  @aubry: Matthijs speelde ook maar een rol, net als de Mol. Want waarom zou Mathijs de psychiater uit moeten hangen? Het zou net zo’n blamage worden als met Atsma. Beter je politiek correct te gedragen met de camera er op in dit soort gevallen. Dat zagen we Hanneke Groenteman tegen Martijn toch ook doen? Maar ze zullen hier toch ook wel rondhangen? En het wordt echt constant herhaalt. Ik denk dat die oogjes vanzelf een keer opengaan. En zo vet wordt het niet meer betaald. Dat zal nog de nodige oncomfortabele aanpassingen vergen, een paar stappen terug.

 79. Steven

  Geweldig al die zure reactie’s hier van de PO-fanbois op RTL, over SBS hoor je ze niet, zal toch niet iets met niet gegunde kijkcijfers te maken hebben? :lol:

 80. Benno

  Nee je gunt ze gezond verstand. Omdat ze zichzelf met al die bombarie om niets zo voor lul zetten. Vertier dat nieteens van hun is! Maar gezond verstand kunnen ze met al hun goeie kijkcijfers niet kopen. De boodschap is heel de dag al: Blijf lekker doorgaan met dit soort amusement maken. Er is een markt voor. Maar hou verder gewoon je snavel want het is oorspronkelijk van de PO. Nog even en dan incasseren ze de hele hap wettelijk gewoon weer terug. Dan hebben die holle herrieschoppers niets meer.

 81. Benno

  Nouja op hun geile gluur reality’s en in scene gezette trieste treurigheid, zie Marie in Gepest, en andere dommigheid na dan.

 82. Jan-Joost

  Maar ik zie ook iets anders gebeuren en dat ter aanvulling op het bericht dat MC hier neerzet over Nederland 1: Ze zijn net als SBS6 de weg een beetje kwijt. Of men is de VARA na zoveel jaren ook even zat met de wekelijkse saaie humor van Kinderen geen Bezwaar en Brecht van Hulten die Kassa presenteert op een nog steeds houterige manier.

  Misschien eens tijd voor nieuwe uitdagender comedy op de zaterdag-vooravond van Nederland 1? Kassa met Brecht van Hulten: 761.000 kijkers. Inmiddels krijg ik het niet meer warm van haar….

  Op de een of andere manier heb ik gewoon zin om te zappen. Met die “gouwe ouwe” Felix Meurders bleef ik op de een of andere manier altijd kijken. Was ik blij dat hij die ene directeur een grote bek terug gaf of niet teveel reclame tijd gaf om een antwoord te ontwijken. Dat is en blijft Felix Meurders: Op tijd afremmen en alles duizend keer beter aan voelen, zowel bij de kijker, maar ook bij de klagende consument. Ik mis het echte “Kassa-Gevoel”. Wie voelt dat ook?!

  Er haken in ieder geval tijdens / na Kassa toch zo’n 55.000 mensen af of mensen die niet meer willen blijven hangen. Want voor Kinderen Geen Bezwaar blijven nog 706.000 kijkers over… Of Kinderen Geen Bezwaar is gewoon klaar. De sleet komt er in.

 83. Anoniem

  @Levi:

  Helemaal mee eens!
  Toen heb ik het ook gezien, ik blijf lachen om Gordon.

 84. aubry

  Met je eens dat P. de Leeuw niet de enige creatieve kracht van de PO zou moeten zijn. Maar wie o wie kan het van hem overnemen nu hij slechts is verworden tot Held der Hysterische Huisvrouwen?@kritische kijker: m@kritische kijker:

 85. Jan-Joost

  @aubry: en @kritische kijker: Na de laatste uitzending van de Madiwodovrijdagshow op vrijdag 27 mei 2011 heeft Paul de Leeuw even rust nodig, zegt hij. Hij heeft even niets in zijn agenda staan en gaat op vakantie. Ook gaat hij in het theater staan. Betekent het dus dat de publieke omroep nu al de weg kwijt is.

  Helemaal omdat het vanaf maandag 16 mei 2011 al de komkommertijd is ingetreden bij de publieke omroepen. Alle `normale´ door de weekse tv-programma´s zoals TROS RADAR, Opgelicht?!, Pauw en Witteman e.a. programma´s, waarvan mij nu de titels zijn ontschoten, zijn gestopt. Het lijkt er op, mede kijkend naar de bezuinigingen, dat programma´s nu eerder moeten stoppen om in september weer te mogen beginnen.

  Leve de komkommertijd! Vanaf 16 mei t/m 5 september is die zogenaamde komkommertijd dit jaar bijna 4 maanden durend. Ik wou dat ik zolang vakantie kon krijgen!

  Bijna 4 maanden geen werk en toch doorbetaald krijgen, waar kan dat nog in het hedendaagse bedrijfsleven?! In ieder geval kan de tv uit en een DVD met een nieuw gedownloade film is na het journaal van 20.30 uur de beste kijktip!

 86. aubry

  Ik had niet de indruk dat er een toneelstukje gaande was tussen Matthijs en J. de Mol. Kom nou, dit is “serious business” en er zijn miljoenen Euri mee gemoeid. Ter meerdere glorie (en inkomen) van belanghebbers wordt het balletje continu naar elkaar toegespeeld en witte voetjes en bruine armen gescoord, je weet nooit waar het in de toekomst goed voor is, wordt er geredeneerd. Laat je naiviteit varen, Benno!

 87. aubry

  @Jan-Joost: Volkomen mee eens en “thank God” voor de uit-knop en de DVD. Wel moet ik zeggen dat voor de afgelopen prestaties van P. de Leeuw wel heel fors betaald is, naar verluid 10.5 miljoen voor de MaDiWoDo-shows. Doorgaans doe ik niet zo moeilijk over de kosten van de PO, maar dit riekt naar ontwikkelingshulp voor Paul de Leeuw.

 88. Lora

  Volgens mij kun je na 1 avond niet spreken van een Kijkcijferhit. Dat kun je pas zeggen als iedereen blijft kijken.
  In de eerste plaats waren er nauwelijks alternatieven (waardoor ik er zelfs een deel van heb gezien) en in de tweede plaats verwacht ik dat mensen na deze eerste keer afhaken.

 89. P.M.

  @Margit: Heel juist geschreven , het is toch te erg dat dit vermaak dat zo dom en herseloos overkomt bij 1,6 nog dommere kijkers
  de norm is geworden om zich te vermaken ,Zelf kijk ik nooit naar RTL
  maar wat ik hoor en lees over de programma`s , moet het haast wel
  gemaakt zijn voor een dom publiek , als VPRO lid ben ik toch wel blij dat deze omroep mij geeft ,wat de comm. zenders RTL NEDERLAND , SBS GROEP
  nooit en te nimmer zal uitzenden . Maar dat hoeft ook niet ,wel jammer dat het kijkerspubliek steeds meer voor dit soort amusement kiest, vooral de jongeren die maar dommer en dommer worden met is soort herseloos vermaak. Oja….. laatst vroeg ik aan een verkoopstertje van de FREE RECORD , heeft u ook een cd van CONNY STUART? zegt het meisje,….
  is dat de broer van ROD STEWART ? zo dom zijn ze al die jongeren .
  SHOP

 90. aubry

  @P.M.: Helemaal mee eens! How low can you go !? Het is merkwaardig om te zien dat met het toenemen van de beschikbare informatie het algemene ontwikkelingsniveau aan het dalen is. Door die overkill aan informatie kan geen concentratie meer worden opgebracht en vervaagt het overzicht aangaande de belangrijke onderwerpen.

 91. Mensen.

  Al die mensen die maar blijven zeiken over Ik hou van Holland. Zeik lekker door, ze scoren toch elke week weer meer dan 2 miljoen kijkers.

  Verder denk ik niet dat de kijkcijfers voor De Jongens tegen de Meisjes zullen zakken. Er is geen enkele concurrentie. En zo’n slecht programma vond ik het ook niet. Ik denk dat het rond de 1.5,1.6 miljoen blijft.
  @Hans: Echt een hele domme reactie. Verder wordt Dit was het Nieuws door Talpa geproduceerd.

 92. Jan

  @Mensen.:
  Maar dat laatste is echt niet waar. Dit was het nieuws word door RTL productions gemaakt. Overigens met dezelfde mensen als vroeger bij de Tros, zijn allemaal mee gegaan.

 93. CHAMPIONS LEAGUE volgende week zaterdag op ned 3

  volgende week zaterdag 28 mei voetbal CHAMPIONS LEAGUE ned 3
  dus VEEL KIJKERS ZEG BIJ RTL,

  ZATERDAG 4 JUNI VOETBAL

 94. erfgooier

  De jongens tegen de meisjes. Wat een kinderlijk programma op prime time zaterdagavond. En dan die desk met benenafbeeldingen. Dat is even leuk maar gaat ontzettend gauw irriteren, zker als de pannelleden er niet precies achterstaan.
  Snel aanpassen/vervangen graag.

  Ik denk dat het publiek het wel door heeft dat dit een flauw en kinderachtig programma is en zal afhaken. Leuk voor een kindermiddag.

 95. Yossarian

  @erfgooier: Het is inderdaad een beetje Telekids voor grote mensen. Best triest eigenlijk. Ik heb lange tijd gedacht dat programmamakers ten onrechte denken dat de gemiddelde tv-kijkers debiel zijn en dat dat niet klopt, maar daar moet ik op terug komen: misschien zijn gemiddelde tv-kijkers INDERDAAD debiel.

  Nou ja. Dit Was Het Nieuws was WEL leuk. Lekker hard, lekker vals, lekker politiek incorrect. Heb begrepen dat het ‘eigen’ RTL Boulevard er flink van langs kreeg, maar dat stukje heb ik nou net weer gemist..

 96. Jan-Joost

  @Mensen.: En gelijk heb je: SBS6 doet het rustig aan zo vlak voor de zomer en bij de publieke omroep is inmiddels de zomerstop al begonnen. En dan is de lente nog niet voorbij! Dus RTL speelt gewoon op goed geluk met dit kinderlijke programma! Was dit nou zo moeilijk voor de AVRO? Snap nog steeds niet dat Chantal Janzen moest overstappen voor dit soort programma’s terwijl ze een toptalent is.

 97. Mensen.

  @Jan: Ow sorry, grapje. Ik dacht dat bij de promo’s van Dit was het Nieuws steeds het logo van Talpa tevoorschijn kwam.

 98. Mark

  Jongens tegen meisjes: jatwerk uit: Miljoenenjacht, Ik Hou Van Holland, 5 Tegen 5, Wie Ben Ik?, Doe Maar Normaal, Ranking The Stars, M/V.

 99. Alexander

  @Mark:
  Inderdaad Ranking the Stars! Dat zag ik ook al! Die zinnetjes oplezen..

 100. diana

  dit was het nieuws is niks aan slaapverwekkend. ik ga voetbal kijken is veel leuker dan jongen en meisje en dit was het nieuws is vreselijk en niet grappig. ik hou van holland moet snel terug keren samen met gek op jack veel leuker ik kan niet wachten

 101. Cindy

  Diana typ even normaal.

 102. diana

  Dwhn is echt nep en zo niet komisch , hoezo is dat leuk ? En er komt ook een herhaling van dwhn op zondag avond rtl4 dat is zonde van.je uitzendtijd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.