‘Reality-tv RTL 5 populair onder hoogopgeleiden’

Foto: RTLDe RTL 5-shows Dames en Heren in de Dop, Echte Meisjes in de Jungle en Oh Oh Tirol zijn populair onder hoogopgelei- de kijkers. Dat zegt zenderbaas Remko van Westerloo in tv-blad Veronica Magazine. Van Westerloo is blij met het succes van zijn realityshows. “Bijzonder is dat uit onderzoek is gebleken dat relatief hoger opgeleiden vaak kijken naar deze programma’s. Ook studenten, scholieren en mensen in de leeftijd tot 35 jaar zijn oververtegenwoordigd“, weet de programmadirecteur.

De tv-baas verbaast zich er niet over dat hoogopgeleiden graag kijken naar dit soort realityshows. “Er wordt weleens laatdunkend gedaan over dit genre, maar de uitvoering van deze programma’s is allesbepalend. Het is niet gespeeld en de hoofdrolspelers zijn in essentie vaak toch wel sympathiek. En het heeft ook met het tijdsbeeld te maken. Er is veel ellende in de wereld, dus het is voor veel mensen prettig om even naar dit soort vermaak te kijken.

Dat RTL 5 scoort over de rug van minder intelligente kandidaten, vindt Van Westerloo onzin. Hij wil het woord ‘dom’ niet in de mond nemen. “Hun uitspraken zijn verbazingwekkend door hun naïviteit. Ze hebben zich minder verdiept in de wereld om hen heen dan anderen. dat heeft in vele gevallen een ontwapenende werking. Ze schamen zich er niet voor. Sterker: ze koketteren zelfs een beetje met wie ze zijn.

De geweldige kijkcijfers zijn een prettige bijkomstigheid, maar het zijn over het algemeen vooral vrolijke programma’s“, besluit hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen