‘Reality-tv RTL 5 populair onder hoogopgeleiden’

Geplaatst op Mon 11 Apr 2011 om 12:26

Foto: RTLDe RTL 5-shows Dames en Heren in de Dop, Echte Meisjes in de Jungle en Oh Oh Tirol zijn populair onder hoogopgelei- de kijkers. Dat zegt zenderbaas Remko van Westerloo in tv-blad Veronica Magazine. Van Westerloo is blij met het succes van zijn realityshows. “Bijzonder is dat uit onderzoek is gebleken dat relatief hoger opgeleiden vaak kijken naar deze programma’s. Ook studenten, scholieren en mensen in de leeftijd tot 35 jaar zijn oververtegenwoordigd“, weet de programmadirecteur.

De tv-baas verbaast zich er niet over dat hoogopgeleiden graag kijken naar dit soort realityshows. “Er wordt weleens laatdunkend gedaan over dit genre, maar de uitvoering van deze programma’s is allesbepalend. Het is niet gespeeld en de hoofdrolspelers zijn in essentie vaak toch wel sympathiek. En het heeft ook met het tijdsbeeld te maken. Er is veel ellende in de wereld, dus het is voor veel mensen prettig om even naar dit soort vermaak te kijken.

Dat RTL 5 scoort over de rug van minder intelligente kandidaten, vindt Van Westerloo onzin. Hij wil het woord ‘dom’ niet in de mond nemen. “Hun uitspraken zijn verbazingwekkend door hun naïviteit. Ze hebben zich minder verdiept in de wereld om hen heen dan anderen. dat heeft in vele gevallen een ontwapenende werking. Ze schamen zich er niet voor. Sterker: ze koketteren zelfs een beetje met wie ze zijn.

De geweldige kijkcijfers zijn een prettige bijkomstigheid, maar het zijn over het algemeen vooral vrolijke programma’s“, besluit hij.
31 Reacties op “‘Reality-tv RTL 5 populair onder hoogopgeleiden’”


 1. Prof. Dr. Ir. Akkermans

  ‘Dat zegt zenderbaas Remko van Westerloo’
  Zelf dus.

  Omgekeerde psychologie (van de koude grond): Mensen zouden nu dus moeten gaan denken ‘Hé, maar ik ben toch ook intelligent!? Dus zal ik dan maar eens gaan kijken’.
  Dan ben ik maar dom, dit soort TV heb ik nooit kunnen waarderen. Wellicht is het onder studenten ‘leuk’, zoals voorheen ook vaak werd gekeken naar Amazing Discoveries met Mike Levey. Het krijgt dan een beetje een cultstatus. Jezelf vermaken om de domheid van anderen, maar ondertussen niet doorhebben dat je zelf behoorlijk in de buurt komt van de Lullo’s van Jiskefet. Maar dat was (oorspronkelijk) een parodie.

 2. Little Angel

  De RTL 5-shows Dames en Heren in de Dop, Echte Meisjes in de Jungle en Oh Oh Tirol zijn populair onder hoogopgelei- de kijkers. Dat zegt zenderbaas Remko van Westerloo

  Whoehahahahaha, sorry, maar ik moet even heel hard lachen om wat hier boven staat.
  Dus fatsoenlijke mensen, die niet van dat asociale gedoe houden zijn maar dom, volgens Westerloo.
  Nou, dan lopen er toch meer domme mensen rond dan ik dacht.
  Ga jezelf maar eens afvragen wat je zelf voor iemand bent van Westerloo.

 3. Anonymous

  Echte Meisjes = top. Mijn favouriete serie.

 4. gorr

  @little angle

  uh nee hij zegt niet dat mensen die niet kijken en niet van asociaal gedrag houden, dom zijn. dat maak jij ervan. (als een appel aan een boom groeit , wil het niet zeggen dat een peer niet aan een boom groeit, omdat het geen appel is )

 5. David (2)

  @Little Angel:

  Wow, ik heb jou reactie nu een paar keer gelezen, maar hij slaat werkelijk nergens op en je trekt een conclusie die elke logica tart.

 6. Lies

  Camp tv. Gisteren weer kapot gelachen om die wereldvreemde en een beetje domme schat van een Britt. Er zit geen kwaad in het kind, maar die Michelle, mijn god wat een tokkie.

 7. Piet

  “De geweldige kijkcijfers zijn een prettige bijkomstigheid, maar het zijn over het algemeen vooral vrolijke programma’s“

  Haha!! Grapjas. Die kijkcijfers zijn echt wel het belangrijkst hoor!

 8. Lex

  En intelligente mensen zonder hoge opleiding?
  Het lijkt soms net of ‘hoger opgeleid’ synoniem is aan intelligent.

 9. Richard

  Ik als jongeman van 31 kan enorm genieten van”echte meisjes in de jungle”.

 10. Anonymous

  Helemaal mee eens! Fantastische programma’s en ik ben dan ook hoogopgeleid. Grappig dat het toch onder mijn doelgroep populair is, en ik heb veel sympathie voor de meiden en jongens in deze programma’s.

 11. Anonymous

  ik heb ook nog nooit zo hard moeten lachen om een realityshow! Vind het geweldig!

 12. .kwikjealex.

  Ja, van voelen mensen zich onbewust slimmer (was ook een of ander onderzoek).

 13. GK

  Begin mij toch zorgen te maken over de intelligentie van de hoog opgeleide mede Nederlander.
  Natuurlijk giga lulverhaal van die Westerloo en dat weet hij zelf ook wel maar het komt zo lekker over als je jezelf ook slim vindt

 14. Antonius

  Ik studeer aan de universiteit en vind dit ook een prachtprogramma!!
  Het is toch leuk om te zien hoe mensen die wat minder van de wereld begrepen hebben, om het zo maar eens te zeggen, zo naief als ze zijn uitspraken te doen die niet erg snugger zijn maar waar zij oprecht in geloven als ze dit zeggen ;)

 15. !#Michael#!

  Deed zo’n onderzoek ook al niet eens het zelfde uitwijzen bij de kijkers van ‘De Gouden Kooi’?

 16. vinn - thevoiceofxidols

  Echte meisjes in de jungle, dames (en heren) in de dop en oh oh tirol zijn echt mijn favo progamma’s momenteel naast Secret Story. Ook modemeisjes met een missie is grappig

 17. watisdit

  onderwerp voor een promotieonderzoek is gevonden

 18. Anonymous

  Dat zegt veel over het onderwijsniveau in ons land…

 19. Hypocriete GroenLinkser

  De onderwijslat is de laatste jaren steeds lager gaan liggen. Elke dorpsgek kan tegenwoordig afstuderen op een HBO.

 20. Anonymous

  zie je wel.. ik ben niet gek :) ik hoor ergens bij!! yeah!! haha.. toch leuk om te lezen.. althans: in mijn geval klopt het..

 21. jantje

  De reden dat hoger opgeleiden hier naar kijken is omdat dit wereldvreemd voor hun is, het is leuker dan een dagje dierentuin of pretpark. Het is ook fijn voor hoger opgeleiden dat ze zien dat er van dit soort mensen geen werkconcurrentie te verwachten valt, hun hersenen zijn door de drank toch al niet meer bruikbaar. Daarnaast leren ze ook dat slecht gedrag wel beloond wordt, iets dat in hun opvoeding altijd werd ontkent. kijk naar meisjes in de jungle, michella zegt in het begin dat zij amanda helemaal gek gaat maken, wordt er uiteindelijk zelf gek van en gaat een gevecht aan, dat wordt beloond want zij mag blijven en amanda houdt de eer aan zichzelf, wellicht toch beter opgeleid dan de rest van de meiden.

 22. Ed

  Met hoger opgeleid bedoelt Remco iedereen die de 5 knop vd afstandsbediening kan onderscheiden. Maar eerlijk is eerlijk; Gooische Meisjes was leuk (maar dat was het dan ook wel) Weet je wat pas populair was in mijn studietijd? Tellsell en Bob Ross! Gooi dat op je zender Remco en iedere feut hangt ‘s nachts brak voor je zender.

 23. Pistare

  Heerlijk programma, effe lekker leeg denken na een dag hard werken (op wo niveau…).

 24. Tim

  Dit komt voor mij een beetje als een verassing.
  Ik had gedacht dat er ook alleen maar laagopgeleiden naar keken, maar dit bewijst het tegendeel…

 25. Magic

  Studeert aan de univ. en vindt Echte Meisjes top, evenals Gouden Kooi. Jammer dat Amanda weg is, Britt is top. Oh Oh vind ik btw niks.

 26. David

  Wat zijn ze weer druk bezig zichzelf ophoog te duwen met die domme onzin waar ze zelf zo gek op zijn. Want dit snappen ze zelf tenminste. Voor de PR zeggen ze dan dat hoogopgeleiden er graag naar kijken. Slim he? Dan zijn ze in hun eigen idee nog wat. Het is inmiddels iedereen die niet bij de co werkt nu wel duidelijk, die co boy’s komen nogal dommig over en een simpele onderbroekensmaak hoort daarbij. Dat hoogopgeleiden-verhaal schudden ze voor de looks (imago) gewoon even uit hun mouw. Wat zijn ze saai en voorspelbaar.

 27. dikkemik zegt

  ben ik blij dat ik kijk……..geen flauwe reakties nu……anders verander je in een kikker

 28. Kijkster

  Dat hoogopgeleiden ergens naar kijken, maakt een programma nog niet goed, intelligent of mooi natuurlijk.

 29. Flippo

  @Kijkster: Nee, maar dat maakt het NOG interessanter voor adverteerders. Geld verdienen, daar gaat het om.

 30. Kijkster

  @Flippo: Volgens mij zijn lageropgeleiden veel vatbaarder voor reclame dan hoger opgeleiden. Dus dan is het toch juist niet positief?

 31. Heleen

  Ik zapte net langs toen de herhaling werd uitgezonden. Had het niet verwacht, maar ik ben blijven hangen en ik heb me rotgelachen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.